Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Başlangıç için Ninja300

Motovento
    REKLAM ALANI
    Bugraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14'Honda CBR250R Repsol - Triumph Daytona 675 Red
    Birader eğitimle birlikte gayet rahat baslayabilirsin, bi arkadaş 40k 125 CC kullan demiş ?? Bu neyin kafası diğer arkadaşlarda kendi çapında dalga geçmiş adam sanki 4 silindirli 100hp+ motorla başlıcam dedi... tüm koruma ekipmanlarini tamamla, sonra eğitime git, sonra zevkle gez
    copycat bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Tehlikesini geçtim, o yaşta o motoru alacak parayı nerden buluyosun Baba parası değilse al gitsin, senin yaşında bir bilgisayar kasası toplamak için 2-3 sene para biriktirirdim. 17 yaşında Ninja 300 alacak parayı kazandıysan, o motora hakim olmasını da bilirsin bence.
    Peder ve aquarist4 bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    abi sen 125 den yürü gitsin bu benim kişisel tavsiyem gene sen bilirsin parasını biz vercek değiliz ama ilk motor ağır gelir eğer daha önce motor kullanmışlığın yoksa 125 senin için en iyisi

4Vaqrant - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 300
    125cc 40 k ne demek ya insanlar evden işe bakkala her seye motorla gidiyo hizlica km yapıyo, 40k bile az diyo arkadas benim 5 bin km yaptigim yol senin 40 binine bedeldir viraj yapa yapa yol yapa yapa 5k , şehir içi ev is bakkaldan cok daha verimlidir. 40k yi ben turkiye turun felan cikmassam 6 7 seneye anca yaparim 6 7 sene 125 cc nedir ya insaf

Motosikleti
    yamaha r25
    o paraları verme bencede 5 lira daha koy mt07 al. sıkılmazsın en azından.

Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Uzerine az daha koy ybr al diyen olmamis halen. Ben diyeyim o halde

essegesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco New Grand Dink 250--Honda CB 900F Hornet
    Selam. Nedense bu tür başlıklar çok sık açılıyor.Ben bu başlıkları görünce,altına yazılan yorumları nedense hemen tahmin edebiliyorum.

Yorumların neredeyse yarısı dalga geçme ve hakaret içeriyor. Tabii 17 yaşında birisi ninja 300 alabilecek duruma sahip ya.biz alamıyoruz o nasıl alıyor vs,vs.Belki arkadaş zengin bir aileden geliyor veya yıllarca para biriktirip bu aşamaya gelmiş.O bizi ilgilendirmez.

Benim naçizane fikrim,isteyen istediği aleti alır ve bu kimseyi ilgilendirmez.Arkadaş kibarca sormuş.Dalga geçer gibi R6 al demek insanın şevkini kırmaktan başka bir işe yaramaz.

İsterse R6 da alır,sen 150 lik çin malına binip kendi kendini yersin.Yanlış anlamayın,ben de 150 lik çin motoru kullandım ve çok mutluydum.

Ama ekonomik durumum elverdikçe daha iyi motorlara geçtim.

Sonuçta demek istediğim,bu tür arkadaşları daha doğru yönlendirmemiz.Gençtir,kanı kaynar tabii ki.Ama motosiklet en küçüğünden en büyüğüne kadar büyük risk taşır.Tabii ki büyük hacimle başlamak daha risklidir.Ancak insan kendini bilirse bu risk azalır.

Herkese sevgiler saygılar.
    barodi, TOTEMONS, C3ntur10n ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    125'le başla, bi cg125 al 2-3 ay öğren düş kalk, sonra alırsın ninjayı.

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Alıntı essegesse adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam. Nedense bu tür başlıklar çok sık açılıyor.Ben bu başlıkları görünce,altına yazılan yorumları nedense hemen tahmin edebiliyorum.

Yorumların neredeyse yarısı dalga geçme ve hakaret içeriyor. Tabii 17 yaşında birisi ninja 300 alabilecek duruma sahip ya.biz alamıyoruz o nasıl alıyor vs,vs.Belki arkadaş zengin bir aileden geliyor veya yıllarca para biriktirip bu aşamaya gelmiş.O bizi ilgilendirmez.

Benim naçizane fikrim,isteyen istediği aleti alır ve bu kimseyi ilgilendirmez.Arkadaş kibarca sormuş.Dalga geçer gibi R6 al demek insanın şevkini kırmaktan başka bir işe yaramaz.

İsterse R6 da alır,sen 150 lik çin malına binip kendi kendini yersin.Yanlış anlamayın,ben de 150 lik çin motoru kullandım ve çok mutluydum.

Ama ekonomik durumum elverdikçe daha iyi motorlara geçtim.

Sonuçta demek istediğim,bu tür arkadaşları daha doğru yönlendirmemiz.Gençtir,kanı kaynar tabii ki.Ama motosiklet en küçüğünden en büyüğüne kadar büyük risk taşır.Tabii ki büyük hacimle başlamak daha risklidir.Ancak insan kendini bilirse bu risk azalır.

Herkese sevgiler saygılar.
    +1

TOTEMONS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1991 MODEL MZ 251-YAMAHA MT-125-2014CBR500R-CBF150
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burası forum biz de kendi görüş ve deneyimlerimize göre yorumda bulunuyoruz.

Size göre 125cc ile başla yorumu boş muhabbet ise, bana göre 17 yaşındaki birine Ninja 300 önermek boş konuşmanın alasıdır.

Memory42 Ninja 300 kullanıcısı. Senin almaya karar verdiğin motosikleti kullanıyor adam. Bu adamın tavsiyesini dinleyen de olur, hacı ben araştırdım Kawasaki başlangıç motoru olarak yapmış al diyenin tavsiyesini dinleyen de olur.
    17 yaşındaki birine örnek olacak yorumlarda bulununki doğru seçimi yapıp doğru adımlar atabilsin.17-22 yaş aralığındaki gençler hayatlarıyla ilgili ciddi kararlar alma safhasındadırlar.Kimler yol gösterecek onlara?Tecrübeli büyükleri.Fakat buradaki sorun daha bu gençleri dinlemeden 17 yaşını duyunca aşağılamak,küçümsemek ve başına kakmak oluyor abileri için her nedense.17 yaşındaki birisi doğru kişilerden doğru bilgilerle doğru adımları atıp herşeyi başarabilir.Bilmiyenler öğrensin.İrade yaşta değil baştadır.Gençlerimiz geleceğimiz ve başımızın tacıdır.
    bbatuhann ve essegesse bunu beğendiler.

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Ben 17 yaşındaki bir kardeşimiz için 300cc yi başlangıç için uygun görmüyorum.

Önce uygun fiyatlı 125 cc ikinci el bir makina ile acemiliğini atlatmasını sonra fazla zarar etmeden onu satıp istediği motoru alması daha uygun olur. Bu arada gerçekten ss mi touring mi chopper mı tarzına karar verir. Uygun Ekipmanları seçer vs vs.

Alıntı c4gin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaş 17 ve boy kilon nedir,

ben 29 yaşımda ilk motor olarak R25 aldım sonrasında hondadan gs2 eğitimi aldım ve bence ilk motor olarak alınabilir ancak benim boy 186cm kilo 95 civarı, motoru tartabiliyorum

eğer kendine güveniyorsan bence alabilirsin ama 175 boyunda cılız birisiysen ilk motor olarak alma hem sana hem motora yazık olur.
    Bol şans..
    185 boy 86 kilo

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------

Arkadaşlarçok zengin edeğilim bir kısmını ailemden destek alıcam ve kendim çalışıp biriktiricem bir kısmını.

Sepya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Sıkıldım şu monoton düşüncelerinizden artık...
    Ne zaman böyl bir konu olsa sürü psikolojisine takılıp gidiyorsunuz, birisi bir şey diyince diğeri aynısına yakın bir şey söylüyor sıkılmadınız mı bu durumdan artık?

Kendinizin düşünemiyor musunuz? Sizin tek derdiniz 17 yaşında bir insanın 15000 TLyi ansıl bulduğu mu yani? Ben 13-14 ünde özel şöförüyle gezen çocuklarda gördüm kırkında olup inşaatta kürek sallayanda...
    Allah bu kardeşime daha çok versin. Şimdi konuya gelirsek önce bi Riding Academyler ver yani sürüş kursları önce bunlardan bir kaçında bulun bir şeyler kap. Sonra eğer bir tanıdığında falan varsa ninja 300e sahip ona danış, cahil cesaretin ve azda olsa bilginden sonra Hayabusa ile başlayabilirsin.
    TOTEMONS ve astrofizik bunu beğendiler.

CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Alıntı C3ntur10n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    185 boy 86 kilo

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------

Arkadaşlarçok zengin edeğilim bir kısmını ailemden destek alıcam ve kendim çalışıp biriktiricem bir kısmını.
    Motor satin almadan once sadece alim oncesi degil, alim sonrasi masraflari da dusunulmeli bence. Yedek parca fiyatlarina da bir goz atin karenajli motor cunku dusurdugunuzde extra yarim milyar odemek zorunda kalmayin.
    Buna ek olarak ben r25 secerdim, gucleri arasinda cok fark yok ancak oturusu daha rahat ve 250cc ile vergilendiriliyo. Satimi da cok daha kolay olacaktir...
    C3ntur10n bunu beğendi.

karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    -Daha önce hiç motosiklet kullanmadım demişsiniz o yüzden benim fikrim küçük cc ve biraz hafif bir motosiklet kullan (örneğin yeni kasa TVS apache)
    Bir iki ay sürsen dahi başlangıç seviyesindeki acemiliğini atarsın ki bu çok önemli bir dönem.İlk acemiliğini ucuz bi motosikletle atlat 2 ay sonra onu satıp ninja 300 alırsın bu şekilde daha mantıklı olur benim tavsiyem bu yönde.

Motosikleti
    4. motor Honda
    Alıntı C3ntur10n adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    185 boy 86 kilo

bazı arkadaşlar 125 likle başla diye ısrar etmişler ama 300cc ye kadar olan motorlar gayette başlangıç motorudur hatta ABD de olsak msx grom vs ve minik scooterlar harici en düşük hacimli satılan motor 250-300cc

boyun uzun olduğu için sıkıntı olmadan sürebilirsin, ayrıca çok apaçi olmadığını ve aldığın gibi dip gaz gezmeyeceğini düşünerek maddi olarak motoru karşılayabilirsen bence alabilirsin, bu arada CxAnKACx R25 düşün demiş onada katılıyorum, R25 hem ilk alışta daha ucuz hemde gidiş olarak aman aman bir fark yok ben gayet memnunum senin boyuna görede gayet rahat sürebilirsin, hemde ekipmanını daha rahat alırsın.

şimdiden hayırlı uğurlu olsun..
    C3ntur10n bunu beğendi.

Ahmtmngrsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial Z-one-S 180
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onlar kucuk ve zayif gelir R6 neden dusummedin?
    Alıntı Siyah&Beyaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzerine az daha koy ybr al diyen olmamis halen. Ben diyeyim o halde
    Tam ben diyecektim ya :D

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Alıntı Sepya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıkıldım şu monoton düşüncelerinizden artık...
    Ne zaman böyl bir konu olsa sürü psikolojisine takılıp gidiyorsunuz, birisi bir şey diyince diğeri aynısına yakın bir şey söylüyor sıkılmadınız mı bu durumdan artık?

Kendinizin düşünemiyor musunuz? Sizin tek derdiniz 17 yaşında bir insanın 15000 TLyi ansıl bulduğu mu yani? Ben 13-14 ünde özel şöförüyle gezen çocuklarda gördüm kırkında olup inşaatta kürek sallayanda...
    Allah bu kardeşime daha çok versin. Şimdi konuya gelirsek önce bi Riding Academyler ver yani sürüş kursları önce bunlardan bir kaçında bulun bir şeyler kap. Sonra eğer bir tanıdığında falan varsa ninja 300e sahip ona danış, cahil cesaretin ve azda olsa bilginden sonra Hayabusa ile başlayabilirsin.

konu 17 yaşında bir kardeşimizin cebinde ne kadar parası olduğu değil aslında öbür taraftan ninja300 de pahalı bir motor değil.asıl konu 17 yaşında bir kardeşimize o rakamların uygun olmaması. Türkiyenin en zengin ailesinin evladı olması veya çalışıp biriktirmiş olması bir şeyi değiştirmiyor. ülkenin belirli hayat şartları var, kim olursdanız olun bu genellemeye tabi kalacaksınız monotonluk değil bu.

şu şekilde örnekleyeyim : benim oğlum 6 yaşında, günlük harçlığı 5 lira. 5 lira çok küçük bir rakam olmasına rağmen 6 yaşındaki bir çocuk için her gün 5 lira büyük bir rakam. harcamadığı sürece ona günlük harçlığını veriyorum.

17 yaşındaki bir delikanlı için ise ninja 300 pahalı bir oyuncak. pahalı olmasını geçtim tehlikeli bir oyuncak. maddi durumu benim konum değil! bu kardeşmiz ne kadar aklı başında olursa olsun mutlaka çevresinde aklı bir karış havada arkadaşları vardır. biri kalkacak önce ga verecek! genç kardeşimizi şahsen tanımıyorum ama yaşından daha olgun ve aklı başında biri olduğunu kabul ederek örneğime devam ediyorum. bu arkadaşlar ilk önce hadi dene! hadi bize göster! bir kereden ne olur? diyerek kanına girmeye başlayacaklar. kardeşimiz aklı selim olduğundan karşı çıkacak! tehlikeleri anlatmaya başlayacak. bu seferde "korktun mu" , "tırstın mı" , "almışsın ama yapamıyorsun" diye üstüne gelecekler. büyük bir ihtimal ile uzun süre verilen bu gazlarada karşı koyacak. ama kaçırıcağımız bir husus var. yaş 17. damarda kan deli akıyor. delikanlılıktan erkekliğe geçiş dönemi bu. 1/2/3/ derken bir densiz bir şey söyleyecek ve gurur meselesi yapılacak. hata yapma olasılığı çok yüksek. velev ki hata yapmadı? bu bir sonraki tehlikeli aşamayı getirecek "ben olmuşum" ben olmuşum dendiği an motor üzerindeki en tehlikeli andır... daha bugün 1 köşeden dönerken "vay iyi yaptım" dedim bir sonraki köşede az kalsın dönemiyordum, bakışımı kaçırdım (allahtan yavaştım da bir aksilik ile karşılaşmadım)

uzun lafın kısası, bir çoğumuz 15-20 bin liraya motor almasını garipsemiyor bu kardeşimizin. sadece yaşına uygun görmüyor. arada troll muamelesi yapan yok mu? o kadar olacak ona konuyu açan kardeşimizde bozulmasın aksine normal karşılasın.

KONUYU AÇAN KARDEŞİM:
    300 cc bir motor ile başlanır mı? başlanır. gerekli eğitimleri sırası ile alırsan neden olmasın? daha yüksek cc ile de başlarsın... lakin başlama! cc artıkça motorun hata telafisi azalır. keşke 17 yaşında iken ailem bana motosiklete başlama izni verse idi de 125 veya daha düşük cc basit bir motor alabilse idim. eminim şu anda kullandığımdan 30-40 kat daha iyi bir motorcu olurdum. basamakları ağır ağır çıktığımdan sindirmiş bir şekilde gücümün yettiği, gönlümden geçen motoru kullanıyor olsa idim. ama öyle bir şansım olmadı. evliyim, çocuğum var, kariyerim var. ne benim ne de eşimin motor üzerinde hata yapma lüksümüz yok. 250 cc motorlar ile tın tın geziyoruz. yarın bayiye gidip onları verip 600/1000 cc alamaz mıyız? alırız ve ertesi gün bu forumda bizim konumuzu açar geride kalanlara okumayacak oldukları halde sabır dilersiniz. vah vah 6 yaşında çocukları varmış yazarsınız...

sevgili kardeşim: bu hayatta benim naçizane tavsiyem hep en kötü senaryoya hazırlanıp iyisi geldiğinde mutlu olmaktır. o yüzden "bence" acele etme. basamakları ağır ağır ama emin adımlar ile çık...

bak gavurların çok güzel bir sözü var: if you fail to prepare then prepare to fail. (eğer hazırlanmayı başaramazsan, başaramamaya hazırlan)
    Sepya, C3ntur10n ve aquarist4 bunu beğendiler.

Peder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR Daytona (Siyah)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tehlikesini geçtim, o yaşta o motoru alacak parayı nerden buluyosun Baba parası değilse al gitsin, senin yaşında bir bilgisayar kasası toplamak için 2-3 sene para biriktirirdim. 17 yaşında Ninja 300 alacak parayı kazandıysan, o motora hakim olmasını da bilirsin bence.
    katılıyorum
    Raptor Riders
    http://www.raptorriders.com.tr/
    Sons Of Anarchy

aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Alıntı kara_kule adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    17 yaşındaysan kesinlikle mt07 almalısın
    Sonrada ilk gaz açtığında ya üstünden uçar ya da bir yerde patlar Allah korusun. Dik oturuşta gaz açtığımda ben bile zor duruyorum üstünde (1.74 boy 86 kiloyum).

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:51 ----------

Alıntı TOTEMONS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    17 yaşındaki birine örnek olacak yorumlarda bulununki doğru seçimi yapıp doğru adımlar atabilsin.17-22 yaş aralığındaki gençler hayatlarıyla ilgili ciddi kararlar alma safhasındadırlar.Kimler yol gösterecek onlara?Tecrübeli büyükleri.Fakat buradaki sorun daha bu gençleri dinlemeden 17 yaşını duyunca aşağılamak,küçümsemek ve başına kakmak oluyor abileri için her nedense.17 yaşındaki birisi doğru kişilerden doğru bilgilerle doğru adımları atıp herşeyi başarabilir.Bilmiyenler öğrensin.İrade yaşta değil baştadır.Gençlerimiz geleceğimiz ve başımızın tacıdır.
    17 yaşındaki bir gencin yapabileceği bir hatanın telafisi olmayabileceğini düşünüp buna göre yönlendirmeliyiz. Burada "ben gaza gelmem, hiç gelmedim" diyecek birileri varsa yalancıdır ki yaşım 43, ben bile gaza gelebiliyorum, çoğu zaman kendime telkinde bulunuyorum "yavaş, sakin ol" diyerek... 17 yaşındaki gencimizin kanı kaynar. Ben gaz açmam öğreninceye kadar dese de önce kendisine yalan söylüyordur, bize değil. Burada belli bir yaşın üzerindeki katılımcıların bozuk atmasının sebebi ne kıskaçlıktır ne de gençleri küçümsemesi. Öncelikle sık açılan bu gibi konulardan sıkılmışlığı ifade eden cevaplardır bunlar. Diğer yandan ise ölüm mesajlarına yazılan ve okuduğumuz taziye mesajlarıdır. Elbette isteyen istediği motoru almakta serbesttir, gerçi bu da 01.01.2016 tarihinden itibaren değişecektir ki bu başlıkları bu kadar sık görmeyeceğiz. Yeni ehliyet yasası yürürlüğe girdiğinde bu arkadaşın alacağı M1 tipi ehliyet hatırladığım kadarıyla 100-125 cc. sınıfına kadar izin verecektir. Hükümetimizin cezalardan elde ettiği geliride düşünürsek cebine güvenen gençlerimiz istediği ... CC.li motosikleti alıp devletimize katkıda bulunabilirler.

Kiminize saçma gelebilir belki ama izlediğim videoların %5'i kaza videolarıdır ve bir çoğu ölümle sonuçlanmıştır. Çok moral bozucu görüntülerdir. Bana her zaman, yapabileceğim hareketlerin sonuçları olarak gerçekleşebileceklerini unutmamamı sağlarlar. 1993 yılında sürücü kursundaki hocamızın anlattığı bir şeyi burada yazmak istiyorum sizlere. "Zaman zaman uzun yola çıkarım ve bazen de kazalarla karşılaşırım. Aracımı güvenli bir yere ve güvenli bir mesafeye parkedip, geri dönüp kaza yerine ve araçlara bakarım. Aklıma yerleşen bu görüntüler sayesinde gaz pedalına uzun bir zaman daha az basarım" . Benim herkese tavsiyem sonuçları düşünüp buna göre hareket etmeleridir. Büyüklerimiz bile söylemiş "ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar".. Neyse, çok karamsar bir tablo çizdim gene.

Arkadaşım ne alırsan al, dikkatli ve güvenli kullan. Sadece kendi hayatını değil, başkalarının hayatlarını da tehlikeye atabileceğini unutma. Herkese sevgi ve saygılarımı sunarım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:29 ----------

Alıntı c4gin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bazı arkadaşlar 125 likle başla diye ısrar etmişler ama 300cc ye kadar olan motorlar gayette başlangıç motorudur hatta ABD de olsak msx grom vs ve minik scooterlar harici en düşük hacimli satılan motor 250-300cc

boyun uzun olduğu için sıkıntı olmadan sürebilirsin, ayrıca çok apaçi olmadığını ve aldığın gibi dip gaz gezmeyeceğini düşünerek maddi olarak motoru karşılayabilirsen bence alabilirsin, bu arada CxAnKACx R25 düşün demiş onada katılıyorum, R25 hem ilk alışta daha ucuz hemde gidiş olarak aman aman bir fark yok ben gayet memnunum senin boyuna görede gayet rahat sürebilirsin, hemde ekipmanını daha rahat alırsın.

şimdiden hayırlı uğurlu olsun..
    ABD'de olsun, AB ülkelerinde olsun ehliyet almak bizdeki gibi 2 slalom, düz çizgide hareket, sonrasında gaz açıp fren yapma şeklinde değildir, ciddi anlamda eğitim, bilinçlendirme, ve sınava tabii tutarlar. Bu kriterleri düşünerek başlangıç motorundaki güç değerlendirmenizi yeniden gözden geçirmenizi tavsiye edebilir miyim. Saygılarımla..

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)