Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Cbf 150 rodajda ilk yap değişimi ve motoru zorlama

REKLAM ALANI

Motosikleti
    XT 660z Tenere
    Merhaba arkadaşlar cbf 150'de rodaj döneminde ilk yağ değişimi ne zaman yapılmalı?.Benim motor 600 km oldu ve şu ana kadar yağ değişimi yapılmadı.Ben ilk bakım 1000 km'de diye bildiğimden hiç yağ değiştirmeyi düşünmedim.İnternette ilk yağ 250 km'de değişecek diye bişeyler okudum ve acaba motora zarar mı verdim diye düşünmeye başladım.Sizce yağı değiştirmeli miyim?

Bir de bugün motoru 550 km'de ilk defa artçıyla kullandım, iki kişi toplam 185 kiloyduk ve 3.viteste yokuşta 7000 devire kadar zorladım motoru.Sizce bir zarar vermiş olabilir miyim çünkü baya bir zorlandı alet.ilk 500 km'ye kadar 6000 deviri geçmemiştim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Rodaj yağı değişimi 1.000 km'de , için rahat olsun . 7.000 devirden pek bişey olmaz endişelenme .
    topgun1111 bunu beğendi.
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

Cronos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Cbf 150 :) Kığmızı ossun 3 fazlası ossun
    Ezio41 ben de bayramın 3. günü köye gidip iş yüzünden kalmayı düşünüyorum motor döndüğümde 1.100 km civarı bişey olucak. Bayramın 2. günü motomax açıkmış motul zincir spreyi alıp zinciri yağlayıp ertesi gün yola çıkmayı düşünüyorum. 1000 bakımına 100 km nin bi zararı olurmu? Bakıma geç götürsem? Zaten zorlamıyorum aleti.

Motosikleti
    Alıntı Cronos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ezio41 ben de bayramın 3. günü köye gidip iş yüzünden kalmayı düşünüyorum motor döndüğümde 1.100 km civarı bişey olucak. Bayramın 2. günü motomax açıkmış motul zincir spreyi alıp zinciri yağlayıp ertesi gün yola çıkmayı düşünüyorum. 1000 bakımına 100 km nin bi zararı olurmu? Bakıma geç götürsem? Zaten zorlamıyorum aleti.
    Kesin bir şey diyemem ama sanırım bir şey olmaz. Fazla sıkıştırma motoru. Mümkün olduğunca 1.000 km'de yağı değiştirmeye bak .

Motosikleti
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesin bir şey diyemem ama sanırım bir şey olmaz. Fazla sıkıştırma motoru. Mümkün olduğunca 1.000 km'de yağı değiştirmeye bak .
    Eyvallah sağolasın. Zaten diğer markaların bakım aralıklarına da bakıyorum da CBF nin kiler bana kısa geldi. Sizin ninjalar ne öyle 6.000 lerde 2. bakıma giriyor o devirli makinelerin bakım aralığı bile bu kadar yüksekse cbf gibi bi devekuşunun daha çok olması gerekmiyormu? sonuçta cefakar makineler. ninja gibi süslü değil bişey değil Bi kaç yorum daha okudum 1000 bakımına 1200 de girenler falan var. şimdi senden de duyunca tamam dedim. Üzmeden götürür getirrim
    Ezio41 bunu beğendi.
    İzma da ne olaki?

Motosikleti
    Eyvallah sağolasın. Zaten diğer markaların bakım aralıklarına da bakıyorum da CBF nin kiler bana kısa geldi. Sizin ninjalar ne öyle 6.000 lerde 2. bakıma giriyor o devirli makinelerin bakım aralığı bile bu kadar yüksekse cbf gibi bi devekuşunun daha çok olması gerekmiyormu? sonuçta cefakar makineler. ninja gibi süslü değil bişey değil Bi kaç yorum daha okudum 1000 bakımına 1200 de girenler falan var. şimdi senden de duyunca tamam dedim. Üzmeden götürür getirrim

Cbf'in bakımı , kitapçığına göre 4.000 km'de birdir. Ama cbf'ler kronik yağ hastası olduğu için , en fazla 2.000 km'de bir yağı değiştirmen gerekli . Yoksa başına iş açarsın . Benim motorunda yağ değişimi kitapçığına göre rodajda 1.000 km'de yağ değişimi var . Ondan sonraki yağ değişimleri ise 12.000 km'de bir . 12-24-36 bin km olarak gidiyor . Ama tabi yağı o kadar tutmamak lazım özelliğini belirli bir süre sonra kaybediyor çünkü . Bizim kawaların yağını ortalama 4-5 bin km'de bir değiştirmek yeterli yağ yakma veya eksiltme sorunu olmadığı için .
    Cronos bunu beğendi.

ssates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V strom
    Alıntı topgun1111 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar cbf 150'de rodaj döneminde ilk yağ değişimi ne zaman yapılmalı?.Benim motor 600 km oldu ve şu ana kadar yağ değişimi yapılmadı.Ben ilk bakım 1000 km'de diye bildiğimden hiç yağ değiştirmeyi düşünmedim.İnternette ilk yağ 250 km'de değişecek diye bişeyler okudum ve acaba motora zarar mı verdim diye düşünmeye başladım.Sizce yağı değiştirmeli miyim?

Bir de bugün motoru 550 km'de ilk defa artçıyla kullandım, iki kişi toplam 185 kiloyduk ve 3.viteste yokuşta 7000 devire kadar zorladım motoru.Sizce bir zarar vermiş olabilir miyim çünkü baya bir zorlandı alet.ilk 500 km'ye kadar 6000 deviri geçmemiştim
    Garanti kapsamındaysa yetkili servise değiştir. Sanırım ilk yağ değişiminden sadece malzeme parası alıyorlar.
    topgun1111 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf'in bakımı , kitapçığına göre 4.000 km'de birdir. Ama cbf'ler kronik yağ hastası olduğu için , en fazla 2.000 km'de bir yağı değiştirmen gerekli . Yoksa başına iş açarsın . Benim motorunda yağ değişimi kitapçığına göre rodajda 1.000 km'de yağ değişimi var . Ondan sonraki yağ değişimleri ise 12.000 km'de bir . 12-24-36 bin km olarak gidiyor . Ama tabi yağı o kadar tutmamak lazım özelliğini belirli bir süre sonra kaybediyor çünkü . Bizim kawaların yağını ortalama 4-5 bin km'de bir değiştirmek yeterli yağ yakma veya eksiltme sorunu olmadığı için .
    Peki usta servise sordum ya normal honda yağı koyuyor. Veya 10 lira farkla iphone veya motul koyuyor sen ne tavsiye edersin? Motul kafama yatıyor ama?. Burda soruyorum ki hem güncel konu hem de arkadaşın bilgi alması açısından
    İzma da ne olaki?

Motosikleti
    Peki usta servise sordum ya normal honda yağı koyuyor. Veya 10 lira farkla iphone veya motul koyuyor sen ne tavsiye edersin? Motul kafama yatıyor ama?. Burda soruyorum ki hem güncel konu hem de arkadaşın bilgi alması açısından
    Cbf'te ipone yağ , biraz sert oluyor vites geçişleri. Motul koyarsan yumuşak olur vites geçişleri haberin olsun . Bende de cbf varken ipone ve motul ikisinide denedim Motulden memnun kaldım en çok . Havalar şuan sıcak olduğu için 15w 50 yağ koyabilirsin . Geri kalan aylarda 10w 40 idealdir.
    Cronos bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Ilk yag cok onemlidir.
    Ben her zaman 500 km sonra degistiriyorum.1000km de tekrar degistiriyorum.ilk 1000km traslamanin en yogun oldugu donem sanada tavsiyem yagini degistir.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    İlk yağ değişimi 1000 km'de olacak. Rodaj için de kitapçıkta ilk 500 km yumuşak kullanın diyor, sonrası serbest ama sen yine de 1000 km dikkat et, çok zorlama, tam gaz yapma. Yağ değişimini gittiğin yerlerdeki herhangi bir yetkili serviste yaptırabilirsin. Honda servisi olmayan bir yerde sakın yaptırma.
    topgun1111 bunu beğendi.

Motosikleti
    XT 660z Tenere
    Teşekkür ederim arkadaşlar cevap için ben en iyisi tam 1000 km'de götüreyim servise.zaten fazla bişey kalmadı

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)