Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Yeni basladım 125 cc yetmiyor gibi geliyor cok agresif kullanıyorum help ?

REKLAM ALANI
    Cronos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Cbf 150 :) Kığmızı ossun 3 fazlası ossun
    Dostum madem kendini geliştirdin motora farklı şekillerde binmeye çalış.. mesela gidona otur ne bileyim ters bin, amuda kalk öyle hız yapmayı dene.10.000 km kadar ters bin sonra hayabusaya geçebilirsin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TrailBraking - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Dostum hem konu açmışsın ne yapacağım diye hemde sana yardımcı olmaya çalışanlara artistlik yapıyorsun. Eğer sana yetmiyorsa ve bir çözüm arıyorsan evet çözüm var. Al bir 600'lük yarış motoru, son hız solla milleti 1700 km tecrübenle geber git. Biraz medeni olun, yaptığınız şeyin farkında olun. Burada 50 yaşında adam da var 15 yaşında çocuk da. ''Ne yapabilirim?'' sorusuna verilen cevaplara ithafen ''öğüt istemiyorum'' demek ne tür bir maddenin ürünü merak ediyorum doğrusu.

Okuma yazma öğrenmek akıllıca bir başlangıç olabilir. İnsanlar sorduğunuz soruyu anlayabilir belki. Siz de onların yazdıklarını...

MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Değerli forumdaşım ben yine diyorum,(dikkat et).
    Sen tavsiye istemiyorum diyorsun ama ben sana haddim olmayarak bi tavsiye vereceğim:
    Motora binmeden önce youtube a gir bol bol kaza videolari izle. (Motorcu kazaları) parçalanmış insanlar, kopan kollar, beyni öndeki arabanın bagajına yayılan insanlar vb. Bunlara bakarsan yavaş gidersin, hatta motora binmeyi bile bırakabilirsin.
    Tüm forum sakinlerinden özür diliyorum. Lütfen anlayışla karşılayin.

bora64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 100 MG SuperBoy
    Bir kaza durumuna karşıda herhangi bir taraf olmasa yani yol boş olsa dahi nasıl düşebileceğini düşün ve hızını ona göre ayarla şahsen ben boş yolda bile dümdüz olsa bile düşersem kaç metre sürüklenirim üzerimdeki koruma ne kadarına dayanır gibi hesaplarım bence sende bunları dikkate al ayrıca birkaç MANKU'nun da önerdiği gibi tabi abartmadan kaza videolrını izle ki boş yolda bile düşünce ne kadar hasar alabileceğini gör ayrıca güzel bir önerim git bir motosiklet grubuna katıl.Grupların sürüş kurallarına zaten birkaç grup sürüşünden sonra mecbur alışırsın ve böylece gündelik kullanımına da bir yansıması olmuş olur.Ayrıca motosikleti satıp Cruser copper diye tabir edilen ağır motorlara geç bu tür motorlar hem hoştur hem de ağırlıklarından dolayı çok fazla basamazsın.zamanla yavaş gitmekten de zevk almasını öğrenirsin :D

batuhan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-5 Motosikleti: Kymco Activ 110
    Bu tarz basliklar sıkıcı olmaya basladi artik...

35Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere 1200
    Trollere cevap vermeye gerek yok.

Motosikleti
    yamaha ybr esd
    bu yazdıklarından bekar olduğunu varsayarak, evlenip çoluk-çocuğa karışmanı tavsiye ederim.tahmin etmiyorum ama eğer evliysen her motora bindiğinde evdekileri düşün.

Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    Alıntı 1335m3rt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Baslıkta belirrtigim gibi motoru bir ay 13 gün önce trafige cıkardım 1780 km oldu hayatımda hic arkaya dahi motora binmemiştim bide agresif kullanıyorum ankarada istanbul yolunda gazı sona kadar basıyorum 130 135 km hıza cıkıyorum yetmiyor bide araç geçme takıntım var gecen düstüm motordan sol bacakda biraz sıkıntı vardı dedim biraz dikkat edeyim yavas gideyim 1 gün yavas gittim sonra yine agresif kullanmaya basladım 125 cc yetmiyor gibi geliyor böyle giderse cok yaşamicagim bu agresiflik konusunu yenmenin bir yolu varmı ?
    illa buraya gelip laf yiyeceeniz

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı 1335m3rt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şaka biyane piskolaga gitsem bi çözümü varmıdır ?
    buradakiler motordan anlar, insan vücudundan doktorlar anlar, her işi ehline bırakmak lazım ...
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    Troll arkadaşlarımız eğlenmek için bu forumu da keşfettiğinden beri forum amacından saptı. Bu tür Kullanıcıların uzaklaştırılması için gerekli şikayeti yapmanızı rica ediyorum herkesten.

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Psikologa degil, işlek bir devlet hastanesinin travmatoloji veya acil servis girişine gitmeni öneririm. Orada birkaç saat dur ve trafik kazalarindan cikan insanlari izle. O insanlar, bir tonluk koruyucu çeliğe rağmen o hale geliyorlar. Sen ise cam gibi kemikler ve biraz kas, yağ, deri'den ibaretsin.

Çok değil, 80 90 kilometre hizla bile bariyere girsen; derin sigara jelatini gibi açılır, kasların taze ekmek gibi kopar ve kemiklerin çubuk kraker gibi kırılır.

Aynı hızla bir yayaya çarparsan, bu hasar o masumun başına gelir. Sana bir şey olmasa bile serserilik uğruna canından ettiğin masumun ailesi seni öldürse yeridir. Arkandan çok üzülen olmaz. Yaptığın şey cinayet sayılır.

Kendini bu konuda kontrol altına almak istiyorsan şunu düşün, motosiklette hız yapmak çok kolaydır. Sen kendini Kenan Sofuoğlu gibi hissederken aslında tek yaptığın şey o kıçı kırık gaz kolunu çevirmek. Bunu 10 yaşında çocuk bile yapar. Gazı çok açarsan bu meret hızlı gidiyor işte. Bunda bir marifet yok.

Eskiden "kaza yapmamış adama motorcu denilmez" gibi beylik laflar ederdik. Bunun modası geçeli onbeş sene oldu. Şimdi sorarsan iyi motorcu kaza yapmayan motorcudur derim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    honda cbr 650f
    Adam böyle giderse geberip gideceğinin farkında, bence buda bişey.

Naked150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks-150-Naked
    125 cc benzini bitmiyorya basarsın :D al 600 1000 istemeden yavas kullanıcan zaten aynı sorun bendede var hatta 250 cc leri yolda gördümmü peşinden ayrılmıyorum yapışıyorum trafikdede geçiyorum :DASdasd
    Yaşamın Gizini Kendinin İzini Sürmek Güzel...

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Ayrıca araç geçme takıntısı nedir ki? Sen o motorla yaptığın max 120km hızla araç falan geçmiyorsun. Yanından geçtiğin aracın son hızı 120kms mi? Hayır. Sen kendi kendine gelin güvey oluyorsun. "Geçtim" dediğin araçlar, seni camlarına çarpan sinekten daha az önemsiyorlar inan bana.

Tüm bu gerçekler ışığında, insanların canını tehlikeye atıp sonunda pişman olmanın stresini yaşamaktansa insan gibi motor kullanıp açık havanin ve rüzgarın keyfini çıkarmak daha mantıklı değil mi?

Hala kendini durduramıyorsan çık pistte hız yap. Bu işe profesyonel olarak yaklaş. O zaman trafik içinde tehlikeye girmek senin için anlamsız olacak zaten.

Motosikleti
    BMW F650GS 2007
    Senin tedavin bende bak 3 adımda çözecem sorununu.

1) liveleak'e motocycle accident graphics yazıp kopan kafa kol dağılan beyin fotoğraflarına bakıyorsun
    2) forumun taziye ve onlar hep bizimleler bölümlerindeki ölümlü konuları okuyorsun
    3) geçen ay izledim sanırım e-5 acıbadem ya da kozyatağı civarındaki ölümlü kaza haberi var linkini bulamadım da duke 125le ölen bir genç, babasının kaza yerindeki videosunu izliyorsun ( feryadı yürekleri dağlar )

Bunların biri olabileceğini idrak et adam olursun, ya da onlardan 1i de sen olursun, ailen olur, seçim senin.

Not : bu yazının amacı motosikletten soğutmak değil, hayatın gerçeklerini görüp sorumlu ve dikkatli sürücüler olmanıza yardımcı olmaktır.
    MotoGlock bunu beğendi.

Istanbul yolunda ybr ile 135 yaptin ha ankaradasin gordugum uzere. Kaza yaparsan bana ulas hastame islerinde yardimci oliyim :D

1335m3rt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125
    Alıntı MotoGlock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sert yorum yapmaya gerek yok.

Bence biraz yavaş gidip etrafın tadını çıkarmaya çalışın,

Konuya şöyle yaklaşın, motosikletiniz var havalısınız

Etrafınızdaki kişiler sizi farketsin, yavaş olun ağır olun

Yoksa en iyi ihtimalle hastaneye şeklinde gelecek pek çok tanıdığınız olacaktır.
    Buna gerek var mı? Sizin elinizde
    Sonunda adam gibi cevap veren birisi cıktı yok kaza yapınca görürsün yok söyle yok devam et yok 1000 cc ye gec sen insan gibi yardim istedik bu durumdan nasıl kurtulurum diyorum adamlar dalga gecip nasihat veriyor bu hırsımı nasıl yenerim bilmiyorum ama cevabın icin teşekkür ederim kendimi tutmaya calısıyorum 50 60 dan cıkmıyorum iki gündür umarım alışırım.

Peder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR Daytona (Siyah)
    bir tavsiyeye gerek yok zaten yakında gazetelerin 3. sayfalarında görürüz "kalan parçalar spatulayla kazındı" şeklinde.

benim başıma geld kardeşim. 125 cbrı verdi arkadaşım bir iki hafta kullandım. Dedim ben bu işi kaptım bilen bilir s virajında ne motorları tokatladık arkdaşımla aralardan kaçıyorsun vs bişi olmuyor. İyi lan bişi olmuyormuş korkmama gerek yok diyordum dönüş yolun arabanın arka kapısının oraya geldim hızım elli sakin olayım dedim adam sinyal verdi yol yok nereye dönecek bu dedim o sırada adamın ön kapısına gelim adamı görüyorum bi kırdı bana çarptı allahtan düşmedm toplamaya çalıştım karşı şerite çıkmıştım motorla beraber kendi şeridime attım kendimi üstüm de koruma ve kask vardı allahtan ayağımda doku zadenlemesi oldu sadece 1 hafta düzgün yüreyemedim mezuniyet festvalini kaçırdım aklım başıma geldi. o yüzden sakin olun acısı çıkıyor.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)