Cbf 150 rodajda ilk yap değişimi ve motoru zorlama
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar cbf 150'de rodaj döneminde ilk yağ değişimi ne zaman yapılmalı?.Benim motor 600 km oldu ve şu ana kadar yağ değişimi yapılmadı.Ben ilk bakım 1000 km'de diye bildiğimden hiç yağ değiştirmeyi düşünmedim.İnternette ilk yağ 250 km'de değişecek diye bişeyler okudum ve acaba motora zarar mı verdim diye düşünmeye başladım.Sizce yağı değiştirmeli miyim?
Bir de bugün motoru 550 km'de ilk defa artçıyla kullandım, iki kişi toplam 185 kiloyduk ve 3.viteste yokuşta 7000 devire kadar zorladım motoru.Sizce bir zarar vermiş olabilir miyim çünkü baya bir zorlandı alet.ilk 500 km'ye kadar 6000 deviri geçmemiştim
Reklamlar
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Rodaj yağı değişimi 1.000 km'de , için rahat olsun . 7.000 devirden pek bişey olmaz endişelenme .
Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F
-
Ezio41 ben de bayramın 3. günü köye gidip iş yüzünden kalmayı düşünüyorum motor döndüğümde 1.100 km civarı bişey olucak. Bayramın 2. günü motomax açıkmış motul zincir spreyi alıp zinciri yağlayıp ertesi gün yola çıkmayı düşünüyorum. 1000 bakımına 100 km nin bi zararı olurmu? Bakıma geç götürsem? Zaten zorlamıyorum aleti.
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Cronos adlı üyeden alıntı
Ezio41 ben de bayramın 3. günü köye gidip iş yüzünden kalmayı düşünüyorum motor döndüğümde 1.100 km civarı bişey olucak. Bayramın 2. günü motomax açıkmış motul zincir spreyi alıp zinciri yağlayıp ertesi gün yola çıkmayı düşünüyorum. 1000 bakımına 100 km nin bi zararı olurmu? Bakıma geç götürsem? Zaten zorlamıyorum aleti.
Kesin bir şey diyemem ama sanırım bir şey olmaz. Fazla sıkıştırma motoru. Mümkün olduğunca 1.000 km'de yağı değiştirmeye bak .
-
-
Kocaeli İl Temsilcisi
-
topgun1111 adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar cbf 150'de rodaj döneminde ilk yağ değişimi ne zaman yapılmalı?.Benim motor 600 km oldu ve şu ana kadar yağ değişimi yapılmadı.Ben ilk bakım 1000 km'de diye bildiğimden hiç yağ değiştirmeyi düşünmedim.İnternette ilk yağ 250 km'de değişecek diye bişeyler okudum ve acaba motora zarar mı verdim diye düşünmeye başladım.Sizce yağı değiştirmeli miyim?
Bir de bugün motoru 550 km'de ilk defa artçıyla kullandım, iki kişi toplam 185 kiloyduk ve 3.viteste yokuşta 7000 devire kadar zorladım motoru.Sizce bir zarar vermiş olabilir miyim çünkü baya bir zorlandı alet.ilk 500 km'ye kadar 6000 deviri geçmemiştim
Garanti kapsamındaysa yetkili servise değiştir. Sanırım ilk yağ değişiminden sadece malzeme parası alıyorlar.
-
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Cbf'in bakımı , kitapçığına göre 4.000 km'de birdir. Ama cbf'ler kronik yağ hastası olduğu için , en fazla 2.000 km'de bir yağı değiştirmen gerekli . Yoksa başına iş açarsın .
Benim motorunda yağ değişimi kitapçığına göre rodajda 1.000 km'de yağ değişimi var . Ondan sonraki yağ değişimleri ise 12.000 km'de bir . 12-24-36 bin km olarak gidiyor .
Ama tabi yağı o kadar tutmamak lazım özelliğini belirli bir süre sonra kaybediyor çünkü . Bizim kawaların yağını ortalama 4-5 bin km'de bir değiştirmek yeterli yağ yakma veya eksiltme sorunu olmadığı için .
Peki usta servise sordum ya normal honda yağı koyuyor. Veya 10 lira farkla iphone veya motul koyuyor sen ne tavsiye edersin? Motul kafama yatıyor ama?. Burda soruyorum ki hem güncel konu hem de arkadaşın bilgi alması açısından
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Cronos adlı üyeden alıntı
Peki usta servise sordum ya normal honda yağı koyuyor. Veya 10 lira farkla iphone veya motul koyuyor sen ne tavsiye edersin? Motul kafama yatıyor ama?. Burda soruyorum ki hem güncel konu hem de arkadaşın bilgi alması açısından
Cbf'te ipone yağ , biraz sert oluyor vites geçişleri. Motul koyarsan yumuşak olur vites geçişleri haberin olsun . Bende de cbf varken ipone ve motul ikisinide denedim Motulden memnun kaldım en çok . Havalar şuan sıcak olduğu için 15w 50 yağ koyabilirsin . Geri kalan aylarda 10w 40 idealdir.
-
18 Temmuz 2015, 07:58
Ilk yag cok onemlidir.
Ben her zaman 500 km sonra degistiriyorum.1000km de tekrar degistiriyorum.ilk 1000km traslamanin en yogun oldugu donem sanada tavsiyem yagini degistir.
-
18 Temmuz 2015, 09:57
İlk yağ değişimi 1000 km'de olacak. Rodaj için de kitapçıkta ilk 500 km yumuşak kullanın diyor, sonrası serbest ama sen yine de 1000 km dikkat et, çok zorlama, tam gaz yapma. Yağ değişimini gittiğin yerlerdeki herhangi bir yetkili serviste yaptırabilirsin. Honda servisi olmayan bir yerde sakın yaptırma.
-
18 Temmuz 2015, 13:27
Teşekkür ederim arkadaşlar cevap için ben en iyisi tam 1000 km'de götüreyim servise.zaten fazla bişey kalmadı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)