Belirli bir gerekçe sunabilirsen cezadan yırtarsın ama benim semtimde günlük olaylar çevremde hep oluyor,pekte uğraşmıyorlar açıkçası;kasklı eldivenli plakalı montlu adamın ehliyeti olmasa bile geç diyeni gördüm.
Belirli bir gerekçe sunabilirsen cezadan yırtarsın ama benim semtimde günlük olaylar çevremde hep oluyor,pekte uğraşmıyorlar açıkçası;kasklı eldivenli plakalı montlu adamın ehliyeti olmasa bile geç diyeni gördüm.
peşine takılmıyorlar. çünkü polisler biliyor bunun peşine takılırsak kaza yapacak.uğraşmadıklarından değil çoğu kazaya sebebiyet vermemek için kovalamaz.
Ya arkadaşlar resmen vatan haini ilan etmissiniz.bi kac kisi disinda herkes karalama politikasi uygulamis tamam hataliyim kabul ettim bisey demedim zaten ama soruma cevap verenlere tesekkur ederim.kaskimi eldivenimi dizligimi takipta cikiyorum trafige hizimda 50 yi gecmez ehliyetsiz oldugum icin nizami kullaniyorum dikkat ediyorum zaten.hersey ehliyetmi Allah aşkına yapmayın lütfen tamam ehliyet de olması lazım kabul ama bir kart parçası öğretmiyor bu motoru sürmeyi.ben cezasi nedir diye soru sordum millet yok şöyle yok böyle yorumlar yazmış.Ne motorlular goruyorum adamin kaski yok dizligi yok.simdi soruyorum ehliyetsiz kullanmakmi daha buyuk suc yoksa kasksiz eldivensiz montsuz dizliksiz motor surmekmi daha buyuk suc?
Ehliyetsiz kullanmak büyük suç, kasksız binmek 88 lira. Ondan da polis gördüğü yerde ceza yazamıyo, evrak kontrole durdurup sonra ceza yazması lazım. Kasksız biniyo diye peşine polis düşen görmedim, duymadım hiç. Hatta bizzat çevirmenin önünde kasksız U çekip geri dönmüşlüğüm var 1 sene oldu ceza gelmedi. Dur ihtarı yapmadılar ama kasksız binmeyi çok umursamıyolar mahalle arasında.
Siz maddi olarak düşünmüşsünüz cezayı.ehliyetsiz kullanmak sagliginiza belki zarar vermeyebilir ama kask takmadiginiz zaman telafisi olmayabilir bazi seylerin.maddi yanini dusunmemek lazim herseyi
bende 14 15 yasinda bizim durumcunun motorunu alip sirf surmek icin servis gotururdum motor Allaha emanet ruhsat ehliyet far kask hak getire tam bir apaci 😀 goren polis ceviriyodu bi sekilde kactik e simdi akillandik kaskimiz ehliyetimiz vs herseyimiz tam ulan bi kere cevirmeye girip su ehliyeti ruhsati veremedim icimde kaldi anliyolarmi nabiyolar 😂
en son birine zorla gostercektim abi nolur bak verimi ruhsati falan dedim adam manyakmisin olum bas git hadi isine dedi salladi ukte kaldi icimde 😂😂😂
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)