ağustos 2 -21 arasında antalyaya çadır kurmak için gidecem gelen varmı ankara antalya geze geze foto çekimi eğlence çadır tatili
ağustos 2 -21 arasında antalyaya çadır kurmak için gidecem gelen varmı ankara antalya geze geze foto çekimi eğlence çadır tatili
gelişmiş ülkeler makine üretir teknoloji üretir, gelişmemiş ülkeler insan üretir
2013 YAMAHA YBR125-NIKON D7000
Elinde çekiç olan herşeyi çivi zanneder, insan yediğine dönüşür, yaşadığı yer gibi düşünür
Yapılan veya yapılacak olan plana katılmak isterdim bu hafta sonu ama araba ile Aydına yola çıkacağım cumartesi gece vakti
manavgat festivaline gelen varmı ankaradan ?
25 Temmuz Cumartesi Sürüşü
Buluşma saati: 8.00
Hareket saati: 8.30
Buluşma noktası: Eryaman Optimum karşısındaki Şeker Shell.
Ankara merkezden İstanbul Yolu üzerinden Kızılcahamam’a doğru gelirken Metro GrossMarket ve Opet’in olduğu sapaktan sağa doğru ayrılınca Beypazarı-Ayaş tabelalarının gösterdiği istikamete doğru döndükten sonra karşınıza gelecek olan benzincilerden üçüncüsü. Önce bir başka Opet, sonra PO, ardından buluşma noktası olan Shell görünecek. Optimum’un önündeki alt geçide girmeden sağda bulunuyor. Rotanın Google Maps linkinin başlangıç noktası Şeker Shell.
Gidiş rotası: https://goo.gl/maps/hkAyW
Dönüş aynı yol üzerinden. Yorgunluk durumuna göre dönüşte Beypazarı–Ayaş kısmı (bölünmüş) düz yoldan yapılarak bir parça kısaltılabilir.
Google Maps’e göre toplam 7 saat ve 350 km civarında bir sürüş. Dolayısıyla tam günlük bir sürüş. Yoruldukça verilecek ihtiyaç ve çay molaları ile bir yemek molası dışında uzun süre vakit geçirilecek piknik ve benzeri bir plan yok. Gün tamamen sürüş üzerine.
Molaları muhtemelen Güdül, Beypazarı ve Kıbrısçık’ta veririz. Yorgunluk veya ihtiyaca göre başka molalar da olabilir. Kıbrısçık’ın kuzeyine, Bolu’ya doğru giderken virajlı güzel yollar var. Oranın biraz ilerisinde yol çalışmaları başlıyor. Yol çalışmalarının olduğu yere kadar gidip mıcır ve ziftin başladığı yerden geri döneriz. Dönüş yoluna geçtikten sonra Beypazarı veya Ayaş’ta yemek yeriz.
Buradan olacak katılımcıların dışında ben (VStrom), eşim (390 Duke) ve forum üyesi olmayan, birlikte sürüş yapmış olduğumuz birkaç arkadaşımız (VStrom, CBF600, ER-6f) daha olacak. Genel olarak Motosiklet Yol Sanatı kitabı çerçevesinde yol eğitimi almış ve bu sistem doğrultusunda sürüş yapmaya çalışan, güvenli sürmek gibi bir derdi olan motorcular olduğumuz söylenebilir.
Grup sürüşü ilkelerinin bahsedildiği metni (http://www.motosiklet.net/forum/moto...-ilkeleri.html) okumuş olarak gelmenizi rica ediyorum. Buluşma saati ile hareket saati arasında kalan yarım saatlik sürede tanışır, ardından sürüş mentalitesi, rota, durak noktalarımız ve bu ilkeler üzerine konuşuruz.
Bu ilkelerden hızla ilgili olanına (12. madde) göre trafik içindeki güvenli hızımızı trafiğin ortalama akış hızının %10 fazlası olarak görüyoruz. Bölünmüş karayollarındaki düzlüklerde araçların ortalama hızı 100-110 km/s aralığında oluyorken bizim hızımız genelde 110-130 aralığında oluyor. Virajlı bölümlerde ise her sürücü kendini rahat hissettiği hızlarda ilerliyor.
Yolun tamamının asfalt olacağını tahmin ediyoruz ancak asfalt kalitesinin mükemmel olmadığı yerler olabilir. Havanın sürpriz yapıp yağacağı tutabilir. Bunlara dair bir garanti veremiyoruz. Yoldaki taştan, tokaçtan, çukurdan ve tümsekten olacak şikâyetlerinizi Karayolları Genel Müdürlüğüne; havanın yağmur indirmesiyle ilgili şikâyetinizi ise Mikail hazretlerine iletmenizi rica ederiz.
Katılmak isteyenleri bekleriz. Katılımlarınızı buradan bildirebilir veya bana özel mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz.
cok isterdim ama sehir disindayim yetisemiyorum :(
Zafer hocam sehirler arasi yollar zaten bos, 130 km hizlar yarisir gibi geliyor ben 100-110 u gecmiyorum... zaten 130 140 lar titresimden rahatsizlik verebiliyor tek silindirde.. size ayak bagi olmayayim
Alternatif olarak cumartesi pazar Kazan güvenç köyündeki enduro yarışlarını öneririm.
O kadarcık hız farkı için pas geçtiğine değmez bence. Sürekli 130-140 gidilmiyor. Akan trafiğin ortalama hızının %10 fazlası o kadar. Bizden hızlı arabalar da oluyor. Trafik olmazsa hız baskısı da yok zaten. Hem trafiğin olduğu bölüm Ayaş'a kadar. Sonrası bölünmemiş karayolları. Buradan Ayaş'a kadar 10 km/s hız farkı yaşansa bile molada ben kaskımı çıkarmadan gelmiş olursun zaten. Gel sen gel.
Arkadaşlar aynı veya başka günlere, başka mentalitelerle (piknikli, tenekeli tavuklu, kargasekmez'i çıkıp inmeli, daha uzun, daha kısa, reyzinkli, commuterlı vb.) sürüş planları yapmaktan ve paylaşmaktan çekinmeyin lütfen. Bu başlık yalnızca benim rota paylaştığım bir yer olmasın. Gerçi zaten bizimkine de pek gelen olmayacak bu iş tutmayacak gibi.
Hanimdan izin koparabilirsem gelecegim... basinin etini yimeye basladim
ailevi vazifeler müsaade buyururlarsa ve uyanmayı başarabilirsem geleceğim. en azından Güdül'e kadar eşlik edip dönecek kadar vaktim olur umarım. hiç olmazsa tanışmış oluruz.
Pazar gunu olsa artcimla katilmayi dusunebilirdim ancak;
-Acemiyim
-Lastiklerimden korkuyorum
-2 kisi max hizim 100 olur malesef
-ve o kadar uzun mesafeli bi yolda az tecrubemle ayakbagi olmak istemem. Gidenlere kazasiz surusler dilerim daha kisa mesafeler olursa pesinize gelmekten cok buyuk zevk alirim. tekeriniz duz bassin
Yarınki sürüş için hatırlatma
25 Temmuz Cumartesi, 8'de Şeker Shell'de buluşma, 8.30 hareket
Detaylar için bkz. http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3680140
Hocam Ben uyanırsam geleceğim ama hız konusu benimde biraz düşündüğüm bir konu benim 2000 km tecrübem var ve 90 km/h geçmiyorum.
Merhabalar, yarın Kazan'da gerçekleşecek olan enduro şampiyonasına gitmeyi düşünüyorum, eğer sizinde aklınıza yatarsa beraber gidelim. Yarışlar sabah 10:00 - 16:00 arası olacakmış, uygun bir saatte buluşulup beraber gidilebilir, eminim yarışlar çok zevkli geçecektir. İlgilenen olursa buradan yeri ve saati belirleyip bir plan oluşturabiliriz. Saygılar.
Şampiyonanın linki : http://www.motosiklet.net/forum/son-...ilcesinde.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:09 ----------
Yok mu hiç giden?
Kazan in neresinde tam yerini bilen varmi
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------
Tamam buldum Guvenc koyunde goletin yaninda.. bana yaklasik 50km uzaklikta (cayyolu) gitmeyi dusunebilirim..
Eğer gidelim derseniz sabahtan buluşup beraber gidebiliriz, tabi 150cc'ye uzun yolda katlanırsanız
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)