Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Hangi Kaski Almaliyim ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı tamercan887 adlı üyeden alıntı
    arkadaşlar istanbulda oturuyorum 2.el bir motor alacagım ama plakası ist dışı ve ben bunu istanbul plakası yapmak istiyorum bunu yapmak için plakanın bağlı olduğu ile gitmelimiyim ve plaka degişikliginin masrafı ne kadar olur biri bana ne olur yardım etsin.
    arkadaşım konunun yeri değil ama sana çözümü söyliyim trfaik müşavirliği yapan bir yere gidicen olay tamamdır.

dahada açıklamak gerekirse trafik müşavirliğine gittiğinde kim adına vekalet vericeğini ordaki adam söyler onun adına karşı taraf satışı vericek zaten noter anlar bilirler onlar senin bir şey bile demene gerek yok sen alıcı olarak vekalaeti vericeksin ondan sonrası trafik müşavirinin işi sen motorunu al kapıya koy plaka çevirme işleri diğer işler falan filan her şeyi onlar halleder sana şu günde de gel ruhsatını al derler.en fazlaa 3-5 günde ruhsatını alırsın.

rtafik müşaviride çevrende sizin ailenin trafik işlerini gören yada şirketin yada eş dost sağlam birine ver bulursun birilerini. üç beş komisyon alırlar ama kafan ağrımaz.

benim kask shoei ikinci el aldım pahalı olduğu için ama benim bildiğim en iyisi bu ikinci el bulabilirseniz alın biraz pahalıda olsa deyer arkadaşın dediği gibi başlangıç motoru olurda başlangıç kaskı olmaz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    batris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200 LT
    Alıntı existenz adlı üyeden alıntı
    selam,
    ben de o dediğin kasktan var arkadaşım. Cox marka Mono K diye geçiyor. Çok memnunum. Eşimde de yanından var. Mat siyah süper. İstanbul Kızıltopraktan tanesini 125 Euro ya almıştım 1,5 ay önce.
    Bir de Nolan marka kasklar var ki fiyatları 180 eurodan başlayarak 250-300 euroya kadar çıkıyor. Ama çok kaliteli. İnşallah bir sonrakini Nolan alacağım.
    Umarım bu bilgi yardımcı olur.

Bildiğim kadarı ile Cox , Caberg kasklarını üreten firmanın kaskı. Bende Özen Motor'dan Cox Trip modelini aldım. Güneş vizörü var ve şimdilik memnunum . http://www.ozenmotor.com/cox_kasklar.php
    Fakat Cox internet sitesinde (www.cox-helm.com/ ) sadece eski modeller var. Benim kask Caberg sitesinde Ryhno adı ile görünüyor. http://www.caberg-helm.com/home.aspx...M+L+XL_ad&xPC=

Gabe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    benim kask shoei ikinci el aldım pahalı olduğu için ama benim bildiğim en iyisi bu ikinci el bulabilirseniz alın biraz pahalıda olsa deyer arkadaşın dediği gibi başlangıç motoru olurda başlangıç kaskı olmaz
    ikinci el kask alınır mı abi, kullanan ınsanın yuz seklını alan ve carpısma anında en ıyı sekılde korumak ıcın tasarlanmış aletlerden bahsediyoruz. aynı kaskı 2 kısı kullanmaz, 2. el alınmaz ayrıca. aman dikkat edin.

EMO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki bandit sa 650 s abs,Yamaha ybr125,Bajaj chetak classic
    Alıntı existenz adlı üyeden alıntı
    selam,
    ben de o dediğin kasktan var arkadaşım. Cox marka Mono K diye geçiyor. Çok memnunum. Eşimde de yanından var. Mat siyah süper. İstanbul Kızıltopraktan tanesini 125 Euro ya almıştım 1,5 ay önce.
    Bir de Nolan marka kasklar var ki fiyatları 180 eurodan başlayarak 250-300 euroya kadar çıkıyor. Ama çok kaliteli. İnşallah bir sonrakini Nolan alacağım.
    Umarım bu bilgi yardımcı olur.
    Hocam teşekkürler ilgine bende bugün aldım mat siyah Mono K 125 euro fiyat 250 milyon dediler 230 a aldım tuzlu kaçtı biraz ama güzel kask.. kask sorunuda böylece bitti

johnny_rook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motorun yanında verilen kasklar dandik, safebetler iyi duruyor
    dediğine göre, herhalde motorla birlikte pet şişeden kesip yaptıkları
    kaskı veriyorlar
    şunu unutma kaskının değerini ancak lazım oldugunda anlarsın, o yüzden
    kaska verilecek paraya acıma ve olabilecek en kaliteli kaskı almaya
    çalış diyebilirim sadece.......

motodevil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Momo
    0 al derim ben 2. el sakin alma

grimfandango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    www.feyizoglu.com sanal magazasinda kask modelleri, resimleri ve ozellikleri var. ordan kasklari inceleyip bir fikir sahibi olur sonra da istedigin yerden gidip alirsin. ben airoh'u oneririm. daha ucuz ama kaliteli olsun dersen cox alabilirsin.

model dersen airoh tr1 modeli var. hem cene korumasi cikarilabiliyor. boylece acik kask oluyor. ayrica ayni anda hem seffaf hem siyah vizor kullanilabiliyor...

Motosikleti
    Artık Yok...
    Alıntı Gabe adlı üyeden alıntı
    ikinci el kask alınır mı abi, kullanan ınsanın yuz seklını alan ve carpısma anında en ıyı sekılde korumak ıcın tasarlanmış aletlerden bahsediyoruz. aynı kaskı 2 kısı kullanmaz, 2. el alınmaz ayrıca. aman dikkat edin.
    hoca aldığım kaskın sıfırı 400 euro+ kdv çok kelepire geldi ne yapıyım gidip bana verdikleri çin malı teneke kaskımı kullanıyım

valentino rossi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha yzf r6
    arkadaşım eğer ekonomik durumun iyi ise bence arai shoei veya nolan kasklarını
    tavsiye ederim tabi daha ekonomik kasklarda bulabilirsin ama bu saydığımız markalar kendi alanlarında kral watercolours arkadaşımın dediği gibi...

Gabe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Grand Eagle 250
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı
    hoca aldığım kaskın sıfırı 400 euro+ kdv çok kelepire geldi ne yapıyım gidip bana verdikleri çin malı teneke kaskımı kullanıyım
    sen de haklısın ne diyeyim. ama şunu dene, denemişsindir belki alırken.

tak kaskı, iyice oturt. sonra kayışını bağla ve başını aniden saga sola çevir. boynunu "kırtlatır" gibi yap. kask oynuyorsa veya başınla beraber donmuyorsa saglıksız demektir.
    bir de çatlak matlak olmasın kasklarda. bu aletler maksimum koruma için seramik misali sertliklerinden kaynaklanan dirençleri ve darbeyi yüzeye yaymak meziyetleri düşünülerek tasarlanıyorlar.

hem cene korumasi cikarilabiliyor. boylece acik kask oluyor.
    abi başka forumlarda bir karşılaştırmaya bakarsanız, çenesi açılır kaskların guvenlik acısından yarı yarıya zayıf oldugunu goreceksiniz FullFace'lerden. 2 dakka sıkılın patlayın ama kaza oldugunda sakata gelmeyin. açılan aksamı plastikten bir kaskın kaza anında asfalta yapışan bir sürücünün başında açıldığı ve 100 metre sürüklenen rahmetli motordaşımızın çenesinin yok olmasına sebep olduğunu bulabilirsiniz. açılma yeri ve aksamı metal olmayanları da almayın.

ya çin malı motor aldım ama dünyanın parasını doktum mont, kask, dizlik ve eldivenlere. çok çok önemli şeyler. dikkat ettiğim konu oldugu ıcın bu kadar yazdım. aman boş geçmeyin koruma olayını!

Buyukbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    Arai, shoei veya schuberth kasklardan birini seç. Bir defa alacaksın, parana kıy bence. Allah göstermesin bir acil durumda, kaskına güvenmekten başka çaren yok.

rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hussar125
    Peki 100 ytl civarında bulabilirmiyiz kaliteli bir kask ???????????????????????????
    0 Rh (+)
    06 - 09

free_eagles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125
    Alıntı rider89 adlı üyeden alıntı
    Peki 100 ytl civarında bulabilirmiyiz kaliteli bir kask ???????????????????????????
    ben grex öneririm 120 ytl ye aldım ve parasına göre bence çok kaliteli bi kask.nolanın fabrikasında üretim zaten.italyan malı..adresini veriyorum ... http://www.grex.it/a/casco.asp?c=r&i...olore=6&tipo=0
    B rh +(pozitif)

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    çeneden açılır kasklar için güvenilir değil ama şu da var ki bu kaskları üreten schubert, shoei, nolan gibi birinci sınıf üreticiler var. bunların ürettiği flip-up kasklarda bir güvenlik sorunu olacağını sanmıyorum şahsen.
    May the Force be with McLaren Mercedes

ghostrideremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    abicim bence güzel bi kask ama sen bilirsin
    [COLOR="Red"]MOTORCU OLMAK SADECE HIZ YAPMAK DEĞİLDİR-[/COLOR][COLOR="Blue"]ÖNÜNDEKİ ARACINDA NE YAPACAĞINIDA BİLMEKTİR[/COLOR]

Hasan Tahsin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight 150
    Ben yazılanlar okudum ve çıktım, gezdim dolaştım..
    Piyasada o kadar çok marka var ki...

Peki ben bunların kaliteli olup olmadığını anlamak için fiyatına mı bakmam gerekiyor ? Yoksa üzerinde yazan " CE " yazıları yeterli olur mu ?

Bi de arkadaşlar çok fiyat farkı var aralarında : (((
    [U][B][COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"]Herşeye Rağmen, Hayat Yaşamaya Değer.[/FONT]..[/COLOR][/B][/U]

Ben Almanya da yasiyorum.Yapilan testleri inceledim,ttopchu arkadasin dedigi gibi (caberg downtown-79€),(caberg downtown S-150€)civarinda... kasklar bayagi kaliteli.Tabi daha iyi birsey almak istiyorsan Shoei,Schubert markalarini tavsiye ederim.Emniyetine önem veriyorsan kesenin agzini acman lazim.

rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hussar125
    Alıntı free_eagles adlı üyeden alıntı
    ben grex öneririm 120 ytl ye aldım ve parasına göre bence çok kaliteli bi kask.nolanın fabrikasında üretim zaten.italyan malı..adresini veriyorum ... http://www.grex.it/a/casco.asp?c=r&i...olore=6&tipo=0
    Peki bu kaskı nerden bulacaz
    0 Rh (+)
    06 - 09

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler