düşmanlık değil bence 101 cc olduğu anda vergi alınıyorsa 100 cc altına da alınması makbul bence.
biz ödüyoruz o kadar, adil olan herkesten alınması. sonuçta 100 cc altı da trafikte aktif olarak kullanılıyor.
Raptor Riders
http://www.raptorriders.com.tr/
Sons Of Anarchy
konuyu açan arkadaşa özelden saydırdım rahatım
Katılıyorum 100cc olması bişey değiştirmez ki onlardanda vergi alınsın bence hem insanlar 100 cc motor alıp alttakım yaptıracağına 150 cc alır illegal yollara başvurmaz
Vestel vergisi gibi tüm cc lere vergi "düzenleme" gelirse görürüm siz
Sitede diğer konulara bakarken denk geldiğim konu sayesinde o forumda motosiklet ve motosiklet kullanıcılarına karşı ayrı bi yaklaşım olduğuna kesin emin oldum
oha lan noluyo hani marjinal bizdik?
http://forum.donanimhaber.com/m_106936850/tm.htm
Talepte bulunan kişi sanırım 12 yaşında.. babası ona kayyu oyuncağı almamak için ''arabanın vergisini yatudum olum param yoh'' demiş olmalı.. İçine dert olmuş. Hayatımda hiç 100cc ve altı motosikletim olmadığı halde buna kesinlikle karşıyım.. Aksine 300cc ye kadar vergi alınmamalı. Düşünsenize istanbul trafiğinden binlerce arabayı yok edip yerine 300cc schooterların geldiğini? ötv de alınmasın hatta..
2. Vestel Vakası bu olsa gerek. Zaten vergi dediniz mi hükümet esirgemiyor zamı hemencecik yapıyor, Yeterki bir talep olsun.
milletimizin kafası vergiye o kadar adapte olmuş ki vergi alınmasın diyenden çok bize girmiş ona da girsin diyen var
Millet harbi birbirini becerme derdine düşmüş.
Kafa anca bu kadar çalışıyor
Ne kadar sığ adamlar var şu ülkemde ya
Not: Üstte yorum yapanlar alınmasın
O zaman bu videoyla konuya mizah katalım
https://youtu.be/NF0bob7Nc4s
Raptor Riders
http://www.raptorriders.com.tr/
Sons Of Anarchy
donanımhaberdeki konuyu açan arkadaşın asıl derdinin ne olduğunu tam anlayamadım. 100 cc ye kadar olan motorların terör estirdiklerinden mi yakınıyor yoksa onları bahane ederek , Her yıl ödediği fazla gelen vergiyi mi eleştiriyor o yüzden cevap veremedim :D
Kızmayında adam haklı, 100cc ve altı motosikletler değil mi bizimde adımızı kötüye çıkaran, her delikten atlayan herkesi delirten yine bunlar değil mi, vergi demek sadece devletin kasasına para sokmak demek değildir, bir şeyin kağıt üstünde ve resmiyette olduğunu göstermektir. Allah aşkına gidin bir kenar mahalleye her sokakta her apartman boşluğunda çalınmış ve tozlanmaya yüz tutmuş scooterlar var.
Ya bide araba kullanmayi cok becermis gibi motor kullananlar kurallara uymuyo diyolar ya :D birbirlerini yiyolar trafikte. Sen hic kavga eden iki motorcu gordunmu
ben diyorum bunların akrabalarını motorcu ziyaret etmiş yara ondan....
Niye bence bu kafada olan herkes alınsın. İlerleyen günlerde bisikletten de vergi alınsın diye tuttururlarsa şaşırmam. Asıl fikir sahibi de bildiğin egolarına yenik düşmüş birisi. Yahu elalem ayakkabı kutularında götürüyor paraları, arkadaşın takıldığı nokta 100 cc.. Biraz abes. Ayrıca 100 cclerden vergi alıp, kendi vergisinin düşmesini öngörüyor. Sorarim size bu şahsın 50 cc motosikleti olsa aynı kanıda olacağını düşünebilir miyiz ?
Ya da hangimiz şu cümleyi kurarız, yahu benim 50 cc today'den vergi alsalarda arabanın vergisi, yüksek hacim motorun vergisi bi düşse..? Birbirimizi sıkıştırmaya kadar geldiysek resmen yazık ya.. Ha bu arada ömrü hayatımda vergisiz tek taşıtım bisikletim oldu, yani hep vergi ödeyen birisi olarak bu cümleleri kuruyorum..
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Zaten yakinda kanun çıkar bisikletten pzar arabalarindan vergi alirlar muayene isterler. Goz doymayinca kisi hep ac gezermis
+18
Çok eski tarihlerde memleketin birinde bir phükümdar vergiler düşünce gelirleri arttırmak istemiş. Halkın kullanmak zorunda olduğu bir köprüden geçerken para alınması talimatını vermiş. Bakmış paralar tıkır tıkır geliyor, köprünün 2 ucuna da memur koymuş geri dönüşte de para almaya başlamış. Bu arada halkın nabzını da tutuyormuş ama itiraz eden yokmuş. Ücreti 2 misline çıkartın demiş, yine tık yok... artık şaşırmya başlamış. bir zam daha... bakmış yine ses seda yok. O zaman demiş köprüden geçenleri cima edin! Nasıl yani demişler... basbaya demiş hemen oracıkta. Sonra bakmış hala ses seda yok, tebdili kıyafet bir bakayım demiş. Köprüye vardığında bir kalabalık görmüş, homurdanmalar, itirazlar... hah demiş bu kadarı fazla geldi halka, nihayet isyan ediyorlar. Sonra köprünün en arkasındaki vatandaşa yaklaşmış, ne oldu diye sormuş... sinirli vatandaş padişaha dönmüş, ayıp demiş ya, insan bu kadar bekletilmezki, şunu hızlandırmanın bir yolunu bulamadılar!
konuyla alakası yok ama...
Ulan 100cc üstünden vergi alınıyor 100cc altından neden vergi alınmıyor kafası nedir? İyi güldüm. :D
Sanki verdiğimiz vergiler bir işe yarıyor da biraz daha verelimin derdinde olanlar var.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)