CBR250R - 2.vitesten 1.vitese atarken stop etme
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba,
3. kez başıma geldiği için artık sorma gereği hissettim. Ya ben bir hata yapıyorum ya da motorda bir sıkıntı var.
Yavaşlarken debriyajı sıktığımda gaz verip devir eşleme (rev matching) yapıyorum. Böylece motor öne yığılmıyor. 2.vitesten 1.vitese geçerken her zaman yaptığım gibi debriyajı sıkıp biraz gaz verip vitesi küçültüp debriyajı bıraktım. Ancak videoda pek anlaşılmayan, motordan gelen "POFFF" sesi ile stop etti. Sizce sorun/hata ne?
Video - https://youtu.be/ybN92TikyJ8
Reklamlar
-
Gaz verirken motor boğulmuş gibi görünüyor. Bunu yaparken motor soğuksa normal ama değilse muhtemelen yakıtın havaya göre az gelmesine sebep olacak bir sorun var.
-
kaç km bu? daha önce kendini bilmez bir ustaya gittin mi hiç subap ayarı falan
-
Subap ayarı bozulmuş olabilir, karbüratör veya hava filtresinde de problem olabilir.Servise götür baktır, sonucuda burda paylaş başımıza gelirse tecrübemiz olsun.
-
Motosikletin yeni sanirim videoda gordugum kadariylan debriyaji sikip gaz verdigin an motor duruyor.. normal bosta da debriyas sik gaz ver bak bakalim ayni sorun olcakmi sonra durdugun yerde 1 e tak gene gaz ver.. eger varsa sorunun kavramada gibi gozukuo
Motor yeni oldugu icin subap ayari dusuk bir ihtimal... daha dusuk bir ihtimalnise karburator cunku motorun enjeksionlu..
En saglikli bilgiyi honda servisi verir
-
Cevaplar icin cok tesekkurler arkadaslar.
- Motor yeni. 1000km bakimindan yeni cikti.
- Honda'nin kendi servisinden baska servise goturmedim.
- Motor sicakti. Yarim saat boyunca E5'te gazlamistim
- Bostayken gaz verdigimde motor stop etmiyor.
Bu hafta ici servise goturup soracagim. Sonucu sizlerle paylasirim ^^
-
Ben oyumu kavrama problemi uzerine kullaniyorum )
-
Arkadaşlar selam,
Geç cevap için kusura bakmayın. Honda'nın kendi servisindeki usta, ani gaz açmalarda benzin yanamadığı için böyle olması normal dedi. Bana da mantıklı geldi çünkü bu olay fren kullanmak yerine vitesi küçültürken rev-match yaptığım zamanlarda oluyor. Zaten toplasanız 5-6 kere başıma geldi. O yüzden çok kafaya takmadım Herkese fikirleri için teşekkürler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)