Sevgili MT üyeleri ve Misafir takipçilerimiz.
Hepimizin çok sevdiği bir konu olan motosiklet ile viraj yapmak eylemine bir uzanalım istiyorum, uzun zamandır konu açmak vardı kafamda fakat bir türlü fırsat bulamadım, kısmet bu geceye imiş.
Hepimiz çok seviyoruz değil mi viraj yapmayı ? Bu soruya hayır ben sevmiyorum diye cevap veren kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez (tabiri caiz ise) .. Peki hiç düşündünüz mü bizlerin neden viraj sevdiğini ? ya da kendinizin neden viraja girmeyi sevdiğinizi?
Ben kendi adıma çok düşündüm,kendi soruma bir çok cevap ürettim kafamda ama bunların hiç birisi tatmin edici bir cevap olmadı benim için. Her seferinde o kahrolası virajlarda yatırabildiğim kadar motosikleti yatırmak ve her seferinde daha da fazla yatırmak isteğine bir türlü karşı koyamadım, koyamıyorum. Ve bu iş viraja girip çıkmak ile de biten bir iş değil malesef, her seferinde bu defa bir öncekinden daha hızlı, hep daha hızlı, hep bir limitleri zorlama isteği arzusu,her viraj sonrası lastiklere bakıp ne kadar yolduğumu görme eğilimi, hep biraz daha yatabilirmişim düşüncesi,bir öncekine göre 5 km fazla sürat ile döndüğünde, iddaa kuponu tutmuş gibi mutlu olmak,aslında tam anlamı ile nedenini bilmemek ama buna rağmen kendini iyi hissetmek,? Bu nasıl bir motivasyon ki? Hepimizi hafta sonu virajlı sahil yollarına, orman yollarına taşıyan bir gerçek...
Şimdi gelelim kendi cevaplarımı paylaşmaya..;
1-Motosikletime olan hakimiyetimin üst safhalarda olduğu duygusunu hissettirmesi. (Beim için en mantıklı bulduğum fikir)
2-İyi viraj yapamazsam kullandığım motosikleti hak etmeyeceğimi düşünme kaygısı.
3-Daha fazla risk taşıdığı için adrenalin salgılıyor olmam.
4-Estetik olarak şık, aynı zamanda diğer araçlardan farklı olduğumu hissettirmesi durumu. (Ego mu yoksa? Olabilir.)
5-Kendimi kendime kanıtmalak? Ne gerek var ise?
Bir çok yorum getirebilirim, ama ciddi anlamda gerçekten bu yüzden seviyorum bu işi diyebileceğim en yakın cevap 1. şık. Bu konuda siz değerli arkadaşlarımın da düşüncelerini, ve viraj üzerine sohbetlerimizi bu başlık altında toplamak istedim. Eminim ki bir çok kişiye fikir sağlayacak deneyimler, ve bilgilerin oluşacağı bir konu olacağı yönünde hiç bir şüphem yok. Viraja dair ne varsa buyurun mikrofon sizlerin.
Sevgiler.