Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

EKİPMANIN ÖNEMİ !!

REKLAM ALANI
    MotoGlock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF-R25 2015'
    Merhaba arkadaşlar.
    Yaklaşık 2 saat önce haberini aldığım arkadaşımın motor kazası hakkında bu konuyu açıyorum.

Sözüm, motoru alayım da ekipmanı tamamlarız diyen arkadaşlarım için.
    Sözüm, motoru önce alayım ehliyeti daha sonra alırım diyenler için.

Dün yapmış kazayı, mondial drift motoruyla.
    Denizden dönüşte arkasında bi arkadaşımla seyrederken, polis takılmış peşlerine. Bandırmada meşhurdur. Murat.
    Bu da basmış gaza kaçmaya başlamış. Kafasında ne kask ne bişey. Ona verdiğim halde kaskı bana geri vermişti beğenmeyip. Garip.
    Herneyse lastik kaydı birşeyler oldu dedi tam hatırlamıyorum uçtum dedi şöyle söyliyim bizim burda amsarkıtan derler anlamını bilmiyorum fakat bi mini uçurum gibi bişey diyebiliriz. Oraya uçmuş. Topuğunda kırık varmış sanırım, sağ el orta parmağı kırılmış, sağ gözünün yanındanarkasına doğru tüm kafayı saran bi bandaj vesaire acınacak halde çok kötü hali, yüzünde morluklar, e tabi zamanla geçer de iz bırakıcaktır sonuçta.
    Sağ gözü şiş. Konuşuyor evde kalıyor şuan, Allah yardımcısı olsun.
    Motordanda soğumuş. Motorculuğu bırakıyorum bilmemne dedi de Türkçe meali apaçiliği bırakıyorum.

Demem şudur, çocuk 17 yaşında ve bazı şeylerin farkına yeni vardı. Ben onu defalarcaaa yüzlerce uyarmama rağmen lastik yakmayı redline vs takılmayı motorculuk sanmaması için. Geç oldu farkına varmak. Ama siz siz olun sakın ekipman + ehliyet olmadan motor almayın.

TIPKI BENİM GİBİ. SABRETMEK ZOR AMA BİR OKADAR GÜZEL BİR ŞEYDİR.
    Dipnot: daha önce 1.800 küsür ceza yemişti. 1.800 falan da dün yemiş. motosiklet 7.700 tl ye geldi bana diyor.(Mondial Drift sıfır almıştı.)
    Saygılarımla,
    MotoGlock.
    anaconda84 bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ehliyetin önemi ! hiç bi suçu yokken kaçmazdı ehliyeti olsaydı. Ehliyet olunca da peşine polisler takılmaz gariptir. Ankarada 3 senedir motora biniyorum. Anca 3-4 kere ehliyet ruhsat göstermişimdir.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    her şeyi boş ver de, o yer ismi nedir öyle?

ibreti alem olsun diye editlemiyorum
    yiwotxxx, HunteRHunteD, TaTTo0 ve 7 diğerleri bunu beğendiler..

Peder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR Daytona (Siyah)
    yıl olmuş 2015 hala ehliyet ekipman vs olmadan çıkan yankiler var.

hiç acımıyorum böylelerine, aksine ibret olur popilasyonları düşer !
    Raptor Riders
    http://www.raptorriders.com.tr/
    Sons Of Anarchy

Motosikleti
    YZF-R25 2015'
    Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her şeyi boş ver de, o yer ismi nedir öyle?

ibreti alem olsun diye editlemiyorum
    Olcay abi soyle diyim bandirmali bi tanidiginiz varsa sorun kesin bilicektir ve buraa 7-70e herkes oyle diyor hic bi kasitim yoktu onu yazarken kusura bakmayin

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ehliyetin önemi ! hiç bi suçu yokken kaçmazdı ehliyeti olsaydı. Ehliyet olunca da peşine polisler takılmaz gariptir. Ankarada 3 senedir motora biniyorum. Anca 3-4 kere ehliyet ruhsat göstermişimdir.
    Bu cocukta toplasan uc aydir motora biniyor ikinciye yakalaniyor. Bandirmada murat diye bir illet var ceza yazmadigi insan motor ve araba kullanmiyordur oyle diyim :d
    Kontrol edebildiğin güç güldürür, edemediğin öldürür.

Sepya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    O ismin neden öyle olduğunu (kendi düşüncem olarak) olduğunu açıklarım da şimdi bayanlar var,birde grubun bir seviysi var.

Motosikleti
    YZF-R25 2015'
    Esas olay oranin ismi degildi ya keske yazmasaydim :(
    anaconda84 bunu beğendi.

Motosikleti
    4. motor Honda
    geçmiş olsun,
    ehliyet neden almadığını anlamadım açıkçası yazık yav o kadar ceza vermek ben geçen yıl 2 kere radar 2 kere de park cezası yedim hala içimdedir acısı:/

neyseki kulağına takmadığı bin nasihatın ardından bir musibeti fazla yara almadan atlatmış...

erkanzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys650
    motosiklet 7.700 tl ye geldi bana diyor.(Mondial Drift sıfır almıştı.)

Hala bu cümle ona aitse kesinlikle akıllanmamış.
    Canın sağ olduğuna bakmadan para konuşuyorsa motosiklette yapmadıklarnı araba alınca yapar.
    anaconda84 bunu beğendi.

teodor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XV 950 CAFE RACER - Yamaha YZF R25
    Ben bazen işe giderken üst kat komşusunun scooterını alıyorum, korumalı bindiğim için esnaf bile "Mal lan bu" bakışlarıyla uğurluyor beni.. Bir insan canı bu kadar ucuz olmamalı, sakat kalmak yatağa düşmek, Allahım korusun..
    anaconda84 bunu beğendi.

sonalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha tracer
    bugün minibüs yolunda kırmızıda beklerken, yanımdan hızlıca sukuterli bir velet geçti, tam o geçerken yan sokaktan beyaz bir reno çıktı az kaldı vuruyordu araba çoçuğa, çoçuk durdu arkasına baktı motoru döndürüp sürücüye el kol hareketi yaptı vs ... Yeşil yandığında sürüçüyle tartışıyorlardı.

Vursaydı araba zerre üzülmez yolumu bile değiştirip yardım dahi etmezdim açık söylüyorum. Ehliyet yok, ekipman o ne ki ? üstüne kırmızıda geç bi de dayılan... Çok afedersiniz ama biri çıkar bi gün ....er aklınız başınıza gelir.
    anaconda84 ve Karacocuk bunu beğendiler.

Motosikleti
    YZF-R25 2015'
    Alıntı erkanzdemir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklet 7.700 tl ye geldi bana diyor.(Mondial Drift sıfır almıştı.)

Hala bu cümle ona aitse kesinlikle akıllanmamış.
    Canın sağ olduğuna bakmadan para konuşuyorsa motosiklette yapmadıklarnı araba alınca yapar.
    Cumle evet ona ait, ama o azda olsa kurtulduguna seviniyor

Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Alıntı sonalp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugün minibüs yolunda kırmızıda beklerken, yanımdan hızlıca sukuterli bir velet geçti, tam o geçerken yan sokaktan beyaz bir reno çıktı az kaldı vuruyordu araba çoçuğa, çoçuk durdu arkasına baktı motoru döndürüp sürücüye el kol hareketi yaptı vs ... Yeşil yandığında sürüçüyle tartışıyorlardı.

Vursaydı araba zerre üzülmez yolumu bile değiştirip yardım dahi etmezdim açık söylüyorum. Ehliyet yok, ekipman o ne ki ? üstüne kırmızıda geç bi de dayılan... Çok afedersiniz ama biri çıkar bi gün ....er aklınız başınıza gelir.
    +1 Ağzına sağlık.

YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Ekipmansız motora binenlere ben motorcu gozuyle bakmıyorum 1 gramda değerleri yoktur gözümde o yüzden babam olsa genede dert etmem istenildiği gibi ölebilir kaza yapabilirler

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Geçmiş olun, bu tipler bitene kadar olacak bu olaylar... Mekanın adı da kim bilir nereden geliyor?

Motosikleti
    Honda CBF 600
    Bayramın 2. Günü sabaha karşı evime giderken çiçek sularken yine yolu göle çevirmişler. Biraz da Dalgındım arka frene yavaşça basmamamla kaymaya başladım. Motor kaldırıma yan yattı ben de sanırım 4-5 metre yerde sürüklendim. Eve gittikten sonra montun korumalarına bakınca durumun ciddiyetini daha iyi anladım.

Motosikleti
    YZF-R25 2015'
    Alıntı brnkrc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bayramın 2. Günü sabaha karşı evime giderken çiçek sularken yine yolu göle çevirmişler. Biraz da Dalgındım arka frene yavaşça basmamamla kaymaya başladım. Motor kaldırıma yan yattı ben de sanırım 4-5 metre yerde sürüklendim. Eve gittikten sonra montun korumalarına bakınca durumun ciddiyetini daha iyi anladım.
    Allah korusun aman dikkat edin..
    brnkrc bunu beğendi.

Yanlış anlamayın ehliyet+ekipman olmadan motosiklet almayın yok düşse ölse acımam demiş birisi evet haklısınız biraz hak etmiş ancak oda bir "İNSAN" hatırlatayım dedim ha kimisi için motosiklet apaçilikten ibarettir ben ilk motosikleti sevdiğimde 5-6 yaşındaydım Kenan Sofuoğlunun Sakarya ve Bilecikteki gösterilerini izlerdim ilk motorumu 8.sınıfta aldım Tvs Apache ekipmanlı olarak şimdi 16 yaşındayım yine küçüğüm bir çoğunuza göre ama kimiiiçin en azından motosikletler benim şu hayatta mutlu olduğum anlardan biri diğerleri ise doğa ve hayvanlar insanları düşsede umrumda olmaz diye yargılamayın yarın birgün çocuğunuz olur anlarsınız.

Motosikleti
    YZF-R25 2015'
    Alıntı kerim81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış anlamayın ehliyet+ekipman olmadan motosiklet almayın yok düşse ölse acımam demiş birisi evet haklısınız biraz hak etmiş ancak oda bir "İNSAN" hatırlatayım dedim ha kimisi için motosiklet apaçilikten ibarettir ben ilk motosikleti sevdiğimde 5-6 yaşındaydım Kenan Sofuoğlunun Sakarya ve Bilecikteki gösterilerini izlerdim ilk motorumu 8.sınıfta aldım Tvs Apache ekipmanlı olarak şimdi 16 yaşındayım yine küçüğüm bir çoğunuza göre ama kimiiiçin en azından motosikletler benim şu hayatta mutlu olduğum anlardan biri diğerleri ise doğa ve hayvanlar insanları düşsede umrumda olmaz diye yargılamayın yarın birgün çocuğunuz olur anlarsınız.
    keşke sen de bekleseymişsin kardesim ben de senelerdir ehliyete yazılmayı bekledim, yazıldımda zaman geçiyor aman dikkat.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)