Rencide olacak bişey yok. Oradaki ince çizgiyi yakalamak lazım.
Rencide olacak bişey yok. Oradaki ince çizgiyi yakalamak lazım.
Ben benzetmedim kimseyi, arkadaş öyle yansıtmaya çalıştı ama ben yapmadım. Yaptığımı ima etmediğinizi biliyorum, konusu açılmışken ekleyeyim dedim sadece. Teşekkür etmeyen adamalara kırıldım, medeni davranış göstermediklerini söyledim. Ama adamlara köpek diye hakaret etmedim. Sadece o medeniyetin, o nezaketin doğada olduğunu söyledim. Siz hiç su verdiğiniz bir ortancanın yapraklarını doğrultmadığını gördünüz mü, herhangi bir ayçiçeğinin güneşe sırtını döndüğünü, lokmanızı paylaştığınızın köpücüğün hiçbir şey olmamış gibi devam ettiğini. Göremezsiniz, hepsi o nezaketi gösterir, bu medeniyet onlarda var, ama insanoğlunun hepsinde olmuyor, bunu demeye çalışmıştım sadece
Sorunuza gelince, başlıkla alakasız ama, benim özelimde değil. İstisnasız gördüğüm her köpeğe gülümserim, yakın mesafedeysem yumuşak bir sesle "çocuğuuum" diye seslenirim. bunu görüp duyup da kuyruğunu pıt pıt yapmayana daha denk gelmedim. Bana sorarsanız son derece sevgi dolu ve duygusallar. Keşke onlar kadar olabilsem!
Sağlıcakla kalın,
Size istinaden yazmadım ama köpeğe ya da herhangi bir hayvana benzetilmek kötü gelmiyor bana. Neticede güdülerle yaşayan varlıklar, en azından imkanlarınca eyleme geçiyorlar ama insanlar olarak biz böyle değiliz.
Sicmisim inceden. Kusuruma bakmayin bu seferlik. :(
Tramplen ve trambolin olmalı-ki zıplayıp level alalım manevi rütbede, diğerlerinden fark olsun hesabı(sorgulamıyorum ancak, akide var ise)
İşte bu guççük nüanslar bazı şeyleri belirliyor ben böyle inanıyorum.
Son olarak ,maalesef durum aslında kabul edilemez seviyede , insani vasıfların kaybı dem vurulmuş konu sahibi haklıdır tarafımca, unutanlar müstesna, yeryüzü dabbeler ile dolmuş gibi(debelenen yaratıklar, artık ne için debeleniyorlarsa....).
bana niye özelden kimse bişey sormuyo arkadaş?
o kadar boş adam mıyık?
ayıbolmuyo mu?
Boşver hocam kendini bu kadar önemseme yahu salla gitsin dertmi yok şu dünyada
Internet ilk ciktigi zamanlarda, yani ilk forumlar zamanında, bir soru soruldugunda "Cevap için önceden teşekkürler" yazilirdi sorunun altina.
Aslinda bunu ilk defa yabanci forumlarda gormustum. "Thanks in advance" yazarlardi. Bu Turk forumlarina da aynen gelmisti.
Sonra yok oldu bu. Artik kimse önceden tesekkur etmiyor. Sonradan da etmeyenler varmis demek ki. Herkes alelacele bir seyler yaptigi icindir belki de.
Bunun forumla, yada internette bulunan herhangi bir mecra ile alakası yok.
İnsani değerlerimizi yitiriyoruz sadece.
Legends may sLeep.. But they never diE..!
Bu tiplerden dolayi iyilik yapan insanlar iyice azalmaya basliyo insanin icinden gelmiyo diyosun ulan sevaptir yardim edim yaptigina bin pisman oluyosun yani milletteki felsefe su olmus Kopruyu Gecene Kadar Dayi diyeceksin muhabbetine donmus cok acinasi bi durum @40yapar gercekten cok hakli konusmussun..👏👏👏
adam bir TEŞEKKÜR istiyor, yazdıklarınızı tekrar okuyun, ayıp ya, bu kadar da ters yazılmaz, İNSAF ....
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:35 ----------
ben sana tavuk ve yumurtayı sorucam, bunlar nerden geldi, nasıl bir evrim oldu, mandanın pisliğinden ne türedi, manda nerden geldi, topraktan manda tavuk nasıl oldu, milyarlarca yıl beklesek başka neler türer al bak sana sataştım, beğendin mi
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------
aynı durum için zamanında forumun banstar'ı METEHAN'da konu açmıştı, biri motor alacak, arar beni diyordu, uzun uzun konuşuruz, sözleşiriz, gider motoru sürer arkadaşın evine getiririm, sonra kuru kuru bye bye diyordu ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
Tavuk ve yumurtanın cevabını biliyorum ama yazamam buraya..
Diğerleri ile ilgili fikrim yok...:D
Hmmm Çok sıkıntı çokkk
Yaşamın Gizini Kendinin İzini Sürmek Güzel...
Öncelikle bu forum hakkında izlenimimi yazmak istiyorum. Net bir rakam veremiyorum ama forumun büyük bir çoğunluğu çok değerli ve çok terbiyeli insanlardan oluşuyor. Özellikle motor sayfalarında birbirine yardımcı olmaya çalışan bunun dışında çok etliye sütlüye karışmayan çok nitelikle bir kalabalık var.
Tabi bir grup densizin olması da kaçınılmaz. Naçizane fikrim, densizliği çok kafaya takmamak ve insanlara katkıda bulunmaya devam etmek lazım.
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Ortada bıktım şu insanların lanet olası karaktersizliğinden bak ben o cevap için dirsek çürüttüm denecek bir şey yok. Herkes kendi birikimleri için emek veriyor. Bir usta ayrıntılı bir teknik bilgi için kırk yıl kaporta altında yatıyor, memur kırk yıl veznede sayım yapıyor, sizin gibi bir hoca da kırk yıl dirsek çürütüyor. Teşekkür istenmez, edilir. Dedelerimizin dediği gibi iyilik yap denize at.
Sonuna kadar haklisin hatta az bile soylemisin. Ben herseydahil ingiliz, turk, alman, vs karisik musteri grubu olan bir otelde calisiyorum, binlerce insanla konusuyorsun, sana yurtdisi ve yerli insanlarin orantisini soliyim. yabancilar %99 , yerli 2% si nezaket kurallarrini yapar. Orana gercekten inanin tum samimiyetimle soyluyorum, ben turklerle calismadan onceye kadar boyle oldugunu aklimin ucundan gecmezdi, cunku herkezi etrafimizdaki insanlar gibi saniyormusuz demek. kimse bana kizmasin ama ben turkler kadar kaba, cahil, bencil, kiskanc, yalaka insan gormedim, biliyorum cok tepki alicam ama dogruyu kimse degistiremez.
Actigim konulara vaktini ayirip yazan kimseyi takmamazlık yapmadım ,olmasi gerektigi kadar cevap yazdım yada tesekkur ettim bunu garip bulup bana "harun abi" seklinde yakistirmalar yapan arkadas olmustu fake hesap mışım yoksa bi kadin herkese cevap yazmazmiş )
Bence garip olan actigin konuya gelen insanlari sallamamaktı oysa kimse kimseyi yemiyor burada
Bazilarına bazı şeylerı ogretemeyiz malesef
Kafalar bambaşka
Bende bununla ilgili bir konu açmıştım fazla takmışım anladım sonra
Almadan vermek Allah'a mahsustur derler. Yazdıklarınızda tamamen haklısınız, ama incinmenize sebep olan sizin beklentileriniz. Yardım ettiğiniz insanların teşekkür etmemeleri sizi kayba uğratmaz. Sizin yardımcı olmadaki çabanız sizi yüceltir benim gözümde, karşıdakinin bir teşekkür etmemesi ise onun zayıflığını ve iletişimdeki eksikliğini ifade eder. Çoğu kimsenin düşündüğünün aksine, teşekkür etmek, özür dilemek gibi sözcükler insanları zayıf göstermez aksine bir büyüklük göstergesidir ve kullananları yüceltir. Daha fazla incinmemek için insanlardan beklentilerinizi azaltmanızı tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:17 ----------
Kusura bakma ama bu genelleme çok ağır. Her ne kadar kişisel almamaya çalışsam da biraz hakaret içerir bir içeriği olmuş katılımının..
40yapar, servis için değil de muhabbet için ustamı ziyaret ederim çoğu zaman. Genelde elinde uğraştığı bir iş olur ve kimi zaman bir ucundan tutar hiç olmazsa fikir alış verişinde bulunup yapılan işe bir katkıda bulunurum. Bu beni mutlu eder ve hiç bir zaman motorları tamir edilen insanların benden haberi bile olmaz. Yaptığımı kendim için yaparım, motor sahibi için değil. Ben katılımdan mutlu olurum, sahipleri de motorlarının tamir olmasından. Beni tanıyan ve tanımayan, mutlu olmama vesile olan herkese gıyaplarında teşekkür ederim bu yazı başlığının sayesinde. 40yapar sana da çok teşekkür ederim yazı başlığın sayesinde bana teşekkür fırsatı verdiğin, insanlara yaptığın ve bundan sonra da yapacağın yardımlar için..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)