tek silidnirli 250 cc ye kadar bişe al ne hastane masrafın olsun ne servis.
tek silidnirli 250 cc ye kadar bişe al ne hastane masrafın olsun ne servis.
motorun tehlikesine uygunluğuna karışmam ama bir yanlış var ki değinmeden duramayacağım.
bir insanın, başka insanlarla ilgili maddi konuları kendi maddi durumuna paralel değerlendirmesi tamamen yanlıştır. türkiye'de ciddi servet birikimi oluşan bir kitle oluştu. evet gelir dağılımı aşırı bozuk bu yüzden oldu ama sonuçta oldu. şu an istanbul'da en çok inşa edilen daire grubu 600.000 - 900.000 tl arası fiyatlardan satılıyor. ve bu evler de süs olsun diye inşa edilmediğinden birçok insanın maddi durumu hakkında fikir veriyor. bir de satışta altın bir kural vardır. satıcı alıcıya kendi alım gücüne göre değil alıcının alım gücüne göre ürün teklif eder. örneğin 10.000 tl lik tv arayan bir adama abi parana yazık sen gel lg nin canavar gibi 1,600 tl ye tv si var dersen bu adamı memnun etmez. tam tersi müşteri kaybedilir. zira adam amiyane tabirle kendisinin 10.000 tllik müşteri olarak görülmediğini düşünür. kendince premium muamele göreceği yere gider. bakın savunmuyorum doğru da bulmuyorum ama bir akşam yemeğinde 1000 tl harcayan insanlar bir hayli çoğaldı. o adamlar bilmiyor mu başka yerde aynı yemeğin 50 tl olduğunu. biliyorlar ama amaçları farklı yerde farklı hissetmek.
uzun lafın kısası bir gencin 17 yaşında motora 16.000 tl verebilmesini değerlendirebileceğimiz objektif kriter yoktur. o adam 1 yıl sonra altına 200.000 tl ye bmw çekecek belki de. bu motor onun için 6 aylık harçlık.
21 yasindayim boyum 172 cm kilom 110 kg. r25 ilk motorum daha once 0 tecrubem vardi. Yamahadan egitim aldim 1. Egitimi ardindan surucu kursunda 1-2 saat surdum ve motoru aldim 2k km oldu suan 2 kere sifir kilometrede motoru dondururkrn dustum. Cizik dahi olmadi zaten takoz var bu sure zarfinda 170km hizda yaptim 140 la virajda sileyedr gittim. Ama sehir icinde asam gibi kullandim aralara girmedik apacilik yapmadim. Adam gibi bilincindeyim cunku bu benim hayatim.
Gelelim n300 e . Degerleri r25 ten biraz fazla. Bence alabilirsin ama kendini biliyorsan al
kardeşim ehliyet yok zannedersem şimde herşeyden önce motor şakaya gelmez ve motoru ehliyette sürmez ama çok gerekli.o motoru alıcak paran varsa çok güzel eğitim veren kurumlardanda eğitim alacak paranda vardır umarım ve sen sağlığın için büyüklerini dinle eğitim şart ve ardından ehliyet sonra ninja 300 ve istediğin makinayı alırsın inşallah.
10 20 saat profesyonel eğitim alırsan başlana bilir.
ancak alıyım ehliyeti kendim sürerim yavaş yavaş öğrenirim dersen ilk hızlı virajında duvardasın.
kasko yaptırmayı unutma.
Ninja 300 kullanmadım ama Cbr 250 sürme fırsatı buldum. Aralarında ne kadar fark var bilmiyorum ama 250 cc sınıfında ki motorların başlanmayacak kadar agresif olmadıklarını hatta başlangıç için daha ideal olduklarını düşünüyorum. Kullanacak arkadaş motosikleti satın almadan önce işin ciddiyetini kavrayabildiyse neden başlayamasın.
125 likle başlayın derim mis gibi sindire sindire. Ben 30 bin km yi geçtim 250 cc yi değişsemmi acaba diye daha bir karar vermiş değilim. Hakkını veremiyeceğiniz motoru almayın. Altınızdakini bisiklet gibi oyuncak hale getirmedikçe cc yükseltmeyin.
ben de 3-4 haftalık kullanıcı olarak fikrimi yazayım. motorun ağırlığı ve sele yüksekliği çok önemli öğrenirken. otoparktaki motoru yerinde döndürüp çıkaracağım, aman ayaklığı açmadan motoru yan ayağına almaya çalıştım tutayım derken bel, kol, omuz ağırlığından anam ağlıyor. ve belirteyim ki ben 26 yaşında ve duke 200 aldım. baya da hafif motor olarak geçmesine rağmen. 125-300-600 cc muhabbetine girmiyorum hiç
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)