o değilde ben görsellere takıldım.
iki adet fotoğraf var ancak kaskın sadece sağ tarafı görünüyor, fotoğrafın birinde farkettiyseniz yazılar ters
o değilde ben görsellere takıldım.
iki adet fotoğraf var ancak kaskın sadece sağ tarafı görünüyor, fotoğrafın birinde farkettiyseniz yazılar ters
bende çok gördüm böyle indirimleri...
kask mont veya başka bir şey...
magazalara bu ürünü ilk fiyatından alan bir iki kişi gösterin dedim,abartısız hiç ama hiçbir yer gösteremedi...
sonuçta bu şekil indirimler olması sözkonusu olamaz bence...
olabilseydi gösterebilirlerdi değil mi???
Arkadaş araştırdıkça içine gömülüyorum meğer bu best before date muhabbeti kask camiasında ne efsaneymiş, snell zamanında 5 yılda bir değişin demiş, sonra 2000 li yılların ortalarına doğru fikir değiştirmiş bunun üstüne üreticiler ayaklanmış dot daha da bi popüler olmuş bi zamanlar snell harika diyenler şimdi snell tüü kaka demeye başlamış vs. vs. dallas gibi ben pes ettim en güzel yorumları ducati forumlarında buldum bende onların kafada gideceğim
http://www.ducati.ms/forums/11-ducat...tention-2.html
Bildiğiniz gibi güneş gören yerlerde kasklar deforme oluyor 8 yıllık bir kaskın nerede ve nasıl muhafaza edildiğini nasıl bilebilirsiniz ki ?
Kaskın darbeyi emen bölümünün 3-4 sene sonra hiç düşmese bile emme özelliğini yitirdiğini okumuştum hatta bi kaç satıcıda aynı şeyi söyledi. Ayrıca daha önce düşmüş kaza yapmış hatta 2.el kaskın artık kullanılmaması gerektiğini eklediler. Çünki içindeki darbe emen kısım çatlıyor ve koruyucu etkisini kaybediyormuş.
Yağ değişimi içinde 2000 km deniliyor. Buda yağcıların karlarını artırmak için diyebiliriz. Yağın castrol yağ lt fiyatı 20 tl. 2000 kmyi 2 ayda yaparım. Ayda 10tl. Kask 300tl. 3yıl ömrü olsa (darbesiz) aylık 8.5 tl. Güvenlik ve motor sağlığı için aylık 18.5tl verilir mi dersin. Bence verilir. Göreceli tabi..
bende aldım aynı kaskdan geldi inşallah iyidir görünüşe aldandım sanki
Birbirinden ayrı şeyler bu verdiğiniz örnekler, bi tanesinde sürekli sıcakta çalışan işini ve görevini yapan bir yağ var diğer tarafta güneş görmemiş, depoda kutu içinde 7 yıl boyunca beklemiş bir kask var hee ama deseydiniz ki bu kask 7 yıl boyunca adamın kafasında yazın güneş kışın yağmur görmüş eyvallah haklısınız derdim.
Burada Jay Leno' nun arai yetkilisyle yaptığı bi konuşma var aslında işin özeti bu yetkili bizim kasklarda son kullanma tarihi var demiyor ama ağız ucuyla "yeaaa piyasa 3-5 yıl diyor değişin işte bize de para gelsin" demeye getiriyor. Bende ilk sayfada yorum yapan seko' ya katılıyorum bu durumda, 2000 TL ye kask yapıp bunu 5 sene sonra kullanamazsın diyorsun bu nasıl bir malzeme ki 5 sene sonra çöp olabiliyor? Düşme olur eyvallah at çöpe kaskı ama güneş gördü diye çürüyecek bir malzemeyse bugün bile üretilse kafama takmaya korkarım.
Dedikleriniz de hakli olabilirsiniz belki kask yapan firmarin kask üretimini arttırmak için söyledikleri birseydir ama yinede dikkat etmek lazim kask seçimine sonucda kafasında kaskı olup ölen arkadaslarimiz yok değil
İşte olay da bu sonuçta hayati önem arz eden bir konu olduğu için hiç birimizde kesin konuşup hiç birşey olmaz alın kullanın diyemiyoruz. En kolayı yenisi alın demek ama mantıkta sorguluyor ister istemez neden yenisini alıyoruz durduk yere bu kadar teknoloji ile üretildiğini iddaa eden bir ürünün diye. Aslında yapılacak en iyi test bu kaskı alıp Türk işi bir crash test' e tutmak ama yazık mundar etmeye gerek yok mis gibi kaskı.
Kask baya güzelde bi türk işi cash test lazim gerçekten :D
valla sirkecideki motoavm dukkanina gitmistim ramazanda bi kere sunu soylim cok acik yurekli adamlar oructanmiydi neydi artik
Caberg sintesi flip up kask gordum iki model kalmis normal fiyati 800 lira civari dedim abi ne kadar 250 dedi neyy dedim guldum hadi abi saka yapma harbi fiyati ne dedim gayet ciddi ve abi lazdi biraz😁 abi dedim bu elinizde kalmis modellermi dedim he evet nolmus ki dedi saygilar diyerek onumu ilikleyip ciktim 😂😂
keşke herkez bu kadar acık sözlü olabilse
konu bayağı geçmiş ama.. bu kask için bende motoavm yi aramış ve kaskın üretim tarihini sormuştum..
Bana böyle bir bilgiyi veremeyeceklerini söylemişlerdi. Üstelik,üreticinin kaskı saklama koşullarında sakladıklarını, kaskı da ithal ettiklerinden bahsetmişlerdi de bahsetmişlerdi..Hataa garantisini de bizzat görüştüğüm beyefendi(?) veriyordu..
Konuyu okuyunca sinir oldum, motoavm ye olan güvenim de sarsıldı , al işte noldu motoavm ...
Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya
abi naptınız 2007 kask alınırmı yapmayın etmeyin.
e haliyle yeni malı o fiyata vermezde..
Şöyle de bir durum var,söz konusu kask da xs beden kalmıştı sadece, bende xs kask kullanıyorum.. kask bedeni çok küçük ya da büyük olur. Ya da beş senelik raff ömrünü tamamlamasına mesela 1 sene kalmıştır, indirime girer malı çıkartır elinden , mümkün.. Ya da kask üretim tarihi çok eskidir, e böyle bir durumda da kimse kimsenin canını riske edecek malı satar mı diye , düşünmmedim değil..Yok artık , bunu da yapmazlar heralde diye düşündüm.. Aradım sordum üretim tarihini...söylemediler !
Bildiğiniz hiç bir koruyuculuğu olmayan kaskı satıyorlar..
kaskın zaten nettekı fıyatı aynı ssaatılsın dıye adam ındırım vs yazmıs sen 300e satarım dıosunda alan olmaz:D
Ls2 kesinlikl kullanma.
Plastik vs malzemelerin doğada en zor kaybolan(çürüyen) materyaller olduklarını düşünürsek uygun koşullarda saklanan kasklara 10 senede de bir şey olmaz bence. Sadece üretim teknolojisi geri kalır. Bence de biraz üretici ve satıcı firmaların safsatası.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)