Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Bir Tanimayan Size Selam Verirse

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Var
    Alıntı osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Lakin bu söze takıldım..aksi bir tutum veya sözüm mü oldu da böyle bir şey yazma ihtiyacı içine girildi?

Kaldı ki coğrafi şartlardan dolayı görüşemediğimiz ama İstanbul/Türkiye'de olsaydınIZ görüşüp geziler düzenleyebileceğimİZ birisi olarak görüyordum ben durumu? Yani "bir ailenin ferdi olan" sözüne ithafen..
    Fazla mı yakın görmüşüm acaba?
    Sanirim coq un anlatmak istedigi baska..
    Tanimadiginiz birine siz derken motorcu oldumu sen diye hitap etmek olay..
    Yani tanimasakta sen demek.. sana karsi birsey degil bu. Ama zaten kendide simdi aciklar olayi..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Lakin bu söze takıldım..aksi bir tutum veya sözüm mü oldu da böyle bir şey yazma ihtiyacı içine girildi?

Kaldı ki coğrafi şartlardan dolayı görüşemediğimiz ama İstanbul/Türkiye'de olsaydınIZ görüşüp geziler düzenleyebileceğimİZ birisi olarak görüyordum ben durumu? Yani "bir ailenin ferdi olan" sözüne ithafen..
    Fazla mı yakın görmüşüm acaba?
    Yine mi alinganlik!!!!
    Olurmu oyle sey yahu.
    Ben buradaki kulturde nasil onemli bir yer tuttugunu buna ragmen motorcularin birbirleriyle nasil samimi davranis içerisinde bulundugunu anlatmak için, sen-siz ornegini verdim.

Fark ettiysen , ben burada ancak birine kizdigim zaman siz diye hitap ediyorum.

Diger konuya gelince.
    Yani burada oturmamis bir mevzu dedigin konuya.
    Merak etme avrupanin bir çok yerinde bu selam kulturu yok.
    Fakat Fransa'da yasanan olay guzel.
    Bu nedenle geç kalmis sayilinmaz.
    Bu kulturu oturtacak da sizlersiniz.
    Ben illa boyle selamlasin demiyorum ama, en tehlikesiz ve goze batan yontemi bu.
    Bunu aliskanlik haline getirirseniz, zamanla oturacak ve trafikte ki diger suruculerle aranizda bir iletisim kurmaniz kolaylasacaktir.

Ben b u konuyla ilgili isterseniz bir topic açip daha detayli degineyim.
    Aramizda bir selamlasma, tesekkur sekli gelistirip, uygulamaya koyalim.
    Ben eminimki yayginlastiktan sonra hayat sizler için çok daha kolay, trafik çok daha zevkli olacak.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    avrupada yaşayan arkadaşlara istinaden yazıyorum ve soruyorum acaba türkiye de hangi şehirde ikamet ediyorlar.merak ettim doğrusu.bir de gelin şu koca metropolde yani istanbulda bir gün sabahtan akşama kadar motor üzerinde ve ya otomobil üzerinde bir gün geçirin sonra duygularınızı anlatın bizde burdan okuyalım.ben 38 senedir istanbulda yaşıyorum her tülden her memleket ten insan bulunur güzel istanbulda ama egitimli sürücü bulmak o kadar kolay değil malesef.yaya'nın ne işi var yolda dicek oluyorsun kaldırımda araçlar park etmiş.kocaman kamyonun sol şeritte olması gibi.kurallara uymayan insanlar bura korna sesine alışkın olmuşlar malesef.karşındakine bir iletişim şekli haline gelmiş korna bunu burda yaşayarak anlarsınız acizane fikrim.burası Türkiye zamanla alışacaklar kurallara.ama sizler çabuk alışmışsınız yaşadıgınız memleketin kurallarına sizleri kutlamak lazım,bilgileri de paylaşmak lazım
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    @ coq

Valla değin ve bir başlık bekliyorum gerçekten..
    Korna selamının gerekliliğini ve yanlışlığını açıklayan bir yazı iyi olur gerçekten

aha sana sorumluluk yüklendi valla

Alınganlık yok bu arada belki tanışıklık eksikliği, her ne kadar laf sokmalar yapsak ta

Ben yatıyorum ve öpücük gönderiyorum....

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Yarin detayli bir topicte konuyu tartismaya açacagim.
    Bir kaç onemli noktayi buraya yazmak istiyorum.
    Arjantinli sordugu için ona hitaben yazacagim ama ustune alinmasin.
    Bu benim anlatim tarzim.

Turkiye Istanbul'dan ibaret degil arkadaslar.
    Bu foruma en çok katilim Istanbul'dan olabilir ama ne en çok motosiklet Istanbul'da, ne de motosiklet kulturu en kolay yaginlastirilabilinecek insanlar Istanbul'da.

Yani ben buraya bisey yazarken Istanbullulara hitaben yazmiyorum.

Benim hayatimin buyuk bolumu Bursa-Istanbul-Izmir-Ankara gibi buyuk sehirlerde geçti.

Probleme asinayim yani.
    Bunu bilerek yaziyorum.

Bir çogunuz gerçekte Istanbullu bile degilsiniz.
    Istanbul'un durumu boyle diye savunma yaparken, suçu Istanbul'a yuklemek en kolay kaçis yolu.
    Istanbul'u bu duruma getiren sizlersiniz.
    Siz kendi sehrinizde, kendi koyunuzde, kendi ailenizde aldiginiz kulturu, Istanbul'a tasidiniz.
    Bu gun yasadiginiz kaos sizin eserinizdir, Istanbul'un degil.

Onu duzeltecek olan da sizlersiniz.
    Motosiklet ve motosikletçiye karsi olusmus on yargiyi kiracak, toplumun her kesimiyle iletisim kuracak ve sempatik olacak yine sizlersiniz.
    Birilerinin bir adim atmasi gerek.
    Yoksa teker teker, kamyonlarin altinda, bariyerlerde can verip gidiyorsunuz.
    Trafikte sempatik olmak hiç kimseye zarar vermez.
    Hatta sizin attiginiz olumlu bir adima karsi atilan bir karsi olumlu adim, sizi de mutlu edecek.
    Gelin bunun kurallarini koyalim, çizgilerini çizelim.
    Trafikte ortak bir bilinç ve ortak bir davranis sekli gelistirelim.
    Bunun faydalarini mutlaka goreceksiniz.
    Yarin bunu daha detayli bir topic açarak gundeme getirecegim.
    Gucumuz buyuk.
    Devletin yapamadigini biz yapabiliriz.
    Yeterki isteyin....
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Var
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yarin detayli bir topicte konuyu tartismaya açacagim.
    Bir kaç onemli noktayi buraya yazmak istiyorum.
    Arjantinli sordugu için ona hitaben yazacagim ama ustune alinmasin.
    Bu benim anlatim tarzim.

Turkiye Istanbul'dan ibaret degil arkadaslar.
    Bu foruma en çok katilim Istanbul'dan olabilir ama ne en çok motosiklet Istanbul'da, ne de motosiklet kulturu en kolay yaginlastirilabilinecek insanlar Istanbul'da.

Yani ben buraya bisey yazarken Istanbullulara hitaben yazmiyorum.

Benim hayatimin buyuk bolumu Bursa-Istanbul-Izmir-Ankara gibi buyuk sehirlerde geçti.

Probleme asinayim yani.
    Bunu bilerek yaziyorum.

Bir çogunuz gerçekte Istanbullu bile degilsiniz.
    Istanbul'un durumu boyle diye savunma yaparken, suçu Istanbul'a yuklemek en kolay kaçis yolu.
    Istanbul'u bu duruma getiren sizlersiniz.
    Siz kendi sehrinizde, kendi koyunuzde, kendi ailenizde aldiginiz kulturu, Istanbul'a tasidiniz.
    Bu gun yasadiginiz kaos sizin eserinizdir, Istanbul'un degil.

Onu duzeltecek olan da sizlersiniz.
    Motosiklet ve motosikletçiye karsi olusmus on yargiyi kiracak, toplumun her kesimiyle iletisim kuracak ve sempatik olacak yine sizlersiniz.
    Birilerinin bir adim atmasi gerek.
    Yoksa teker teker, kamyonlarin altinda, bariyerlerde can verip gidiyorsunuz.
    Trafikte sempatik olmak hiç kimseye zarar vermez.
    Hatta sizin attiginiz olumlu bir adima karsi atilan bir karsi olumlu adim, sizi de mutlu edecek.
    Gelin bunun kurallarini koyalim, çizgilerini çizelim.
    Trafikte ortak bir bilinç ve ortak bir davranis sekli gelistirelim.
    Bunun faydalarini mutlaka goreceksiniz.
    Yarin bunu daha detayli bir topic açarak gundeme getirecegim.
    Gucumuz buyuk.
    Devletin yapamadigini biz yapabiliriz.
    Yeterki isteyin....
    coq allah belani versin.. söylenicek ne varsa söylemissin.. bizede birkac kelime birak be arkadasim.. Hep senmi öne cikacaksin???
    Bana alinmayacagin icin bunlari söylüyorum biliyorsun.. Kutluyorum seni yine ...

davids - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    korumasız motor kullanan hiç kimseye selam vermem,çünkü benim gözümde onlar bizden değil kusura bakmasınlar
    hayat şansa bırakılacak kadar uzun değil

Motosikleti
    Asya Motor 150T
    bende veriyorum ama cevap alamıyorum aldıgımda adam bana nediyon sen diyo =) tabi büyük cc değil genelde kask takmayan apacheler=) ayrıca nasıl selam vericez kornayamı bassalım elmi sallıyalım napalım..

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Derim ki;

Korna çalmak yerine iki parmak havada selamlaşma tekniğini yaygınlaştıralım..Ne dersiniz?

Hem göze hoş gelen bir hareket, hem motosiklet kullanıcılarının zafer işareti hem de klakson sesinden daha uygun bir selamlaşma şekli..

barisayd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılıyorum.

Motosikleti
    2 teker olsun da tahtadan olsun
    Alıntı davids adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    korumasız motor kullanan hiç kimseye selam vermem,çünkü benim gözümde onlar bizden değil kusura bakmasınlar
    o zaman sana da selam vermemek lazım,fotona bakarsan sende korumasızsın,ben motorcu ayırt etmem,gördüğüm her motorcuya selam veririm,hem de karşılık beklemeden,bana kalırsa sen ya fotoğrafını değiştir ya da her motorcuya selam verki yanlış anlaşılma olmasın HERKESE SELAM

Motosikleti
    yok
    Alıntı by_dengesiz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o zaman sana da selam vermemek lazım,fotona bakarsan sende korumasızsın,ben motorcu ayırt etmem,gördüğüm her motorcuya selam veririm,hem de karşılık beklemeden,bana kalırsa sen ya fotoğrafını değiştir ya da her motorcuya selam verki yanlış anlaşılma olmasın HERKESE SELAM
    dikkat edersen motoru kullanmıyorum orada,sadece otuyorum ama değiştireyim seni mi kırıcam.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:39 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:34 AM ----------

olmuş mu

Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    selam allahın selamı arkadaşlar sadece motorcudan motorcuya has bişi değil tüm insanlara verilir..kaskı yok botu yok diye ayrımmı yapılır..
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

Motosikleti
    yok
    Alıntı Akileos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam allahın selamı arkadaşlar sadece motorcudan motorcuya has bişi değil tüm insanlara verilir..kaskı yok botu yok diye ayrımmı yapılır..
    no problem,seni de kırmam verdim gitti.

tombo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çapırdı çıplak oldu SUZUKI GSR 600 K7
    selam şeklini yaygınlaştırmak konusunda sonuna kadar katılıyorum...

ne yaptığımızı bilelim yaygınlaştıralım,yollarda da bizden bu şekilde gören arkadaşlar da aynı şekilde bir başkasına selam verir.

ama ayrı bi topicte bunun üzerinde durulsun derim ,,,herkese selamlar...

osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Doğrusu selamlaşmak. İşter müslüman ol ister hırıstıyan. İnsanlığın temelinde selamlaşmak var. Fakat büyük motorcuların kompleksi gibi küçük motorcularda verilen selamı genellikle almazlar. Şahsen ben çok denk geldim. Hey.. insan oğlu.. Dünya malı dünyada kalır. Bir birimize karşi saygılı olalım. Belki selam vermeden veya verilen selamı almadan saniyeler sonra azrail bizleri alacaktır.. Bu vesile ile tüm motosiklet sevdalıları arkadaşlarıma selamlar olsun..
    Not: Türkiye'de Yolda mı kaldınız ? Motorcular da es geçiyor. Yanınızda uzun saç peruk bulundurun. Bakın bizim centilmen gençler motosikletinizi nasıl tamir ediyolar..

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    selam verme çok güzel hem bu arada yolda tanımadığın bir motorcuya selam verdiğinde hem aynı formun üyesi olduğu anlaşılır bağlar kuvvetlenir hemde dayanışma artar çok güzel bir fikir gerçekten.yanlız seşam verme şekli nasıl olcak ''korna,selektör,el kol hareketi vs. netür olcak bu selam şekli???
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    eskiden daha sık selam verilirdi. artık selamlaşmıyor kimse :(
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    2 teker olsun da tahtadan olsun
    dikkat edersen motoru kullanmıyorum orada,sadece otuyorum ama değiştireyim seni mi kırıcam.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:39 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:34 AM ----------

olmuş mu
    estağrufullah benim amacım rencide etmek deeeeeel yanlış anlaşılmaya mahal vermemek,beni utandırdın valla,SENE DE SELEMşener şenden alıntıdır

poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    Ben karşı taraf vermezse vermem ama ben selam vermezsem o vermezse kim verecek oda var.. 1-2 defa karşı taraf selam verince bende 7 çeşit olan kornama basmıştım herkes birbirine yardım etse aslında yolda kalkma korkusu,derdide olmas..
    Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler