100 CC Motora Ne Yapabiliriz ?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar.
Kuba xcg 100 motorum var. 2015 ismiyle Kuna Razore 100. Başlangıç için aldım, çin olsun da içimiz çok yanmasın ileride büyülteceğim bir CBR 125 veya Rks, Bajaj gibi bir markayla.
Arkadaşlar motor bana yetmemeye başladı. Zaten en ezik 100 cc olsa gerek, 5 Hp bir motoru var. Ben bunu büyütmek istiyorum.
Genelde 2 kişi geziyoruz 130 KG kadar bir yük oluyor üstünde, düz yolda rahat 90 görüyoruz ama gerisi yok. Yokuşta ise 100 oluyor anca.
Kendi eklediğim çok şey var fakat "motor" için sadece bujisini değiştirdim. Şimdi de yapmaya bir şeyler arıyorum.
CC büyültmek şu an için zor gibi. Daha çaplı Piston takmak istiyorum fakat şu an için CC büyültmeden yapılabilecek şeyleri merak ediyorum.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Reklamlar
-
dostum yanlış anlama ama 100cc motora ne yaparsan yap çok bişi alamazsın ben pek fazla anlamam ama bence ondan alıcagım max 2 3 beygırdır belkıde bılgılı arkadaslar daha ıyı anlatır ama ben sanmıyorum, benım acımdan ona yatıracagın para tamamen çöpe gidecektır beklemen gerekıyorsa bekle ve ıstedıgın motor fıyatına ulastıgında bastır parayı al motoru.
-
Ben de öyle düşünüyorum fakat istediğim çok şey değil.
90 ile sabit gidiyorsak hiç olmazsa 100 ile gitsin. Bunu istiyorum.
-
100cc den çok şey istiyorsun dostum bende çok sabırsızımdır senin gibi ama beklemen senin için en hayırlısı.
-
Bu motora biraz dokunuş yaparak son hızı 5-10 Km arttıramıyorsak bırakalım bu işi yav.
-
Büyük piston segman ve ön arka dişlilerle oynayarak istediğin derecede yürütebilirsin motorunu.
-
muAff adlı üyeden alıntı
Ben de öyle düşünüyorum fakat istediğim çok şey değil.
90 ile sabit gidiyorsak hiç olmazsa 100 ile gitsin. Bunu istiyorum.
ben 125 cc ile 90 sabit gidemiyorum
-
10 km gelince ne gecicek eline?
-
Boş beleş konu gene ,iyice bayık bayık anlamsız troller
-
24 Temmuz 2015, 17:23
125le ibrede 140 gpste 130 stock
-
25 Temmuz 2015, 01:07
Boş beleş bir konu değildi bu konu...
Daha yeni 1000 Km devirmiş bir motorum var. 90 Km sabit gidiyor derken yalan söylemedim. Gps'te ne kadar çıkar, Radar'da ne kadar çıkar umurumda değil.
Millet 125 Cc iskelete ne yapıyor bilmiyorum 160 Km gidiyor motor. Hikaye olsun diye söylemiyorum bunları, alt motorunu bilemem. Çevremden dahi bir sürü deo gördüm. 7-8 Bin lira bayılIP bir motor aldıktan sonra "Benim motorum o kadar gitmiyor, hikaye bunlar yeaaa" demek kolay. Hali hazırda mobiletler ile araba göstergesinde 140 Km yapılan videolar size bir google uzaklıkta...
Velhasıl, Boş beleş olarak açılan bir konu değildi. Beklemezdim bu tepkiyi hele ki bu forumda.
Tavsiyeler halen açığım. Zaman ayırdığınız için tekrar Teşekkürler.
-
25 Temmuz 2015, 01:16
Birazdan mengü16 gelir. bu tür işlerle uğraşıyor cevap varsa ondadır.
-
25 Temmuz 2015, 01:20
-
25 Temmuz 2015, 01:23
-
25 Temmuz 2015, 01:24
Forumda bu konulardan 'cenkito' ve 'Mengü16'çok iyi anlıyor onlara özel mesaj atın isterseniz.
-
25 Temmuz 2015, 01:25
madem cok istiyorsun, performans hava filtresi tak lazer iridium bujiyle degistir mevcut bujini. Dislileri buyut 100 yap, aman egzoza dokunma gozunu seviyim
-
25 Temmuz 2015, 01:33
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Halihazırda bu motorun egzoz'u resmen kükrediği için hoşuma diyor. Performans egzozunun da yalan olduğunu düşünüyorum, o yüzden dokunmam.
Cenkito ve Mengu'yu rahatsız etmek istemiyorum. Görürlerse yazarlar, eyvallah.
-
25 Temmuz 2015, 02:23
Yanlış anlama küçümsemek için söylemiyorum o motora ne yaparsan yap en fazla biraz daha hızlı giden bir çim biçme makinan olur. 100 cc nin eti budu o kadar çünkü.
Ivır zıvıra para bağlamak yerine kenara para biriktir cc yükselt biran önce.
Ama bana kalırsa şehir içi için 90 idare eder bir hız .Zaten limit 70, (bize 50). 20 de sollama payı.O yüzden o kadar takılma derim ben hıza.
-
25 Temmuz 2015, 06:35
hayabusa motoru tak kardeşim
-
25 Temmuz 2015, 09:43
muAff adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar.
Kuba xcg 100 motorum var. 2015 ismiyle Kuna Razore 100. Başlangıç için aldım, çin olsun da içimiz çok yanmasın ileride büyülteceğim bir CBR 125 veya Rks, Bajaj gibi bir markayla.
Arkadaşlar motor bana yetmemeye başladı. Zaten en ezik 100 cc olsa gerek, 5 Hp bir motoru var. Ben bunu büyütmek istiyorum.
Genelde 2 kişi geziyoruz 130 KG kadar bir yük oluyor üstünde, düz yolda rahat 90 görüyoruz ama gerisi yok. Yokuşta ise 100 oluyor anca.
Kendi eklediğim çok şey var fakat "motor" için sadece bujisini değiştirdim. Şimdi de yapmaya bir şeyler arıyorum.
CC büyültmek şu an için zor gibi. Daha çaplı Piston takmak istiyorum fakat şu an için CC büyültmeden yapılabilecek şeyleri merak ediyorum.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
eger ki krank piston baglantı yeri çapı 15 mm ise sorunsuz 166 cc ye cıkartabilirsin
ama bazı 100 ---125 cc motorlarda bu yer 13 mm oluyor,
piyasada bir ara 13mm yani 13 perno 65,5 mm silindir piston görmüstüm
bu 65,5 silindir piston ile motorunuz klasik cg kranklı ise 166 cc olur
ama 15 perno kadar uzun ömürlü olmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:38 ----------
tabi silindir gömlek deliğininde kartelde 70 mm olması lazım
bazı çinlilerde o delik daha dar
o deliğinde ölçüsüne bakılmalı
http://xtrememaxsevdalilari.blogspot...1_archive.html
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)