Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bugün üç kuruş kar elde edeceğim diye yarın binlerce liradan olma!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Arkadaşlar forum da o kadar çok çalıntı haberi dolaşmaya başladı ki bir uyarı yapma ihtiyacı duydum. Bizim halkımız kendini en zeki olarak bilir taa ki başka bir çakal gelip onun bileğini bükene kadar o zaman da dünyanın en şansız adamı kendisiymiş gibi isyan eder kafasını duvarlara vurur ama iş işten geçmiş olur.

    Bizim ülkemiz maalesef hırsızlar cenneti. Hayatın pahalı olması ve tembelliğe yatkın bir millet olmamızdan dolayı bu kişiliksizler kolay yoldan para kazanmanın yoluna bakıyor, loto ve iddaa' dan bu işin olmayacağını anladıktan sonra da hırsızlığa yöneliyorlar.

    Hırsızlıkta her zaman yükte hafif, pahada ağır, elden çıkarırken göze batmayacak şeyler seçilir. 200 kiloluk bir yarış motorunu çalmak 10 kiloluk altın kütlesini taşımaktan daha hafife geliyor çünkü hırsız ayağıyla gidon kilidini kırdığı an motorun ağırlığı kalmıyor ite ite yada yokuş aşağı üstüne binip götürüyor.


    Motorunuzun dğeri ne olursa olsun aşağıda belirteceğim sistemleri denemediğiniz sürece ancak kendinizi kandırmış olursunuz. Abus kilit alırsınız ama takmayı bilmezseniz o da yalan olur.



    Hırsıza karşı en büyük tedbirler benim gözümde sırasıyla şunlardır.


    1. Kasko. Motorun değeri 10 bin ve üzerindeyse ne olursa olsun kasko yaptırmak Allah' ın emri bu memlekette. Motor aldım 10 bin lira ama kasko 2 bin lira tuttu yaptırmam alemin enayisi ben miyim demeyin. Yarın bi gün elinizden uçup gidecek 10 bin lira için keşke 2 bin lira verseydim dersiniz. Aylık 150 lira taksit halinde kasko parası ödeyip hırsıza karşı en büyük tedbirinizi alırsınız. Benim kaskom 750 lira yıllık ama bunun 5000 lira olarka gören arkadaşlar da vardır onların motoru daha pahalı tabii ki. Haliyle çalınma halinde karşılacakları zarar yine kasko parasına göre daha büyük oluyor. Ayrıca unutmamak lazım temiz geçirilen her sene de kaskonuzu daha ucuza yaptırabilirsiniz.


    2. Kapalı alan. Motosikletinizi geceleri mutlaka kapalı bir alana bırakın. Evinizin garajı yoksa komşunuza gidin, onlarda yoksa çevre esnafa gidin, onlarda da yoksa 5 sokak ötedeki oto yıkamaya gidin, hiç bi yer kalmadıysa mahallede mutlaka bi tane paralı otopark vardır gidin motoru oraya bırakın sabah işe giderken 20 dk erken uyanırsınız ama korkusuz bir uyku çekmiş olursunuz.


    2. Alarmlı disk kilidi. Bakın burada önemli nokta "alarmlı" kelimesi. Amaç hırsızı caydırmaksa disk kilidi hiç bir işe yaramaz. Hırsız en kötü ön tekeri söküp hatıra olarak size bırakır ama en ufak titreşimde ciyak ciyak ötecek bir disk kilidi gecenin en tenha vaktinde zaten diken üstünde iş yapan hırsızı topukları bi tarafına değe değe kaçıracaktır.


    3. Motosiklet alarmı. Bu konu da bir çok kafa karıştıran unsur mevcut. Standart bir alarmı susturmak bebek işi o yüzden alacağınız alarm ucuz çin işi akü bitiren beyin yakan bir alarm olmamalı motora onca masraf yaptınız madem malzemeniz de kaliteli olmalı kıyın paraya alın güzel bir alarm, varsın komşular rahatsız olsun yarın bir gün o kapıdan 30 bin liralık motorunuz çalındığında komşunun şeyinde olmaz afedersiniz ama acısı sizi yakar.


    4. Zincir kilit. İşte geldik en sevilen parçaya. Herkesin mutlaka bi zincir kilidi vardır, kimi abus en iyisi der kimi ben kendim yaptırdım muhteşem der, ama isterse titanyumdan yapılmış olsun bu kilitleri düzgün kullanamazsanız hiç bir işe yaramaz (bknz. altın elbiseli adam) Eğer zinciri sadece motorun jant kollarına bağlarsanız hiç bir işe yaramaz, eğer zinciri sabit bir yere bağlamazsanız hiç bir işe yaramaz. Yapmanız gereken şey en başta uzun fakat bir yere bağladığınızda yer ile temas etmeyecek bir uzunlukta zincir almak olmalı. Zincir kesinlikle yer ile temas etmesin mümkün olduğunca tekerin üst bölgesinden olacak şekilde jantın içinden girip lastiğin dışından dönerek bağlanılacak yere gitmeli. Bunu lastikten geçirirken amortisör kolu yada artçı basamağının olduğu demirin etrafından da geçirirseniz tadından yenmez. Yere değmemesinin nedeni de şudur zincirleri kesmek için kullanılan makaslar bir kolu yere konup diğer kolunun da üstüne çıkıp ağırlık verilerek zincirler kırılır. Eğer yeterli kalınlıkta bir zinciriniz var ise makası iki eliyle tutup zinciri kesebilecek olan hırsızın gücü hulk gibi bir şey olmalı ve tabii ki bol bol da vakti olmalı. Diğer dikkat çekici bir konu ise dışı bez kaplı zincirler tercih edilmeli plastik koruyucu kaplı zincirlerden ise kaçınılmalıdır sebebi ise inşaat makası zincire dayandığı zaman plastik kabuk makasın kaymasını engeller tek bir yerden sorunsuzca kesmesine yardımcı olur ama bez sürekli kayar ilk kesilen noktayı tespit etmesini zorlaştırır hırsız önce normal makas yada bıçakla bu bezi kesecek sonra zinciri kesecek vs. vs. uğraşır, hiç bi hırsızda uğraşmak istemez kolay işe bakar.

    5. Gps takip sistemi. Her ne kadar bu sistemler henüz ülkemizde gerektiği gibi kullanılamasa da en azından size motorunuz çalındığında bir kaç sokaklık bölgede olduğunu gösterebiliyor fakat çok muamması var. Jammer ile bozulabiliyorlar ama ülkemizde bu kadar profesyonel hırsız olduğunu sanmıyorum. Varsa da o adam gitsin telekom da filan çalışsın kendini heba etmesin hırsızlıkla.




    Amaç çalınmayı imkansız hale getirmek değil zorlaştırmak bu unutulmamalı, imkansız diye birşey yok maalesef bu devirde insanların evine girip suratlarına bir sprey sıkarak uyutarak çalacakalrını çalıyor bu şeref yoksunu insanlar yani motoru koynunuza alıp yatsanız bile art niyetli adam onu oradan çekip alabilir amaç onları ürkütüp kaçırmak, mümkün olduğunca o keşif için gezi yaptıklarında "yok bu motor ile uğraşılmaz başka bişey bakalım" dedirtebilmek.



    Bunları yapın arkadaşlar bunları yapmazsanız gününüz sokak aralarında motor arayarak, dolandırıcılardan gelen telefonları cevaplayarak geçer (bi de böyle bi iş kolu açılmış motoru ben çaldım para gönder motoru göstereyim diyor parayı gönderiyorsunuz gidiş o gidiş ondan da oluyorsunuz) Bugün taksitle 1 yıl boyunca ödeyebileceğiniz para için yarın kafanızı duvarlara vurmayın.


    Allah kimseye hırsız derdi vermesin tekerinize taş değmesin, kazasız belasız sürmeniz dileğiyle.
    maydin02, hakikiteker, barodi ve 2 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    maydin02 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2014
    Şehir
    denizli
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    güzel konu güzel bilgiler elinize sağlık.
    Bune bunu beğendi.

  3. #3
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı maydin02 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel konu güzel bilgiler elinize sağlık.
    Teşekkürler. İnşallah bir kişiye bile olsa faydası dokunur. Benim oturduğum semt motosiklet hırsızlarının başkenti gibi. Bazen sağa sola giderken görüyorum köşe başı bekleyen çakallar öyle bir kesiyorlar ki motoru önlerinde 1 dk bıraksam arkamı döndüğümde bulamam eminim, taksitle kasko yaptırdım, kilit aldım, alarmlı disk kilidi aldım borcum çok ama içim rahat borç çalışarak ödenir ama motor elden giderse bir de o giden motorun kredi borcunu ödersem o bana koyar işte.

  4. #4
    Ayrton_SENNA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Mayıs 2015
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Suzuki Inazuma
    Otoparklarda zinciri bağlayacağımız demirler yerde oluyor. Bu durumda zinciri nasıl yerden yüksek bir yere bağlayabiliriz?

  5. #5
    MANKU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2014
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    Aprilia & YAMAHA
    Ellerinize sağlık çok önemli bilgiler. Giderek bizim işler zorlaşıyor. Cemır almak lazım.

  6. #6
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı Ayrton_SENNA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Otoparklarda zinciri bağlayacağımız demirler yerde oluyor. Bu durumda zinciri nasıl yerden yüksek bir yere bağlayabiliriz?
    Herhangi bir elektrik direği gibi vs. yoksa zemine de bağlayabilirsiniz yine de hiç takmamaktan iyidir ama ön tarafa da mutlaka alarmlı bi disk kilidi takın en azından arkada zincirle boğuşurken titreşim ön taraftaki disk kilidini çalıştırır.




    Arkadaşlar bu arada yarın tatile çıkacağım aklıma geldi buradan belirteyim kesinlikle ama kesinlikle siz siz olun facebooktan motosikletinizi bıraktığınız bi yerden bildirim yapmayın, bildirim yaptığınız yerde kim bildirim yapmışsa hepsi aynı mekanın sayfası altında yayınlanıyor, örneğin yalova çiftlikköyde yazlığınız var ve siz buradan motosikletinzle beraber "tatil başlasın yehuu - at yalova çiftlikköy" diye fotoğraflı bi paylaşım yaptınız o bölgede ne kadar hırsız varsa sizin motorunuzu sizin yazlığınız görmüş oluyor. Ya bildirimlerinizi özel ayar seçerek sadece arkadaşalrınızla paylaşın yada en güzeli içinde motosikletinizn olduğu mekan bildirimlerinizi tatil sonrasına saklayın.

    Şu örnek daha iyi olacaktır bakın riva beach club' a en son kimler gelmiş hangi motorları kullanmışlar. Bu mekanı bir de evinizi adres vererek yaparsanız vay halinize.

    https://www.facebook.com/pages/R%C4%...74519389228449

  7. #7
    sonalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2015
    Motosikleti
    yamaha tracer
    Güzel paylaşım, nacizane bir fikrim var bu alarm konusunda üzerinde çalışıyorum ama iş güç fazla vakit bulamıyorum. Alarmlı disk kilitlerinin ki bizzat tecrübe ettim - sesi veren deliğini elle kapattığında yalan oluyor. Malum zincir kesiliyor vs. vs. vs.

    Aklımda ki alarm ise biraz farklı, zincir kesildiğinde ve/veya kesilmeye teşebbüş edildiğinde devreye girecek, zincir kısmına bluetooth 4.0 bir ünite yapılacak, bu unite bagajdaki telefonla sürekli iletişimde olucak, bagajdaki telefon seni - artık kimi istersen - arayacak sms atacak vs...

    konu ile ilgili ciddi düşünen emek verip katkıda bulunacak herkese açığım bu arada.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    20 Nisan 2015
    Motosikleti
    honda cbr 650f
    Kusura bakmayında yazılanların hepsi traş. Kaskosu olan motor çalındığında, parasını en erken 1 ay sonra alıyorsun oda tam ederi fiyat olmuyor bile. Motorsuz kaldığın günlerde cabası.

    Abus mabus bi çüke derman olmaz, bir elmas uçlu makasa bakar.

    Ben 200 lira fazla kira ödemek pahasına evi değiştirdim, motoru evin içine sokuyorum sarılıp uyuyoruz.

  9. #9
    Lightning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2012
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    MT-07
    Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık!
    Bune bunu beğendi.

  10. #10
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Alıntı provaker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayında yazılanların hepsi traş. Kaskosu olan motor çalındığında, parasını en erken 1 ay sonra alıyorsun oda tam ederi fiyat olmuyor bile. Motorsuz kaldığın günlerde cabası.

    Abus mabus bi çüke derman olmaz, bir elmas uçlu makasa bakar.

    Ben 200 lira fazla kira ödemek pahasına evi değiştirdim, motoru evin içine sokuyorum sarılıp uyuyoruz.
    Bi sen varsın bi de tequ var bu forumda muhattap olmak istemediğim ama hep burnumun dibinde bitiyorsunuz, http://www.motosiklet.net/forum/cali...or-duyurulari/ şu bölüme git bak bakalım adam geçen ramazan motorunu çaldırmış hala arıyor sen diyorsun ki dediğin traş parayı bir ay sonra alıyorsun, kaskoda poliçen düzgünse muafiyetin yoksa motorun ederini son kuruşuna kadar alırsın hepsini geçtim velev ki almadın 15 bin liralık motorun çalındı ortada yok adamlar sana 1 ay sonra 13 bin verdi kötü mü bu? Tarla faresi kadar beyni olan herkes gerekirse motorun tüm parası gideceğine ederinin %10' u gitsin ama elime bişey geçsin der ama bunu en az tarla faresi kadar beyni olan adam ister fark burada

    Hepsin geçtim nerenle okuduğun belli değil mesajı yukarıda hiç bir yerde abus alın hiçbişey kesemez mi yazdım haberim yok? Aksine abus bile hikaye düzgün zincirlemezseniz demişim.

    Bak ikimiz için de bi güzellik yap profilime gir engelliler listene ekle beni açık açık söylüyorum ne seni ne de yazdıklarını görmek istemiyorum başlıklarımda, tamamen yanlış şeyler yazan faydasından çok zararı olan gereksiz bir üyesin gözümde.
    Sokollu bunu beğendi.

  11. #11
    Source53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2018 Honda Forza
    Güzel konu elinize sağlık teşekkürler.

  12. #12
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Ağustos 2013
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Ellerine sağlık . Keşke motor hırsızlığı olmasa ama ne yazık ki kansız heryerde kansız oluyor ... Ne kadar önlem alsakta çalmak isteyen bir kılıfını bulup elbet çalabiliyor . Barkın'ın 1000rr'ını bile bahçeden abus kilit varken çaldılarsa yapacak pek bir şey kalmıyor geriye . Allah kaldıramıyacağımız imtihan yüklemesin bizlere ...
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

  13. #13
    CT.ATC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2014
    Şehir
    Kahramanmaraş
    Motosikleti
    150 Mr Vulture(30k) > X-Treme Max 150
    Çok güzel bir konu olmuş Bune, birde araba sahibi olanlar motorlarını duvar dibine falan kıstırırsa hırsızların işi baya zorlaşır aynı zamanda kamufle olur, diyorum ilerde bir transporter alacağım gecede arabanın içine koyacağım motoru
    Volteria bunu beğendi.

  14. #14
    Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Arkadaşlar teşekkürleriniz için sağolun inanın motoru çalınan arkadaşlara üzüldüğüm için böyle bişey yazmak zorunda hissettim kendimi, umarım hiç kimse ne kaza ne de çalınma olayı yaşamaz.


    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ellerine sağlık . Keşke motor hırsızlığı olmasa ama ne yazık ki kansız heryerde kansız oluyor ... Ne kadar önlem alsakta çalmak isteyen bir kılıfını bulup elbet çalabiliyor . Barkın'ın 1000rr'ını bile bahçeden abus kilit varken çaldılarsa yapacak pek bir şey kalmıyor geriye . Allah kaldıramıyacağımız imtihan yüklemesin bizlere ...
    Hocam AEA abusla kilitlemiş ama nasıl kilitlemiş ona bakmak lazım, kilidi yere sabitlemeden sadece motorun kendisine kilitlemiş, yani jant parmaklarıyla artçı demirine dolamış zinciri öyle kilitlemiş. Hırsızda gitmiş 1000rr' ın ince jant parmaklarını kesmiş kilidi keseceğine zinciri janttan kurtarıp yoluna devam etmiş.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)