Beni Motosikletten Vazgeçirdiler !!!
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba, beni bazılarınız tanıyor buralara az yazmadım başlangıç motosikleti için.Okuyacaklar için biraz uzun bir yazı yazacağım okursanız sevinirim.
Yaklaşık 2 yıl önce bir arkadaşımın motosiklet sürmesiyle nedir neyin nesidir diyerek bakmıştım.Altın Elbiseli Adam'ı izlemiştim ki o an anladım ki motosiklet tam bana göre.Yaklaşık 2 yıldır süren bu motosiklet hevesim sonunda 2016'da yeni ehliyet yasası çıktıktan sonra açığa kavuşacaktı.Madem hal böyle, alıyım bi motosiklet dedim ve sürekli başlangıç motosikleti aradım.Heryeri aradım, gezdim, sordum, dolaştım, buralara, başka yerlere yazdım ve yaklaşık 2 aylık bir araştırma sürecinde iki motosiklet arasında kaldım.YBR 125 ve CBR 125. Gösteriş meraklısı olduğumdan ve buralarda yakın bir arkadaşın da motosikletini sattığından CBR 125 çok mantıklı geliyordu.Tamam dedim ben bunu alırım felan derken çağırdım adamı sat bana dedim.Fiyatta anlaştık nolduysa o gün oldu.Eve dönerken babama bir telefon geldi.İş yerinin önünde kaza olmuş motosikletli birisi düşmüş felan.Ama bu CBR 125'ini satan adam değilmiş neyseki.KASKSIZ bir şekilde Cub sürüyormuş ve köpeğe çarpmamak için sağ-sol yapınca düşmüş ve yüzü baya kötü bir şekilde yaralanmış.Hal böyle olunca babamda zaten motosiklete tedirgin bakarken daha çok tedirgin baktı.Ailem zaten istemiyor motosiklet kullanmamı.Aile dediğim sadece anne-baba-kardeş felanda değil.Amca-Dayı-Teyze-Anneanne-Dede-Kuzen-Bazı arkadaşlarım vs. hepsine tek tek sordum ve hepsi " tehlikeli, alma " şeklinde şeyler söylediler.Hayır biri de iyi bişey söylese şaşarım zaten.Hal böyle olunca benimde hevesim kursağımda kalarak bitişe doğru ilerledi.Zaten söyledikleri şeylerde çok genel şeyler. " İşte bizim bi arkadaş vardı çarptı " " Kamyonun altında kaldı öldü " gibisinden.Böyle dediklerinden dolayı şimdi bende motosikletten korkmaya başladım.Tam böyle yeter artık motosiklet almıcam araba alır paşa paşa oturur gezerim derken bir motosiklet videosu izliyorum veya motosiklet görüyorum yine başlıyor heves. . Alırsam tam ekipmanlı bir şekilde almayı düşünüyordum (Pantolon hariç). Zaten böyle yaralanma,ameliyat gibi şeylerden oldum olası hep korkmuşumdur.
Hiç ummadığım kişilerden bile alma diyenler duydum.Ne yapcam bilmiyorum . Yardımınıza ihtiyacım var.Yardımcı olur musunuz ?
Paşa paşa oturup araba mı sürüyüm ? Yoksa düzgün bir şekilde süratsiz, biraz korkulu , tam ekipmanlı , gösterişli bir şekilde motosiklet mi sürüyüm ?
Reklamlar
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Yasin genc ise ve madem boyle korkularin var o helde erteleyebildigin kadar ertele bu zaman icinde kendini teorik olarak iyice gelistir. Kurtulusu yok birgun eninde sonunda mutlaka alirsin.
-
Alma kardes bosver daha iyi.
-
-
Sormak lazım onlara hayatında kaç kez motora oturdun diye. Gerçi cevabı tahmin etmek zor değil; bızdı ıltıyız ırır vırdı kızı yıpıncı sıttık .s.s
-
Motosiklet almakla veya ehliyet ile iş bitmiyor. Bunun ekipmanı var, eğitimi var, eğitim sonrası trafiğin az olduğu yollarda motosiklet üzerindentrafik algısını geliştirmek için düşük hızlarda alışma turları var.
Evet bu meret çok tehlikeli. Ülkemizde SAYGI görmeyen ve Saçma sapan sürüşleri ile dahada itici hale getiren kuryeler var. Lakin uçmaktan sonraki en keyifli iş! Kendini bildiğin, tehlikeleri ön görebildiğin sürece gayet Güvenli. Eğer doğru dürüst bir BÜTÇE ile eğitim dahil her Şeyini ayarlayabilecek isen al. Yok ehliyeti Alıp trafikte ite kaka öğrenecek isen uzak dur.
-
Belki biraz bencilce belki egoist bi yorum olcak ama kusuruma bakmayin yaşım küçük ona bağlayın. Motosiklet bir tutkudur benim gözümde araba gibi bi yerden bi yere gidiyimlik bi ulaşım aracı değildir. Sizdeki tutku olsa baba ne ya atanızı bile dinlemezdiniz. Belli ki ya tutkunuz yok yada yeterli düzeyde değil. Ehliyet bekliyorsanız yaşınız küçük binmeyin almayın dediğiniz gibi arabadan yürüyün 4 tekerlk ulaşım araci gül gibi binin. Yaşınızi basinizi alınca hala içinizde varsa motora binmek alın yoksa almaz arabanizi buyutursunuz ev alırsınız hayırlı sürüşler.
-
Hiç bir zevk ailenden önemli değil, eğer büyüklerinin rızası yoksa alma kardeş.
-
Çok motosikletli var, almayınız
-
25 Temmuz 2015, 00:02
Kardeşim ana baba rızası olmayan işten hayır gelmez.Bende 21 yaşındayım kaç senedir istiyodum ikna etmek için kaç yıl uğraştığımı ben bilirim.Babam sırf motor almayım diye gitti bana araba aldı kendi altında araba yokken.Anne ve baba olmadığımız için anlayamayız onları hak vermek lazım.Bende bu isteğimi azalttığımı belli ettim rahatlasın diye sonrdan yavaş yavaş baba önce ehliyet sonra ekipman sonra eğitim sonra motor derken ikna oldu ama tabi içi hala hop hop adamın bişe olursa korkusundan.Pazar günü direksiyon sınavım var bakalım hayırlısı.Acele etme zamana bırak biraz onlara da hak ver.Eğer üsteleyeceksende bilinçli olduğunu göster ekipmansız binmryeceğini dikkatli olacağjnı falan anlat.Gönüllerini ferahlat yani.Hakkında hayırlısı neyse o olsun.
-
25 Temmuz 2015, 00:03
Riskli bir araç, kabullenmek lazım. Trafiktede bu korkuları yenemezsen sıkıntı. Hep bi tedirginlik olur.
Mali durum iyise sadece piste çıkabilirsin mesela, yada cross motor alıp dağ bayır...hatta sahilde takılırsın.
-
25 Temmuz 2015, 00:11
Murat.K. adlı üyeden alıntı
Motosiklet almakla veya ehliyet ile iş bitmiyor. Bunun ekipmanı var, eğitimi var, eğitim sonrası trafiğin az olduğu yollarda motosiklet üzerindentrafik algısını geliştirmek için düşük hızlarda alışma turları var.
Evet bu meret çok tehlikeli. Ülkemizde SAYGI görmeyen ve Saçma sapan sürüşleri ile dahada itici hale getiren kuryeler var. Lakin uçmaktan sonraki en keyifli iş! Kendini bildiğin, tehlikeleri ön görebildiğin sürece gayet Güvenli. Eğer doğru dürüst bir BÜTÇE ile eğitim dahil her Şeyini ayarlayabilecek isen al. Yok ehliyeti Alıp trafikte ite kaka öğrenecek isen uzak dur.
Egıtım oyle heryerde bulunmuyor iste.Kucuck bir yerde yasiyorum zaten.Egitim dediginiz su kursta verilen dur kalk felansa alcam zaten onun egitimini.Ehliyetle bitmedigini bende biliyorun
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:06 ----------
Onurhan D adlı üyeden alıntı
Kardeşim ana baba rızası olmayan işten hayır gelmez.Bende 21 yaşındayım kaç senedir istiyodum ikna etmek için kaç yıl uğraştığımı ben bilirim.Babam sırf motor almayım diye gitti bana araba aldı kendi altında araba yokken.Anne ve baba olmadığımız için anlayamayız onları hak vermek lazım.Bende bu isteğimi azalttığımı belli ettim rahatlasın diye sonrdan yavaş yavaş baba önce ehliyet sonra ekipman sonra eğitim sonra motor derken ikna oldu ama tabi içi hala hop hop adamın bişe olursa korkusundan.Pazar günü direksiyon sınavım var bakalım hayırlısı.Acele etme zamana bırak biraz onlara da hak ver.Eğer üsteleyeceksende bilinçli olduğunu göster ekipmansız binmryeceğini dikkatli olacağjnı falan anlat.Gönüllerini ferahlat yani.Hakkında hayırlısı neyse o olsun.
Ekipmansiz binmeyecegimi onlara cok cok soyluyorum.Aslinda benim durumum da sizle ayni sayilir.Babam bana araba almayi bile kabul etti motosiklet yerine.Ama ben dinlemiyorum.Gariplik bende
-
25 Temmuz 2015, 00:12
Moderatör
Henüz yaşın genç anladığım kadarı ile. Motosiklet dediğimiz şeyin tehlikeli bir şey olduğu aşikar, ve sen henüz kendi ayakları üzerine basan bir yetişkin değilsin. Bundan 1-2 sene öncesine kadar ailen eve geç döndüğünde bile tedirgin olurken, bir de motosiklet üzerinde senin bu durumun bilincinde olabileceğin kanaatinde olamıyorlar gibi hissediyorum. Tabi bunları henüz ehliyetinin olmamasından yola çıkarak 17-18 yaşında birisi olduğunu düşünerek yazıyorum..
Eğer içinde gerçekten motosiklet tutkusu var ise, su akar yatağını bulur. Zamanı gelince kendi kararlarını kendi yaşantını kurar motosikletine de sahip olursun. Ama anladığım kadarı ile o zaman şimdiki zaman değil.
-
25 Temmuz 2015, 00:24
-
25 Temmuz 2015, 00:44
ulassscannn adlı üyeden alıntı
Sormak lazım onlara hayatında kaç kez motora oturdun diye. Gerçi cevabı tahmin etmek zor değil; bızdı ıltıyız ırır vırdı kızı yıpıncı sıttık .s.s
Kimle konuşsan rr vardı sattım diyo tek bana denk geliyo zannediyodum:D
-
25 Temmuz 2015, 00:56
Acelesi yok, ömür uzun, ben 35 yaşında başladım. O kadar kişi alma diyorsa bir bildikleri vardır.
-
25 Temmuz 2015, 01:04
Canımı seviyorum ben . Başlamayayım motosiklete en iyisi.Araba sürmeyi ögrenirim.Kapalı yerde araba sürerim.Tehlikeli olmasa gerçekten çok güzel bir alet.Tehlikesizi yok mu yahu ?
Edit:Canımı seviyorum derken "biz sevmiyormuyuz sanki " demeyin o anlamda söylemedim.Tehlikesini beni korkutacağını belirtmek isterim.
-
25 Temmuz 2015, 01:56
Yaptığın her işin bir tehlikesi vardır.Örneğin evde domates keserken parmağınıda kesebilirsin.Sana motosikletin çok yanlış olduğunu RR kullandıklarını,sonra sattıklarını söyleyenlerin bu konuda ne kadar bilgisi olduklarını ufak bi test yap.Sor onlara "fiber kaskla abs kask arasındaki fark"-"Apex nedir"-"kontra nedir"-"CSS yi hiç duydunmu" vs.vs..Bunlardan bihaberlerse söylediklerine pek bakma.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlarla dolu ülkemiz.Ailen konusunda da istememeleri normal,sen bi işi yapıcaksan ve bunu doğru metodlarla gerçekleştirmeyi planladıysan ikna edersin.Scooter bakmanı tavsiye ederim.son olarak bütçeden ekipmandan kısacaksan bu işlere hiç girme.
-
25 Temmuz 2015, 02:01
-
25 Temmuz 2015, 02:18
şu :
Gösteriş meraklısı olduğumdan ve buralarda yakın bir arkadaşın da motosikletini sattığından CBR 125 çok mantıklı geliyordu.
ve şu:
Herkes sürüyor bende sürerim diyorum sürekli.
cümlenden sonra otur bir iyice düşün öyle karar ver derim ben. Motosiklet gösterişe ve aşırı öz güvene iyi gelmez çünkü.Yaşın ufak. Apaçilik veya af buyur kaba tabirle artistlik yapmak için kullanırsan motosiklet maceran uzun süreli olmaz.Allah korusun gazetelerin 3. sayfasına çıkarsın...
Ölçülü olmayı gerektirir motosiklet. Ve dikkatli. Senin yaşlarında ikiside az bulunur ne yazıkki.
Yine de karar senin. Ne annen ne baban engel olamaz sen istedikten sonra.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)