Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bir Tanimayan Size Selam Verirse

REKLAM ALANI
    onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    bende genelde slm amaçlı korna çalıyorum fakat kimisi tersters kim bu kasklı züppe dercesine bakıyor,büyük cclere çalıyorum adam kibirli bakmadan uzuyor - scooterlı amcalara çalıyorum dönüp ters bakıyor,akranım gençlere çalıyorum yarışmaya çalışıp gaza geliyor slm olduğunu anlayan nadir...bu devirde slm bile verilmez olmuş ya
    Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    birisi ile karşılaşırsam şartlar uygun ise mutlaka selam veririm, selam vermeyen biri hiç olmadı şimdiye kadar

Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim kol ve korna boş durmuyor yolda .Bisikletle yol yapanlara, her türlü motorcuya hatta geçenlerde bi abi eline almış bayrak arkasında çekçekli sepeti pala bıyıklı çarıklı böyle efe kıyafeti giymiş şehirler arası yolda yürüyor ona bile selam verdi
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

Motosikleti
    JİNLUN JL 250-5 ELEGANCE
    Kafasında kaskı olmayana selam filan vermem ben arkadaş !!! Zaten o tip arkadaşlarda tip tip bakıyorlar selam verinceAma verdiğin selamın karşılığını alınca mutlu oluyor insan
    [COLOR="Red"][I][U][B]::shhh::ÖLMEKTEN DEĞİL UNUTULMAKTAN KORKARIM::shhh::[/B][/U][/I][/COLOR]

tnagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSR600
    ben herkeze slm veriyorm herkezde slmımı alıyor 2 tarafta mutlu sekilde yoluna ilerliyor
    [I]suzuki gsr 600...2009[/I]

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Selamlaşma sanırım tarih oluyor yavaş yavaş, ancak şuna dikkat edin ki karşılıklı gelen 2 motosikletli halen tam yanyana geçerken birbirlerine bakıyorlar. E bakışmışken bi düt yapıverin ama yok işte yapılmıyor artık.

Beni en şaşırtan selamlama büyük bir turizm firmasının otobüs şoföründen gelmişti. Önce selektör yapmış ve tam yaklatıştığında "daaannnnmmmmmmmm" diye kornaya basıp elini de kaldırarak selamlamıştı. Muhtemelen motosiklet meraklısı veya belki de motorcuydu. E baya da hoşuma gitmişti tabii.

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kurye motorcuları ne selam veriyo nede selamı alıyo kuryecilere bi daha selam melam vermicem

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Alıntı kanucan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kurye motorcuları ne selam veriyo nede selamı alıyo kuryecilere bi daha selam melam vermicem
    Adamların meslekleri olmuş bu iş artık, motorculuk bir hayat görüşü, ruh olmaktan çıkmış onlar için. Yorgun, bitkin ve telaşlı olarak işlerine bakmaya çalışıyorlar, anlamak lazım arkadaşları bu konuda.

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Şahsen;
    kuryedir, sucudur, pidecidir vs. yani ticari motosikletler ve kasksız ya da sadece kaskla motosiklet kullan tipler haricindekilere selam vermeye çalışıyorum..ama yukarıda saydıklarıma ayrı ayrı sebeplerden ötürü selam vermiyorum..

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    bende değişik tarzda motorlar kullandım.genelde motorcular sınıfına göre selam verir diyeceğim ama malesef ss cilerden birbirine selam veren görmedim bu zamana kadar.ama endurocular ve chooper tarzı motor sürenler birbirlerine ve diğer motor sürücülerine selam verdiklerine çok şahit oldum.bende çok selam alıp vermişimdir.selam verenin selamını alırım ama ss cilere bende selam vermem çünkü seni hiç iplemezler ve verdiğin selam alınmadığı için kızdığınla kalır bu sefer diğerlerinede selam vermek istemezsin bence böyle. kısa bir anım sahilde arkadaşla beraber iki motor önümüzde MT nin çıkartmalarıda var kabak gibi görünüyor.8-10 tane ss motor geldi biraz ilerimizde park edip durdular bir selam bile vermediler.sonra ögrendik onlardan bazılarıda MT ye üye imiş e bunlar şimdi selamı hak ediyorlarmı
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

c@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GSX600F
    bende slm verme alma olayından çok mutlu oluyorum süreli artık muhabbetimiz olmasa da slm laştığımız bir çok insan var ben şişlide yaşıyorum vespa lara ayrı bir beğenim olduğu için onları böyle icene süzerek slm veriyorum ama bazen bayan çıkıyor eyvahlar olsun sanki ben onu suzdum ben et4 üne yadım senin lx150 ne hayran kaldım ben senin gt200 motoruna hayranım beaaa diyesim geliyor onun haricinde kebabcı servislerine bile bip lerim kornamı

Motosikleti
    Var
    Alıntı Arjantinli69 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende değişik tarzda motorlar kullandım.genelde motorcular sınıfına göre selam verir diyeceğim ama malesef ss cilerden birbirine selam veren görmedim bu zamana kadar.ama endurocular ve chooper tarzı motor sürenler birbirlerine ve diğer motor sürücülerine selam verdiklerine çok şahit oldum.bende çok selam alıp vermişimdir.selam verenin selamını alırım ama ss cilere bende selam vermem çünkü seni hiç iplemezler ve verdiğin selam alınmadığı için kızdığınla kalır bu sefer diğerlerinede selam vermek istemezsin bence böyle. kısa bir anım sahilde arkadaşla beraber iki motor önümüzde MT nin çıkartmalarıda var kabak gibi görünüyor.8-10 tane ss motor geldi biraz ilerimizde park edip durdular bir selam bile vermediler.sonra ögrendik onlardan bazılarıda MT ye üye imiş e bunlar şimdi selamı hak ediyorlarmı
    Aga ss diyince durmak gerek..
    Birincisi racing kullananlar yoldayken dünyayı madeni 1 TL açısından görüyorlar..
    İkincisi adamlar için yol değil o yolda giderken ki motosikletlerinin performansı önemli..

Misal olarak cruisercılar (ki bende bunlardan biriyim ehi ehi ehi) için motor değil yol önemlidir..Asfalta değil, çevresine yani genel anlamıyla yola önem verirler..Ha keza endurocular da öyle..Cross kullananlar ise zaten dağda bayırda dolaşıyorlar onlara sözüm yok

Yanlış anlaşılmasın bu sitede pek çok ss kullanıcısı arkadaşım da var..ss kullanan arkadaşların motosiklet tutkusu bu yönde ve bu da gayet normal..Ben sadece algıladığım bir durumu ortaya koymak istedim

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    ss diyince durmak gerek görünce bakmamak gerek sonuçta onlarda her zaman dip gaz gitmiyorlar.cadde de motorla seyir halindeyken ışıklarda çogu zaman denk gelirler ama selam veren görmedim.hadi bizim motor farklı gözlerine ufak görüne bilir ama kendi tarzlarındaki motorlara bile selam vermezler sebep onları rakip görürler hemen gazlarlar ne anlıyorlarsa.o da motorcu sende motorcu bunu bilmeli ama öğrencekler engin sen ben selama devam
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Her sene illa bi sekilde açiliyor bu selam mevzusu.
    Yine her sene bir sekilde birileri ile takisiyoruz.

Arkadaslar, yolunuza bakin.
    Bosverin selami kelami.
    Yolda yurumuyorsunuz.
    Adama selam verecegim derken bir yere patlarsaniz ne olacak.

Ha!
    durumunuz ve yol uygundur, selam verirsiniz.
    Ama sizin daha bir selamlasma sekliniz bile yok.
    Motorcu motorcuya nasil selam verir onu bile bilmiyorsunuz.
    Ondan sonra sikayet.
    Yok ben basimla selam verdim almadi.
    Yok ben korna çaldim selamimi almadi.
    Adam ne bilsin sen selam mi veriyosun kufur mu ediyorsun.

Bir arkadasimiz yazmis.
    Ben adama korna çalip selam veriyorum adam bana tip tip bakiyor, demis.
    Bakacak tabi.Korna nedir? ne ise yarar?
    Selam aracimidir?
    Boyle saçmalik olurmu?
    Biri bana durup dururken korna çalsa, kufur mu ediyor diye ben de seni derim.

Bu foruma uye oldugumdan beri her sene bu konu açiliyor ve ben her sene yaziyorum.
    Demekki 4 kez yazmisim.

Korna ve selektor ikaz içindir, selam için degil.
    Gereksiz yere korna ve selektor yapmak, apaçiliktir, terbiyesizliktir.
    Yapmayin.
    Bu cihazlari yolda karsilastiginiz herhangi bir tehlikeye karsi motorcu arkadaslarinizi ikaz etmek için kullanin.
    Aranizda bir selamlasma sekli gelistirin.
    Bunu uygulayin.
    Zamanla oturacaktir.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Var
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her sene illa bi sekilde açiliyor bu selam mevzusu.
    Yine her sene bir sekilde birileri ile takisiyoruz.

Arkadaslar, yolunuza bakin.
    Bosverin selami kelami.
    Yolda yurumuyorsunuz.
    Adama selam verecegim derken bir yere patlarsaniz ne olacak.

Ha!
    durumunuz ve yol uygundur, selam verirsiniz.
    Ama sizin daha bir selamlasma sekliniz bile yok.
    Motorcu motorcuya nasil selam verir onu bile bilmiyorsunuz.
    Ondan sonra sikayet.
    Yok ben basimla selam verdim almadi.
    Yok ben korna çaldim selamimi almadi.
    Adam ne bilsin sen selam mi veriyosun kufur mu ediyorsun.

Bir arkadasimiz yazmis.
    Ben adama korna çalip selam veriyorum adam bana tip tip bakiyor, demis.
    Bakacak tabi.Korna nedir? ne ise yarar?
    Selam aracimidir?
    Boyle saçmalik olurmu?
    Biri bana durup dururken korna çalsa, kufur mu ediyor diye ben de seni derim.

Bu foruma uye oldugumdan beri her sene bu konu açiliyor ve ben her sene yaziyorum.
    Demekki 4 kez yazmisim.

Korna ve selektor ikaz içindir, selam için degil.
    Gereksiz yere korna ve selektor yapmak, apaçiliktir, terbiyesizliktir.
    Yapmayin.
    Bu cihazlari yolda karsilastiginiz herhangi bir tehlikeye karsi motorcu arkadaslarinizi ikaz etmek için kullanin.
    Aranizda bir selamlasma sekli gelistirin.
    Bunu uygulayin.
    Zamanla oturacaktir.
    Bir grup arkadaşta oturdu merak etmeyin..ona istinaden yazıyorum bende..

Genel kanı olarak İstanbul'da selamlaşmaktan anlaşılan şey göz göze geldiğin motosikletliyle iki kez dı dıt ya da di dit veya bilemedin ba bap yapmaktır..

Öyle deli danalar gibi DAAAARTTT yada BİİİİİİİPP değil..

Selam vermenin buradaki şekli naçizane budur..

Ötesi dediğin gibi apaçiliktir, hıncallıktır, uluçluktur
    Hayır üstüme gereksiz alındığım için değil bir farkı ortaya koyalım diye yazdım..

Bir de not:
    Bizim memlekette selamlaşmaya ihtiyaç var..
    Bu dediğimi burada yaşayan arkadaşlar daha iyi anlıyorlardır eminim..

Sevgiler..

Motosikleti
    Var
    Türkiyede selam nasil verilir daha bilmiyorum. (Motorda)
    Burada motorcular genelde birbirlerini selamlar. Artik bende alistim..
    Ama korna calarak selam vereni daha hic görmedim..
    Eger düz yoldaysaniz sol eli az kaldirip yada kafayi azicik asagi indirerek selam verilir burada.. Virajdaysam sol elimi kaldirmak biraz tehlikeli sanirim..

Türkiyede hersey icin korna kullaniliyor.
    Selam vermek icin ikaz etmek icin.. Zaten hertaraf korna sesi onun icin aldiran yok.. Burada korna calindimi yanlis birsey var ortada hemen bakiyorsunuz zaten.. Türkiyede kornayi kim caliyor diye bakmaya kalksan nereye bakican? Korna sesi eksik olmuyorki..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:25 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:22 AM ----------

Alıntı osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir grup arkadaşta oturdu merak etmeyin..ona istinaden yazıyorum bende..

Genel kanı olarak İstanbul'da selamlaşmaktan anlaşılan şey göz göze geldiğin motosikletliyle iki kez dı dıt ya da di dit veya bilemedin ba bap yapmaktır..

Öyle deli danalar gibi DAAAARTTT yada BİİİİİİİPP değil..

Selam vermenin buradaki şekli naçizane budur..

Ötesi dediğin gibi apaçiliktir, hıncallıktır, uluçluktur
    Hayır üstüme gereksiz alındığım için değil bir farkı ortaya koyalım diye yazdım..

Bir de not:
    Bizim memlekette selamlaşmaya ihtiyaç var..
    Bu dediğimi burada yaşayan arkadaşlar daha iyi anlıyorlardır eminim..

Sevgiler..
    Sacma be Engin.. di dii... Sana katilamiycam burada simdi.. Herseyde korna ya alismissiniz.

Motosikleti
    Var
    Alıntı remzi66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Sacma be Engin.. di dii... Sana katilamiycam burada simdi.. Herseyde korna ya alismissiniz.
    Gözünü sevdiğim, bu anlattığım farklı bir olay..

Burada kornaya basmadan trafikte açık söylüyorum sağ kalamazsın..

Ben bindiğim her motora havalı korna taktırıyorum..Daridi daridi olanı değil sadece yüksek desibelli olanı..
    Hatta 2 gün önce yeni taktırdığım kornam bozuldu da 2 gün kornasız seyahat etmek zorunda kaldım ve yaşadığım tehlikeleri bir ben bir de benim durumuma düşmüş olanlar bilir..

Bizde korna kendini belli etmek için kullanılıyor ve bende sistemi değiştirmek için çarklara çomak sokamam..Zira o soktuğum çomak kendi bedenim olur bu noktada..
    Bilmem anlatabildim mi?

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Selamlasmaya her yerde ihtiyaç var.
    Ben Turkiye'de motosikletçi dostlugunun ve dayanismasinin oturmadigini uzulerek goruyorum.
    Hala bir statu meraki, bir ustunluk duygusu, motosikletçi ruhunun uzerinde maalesef.
    Benim motorum, senin motorunu dover algilamasi, ilkokul zeka seviyesinde devam ediyor.
    Tabii bir de alinganlik mevzusu, asagilik duygusu var ki uzun uzun tartismak lazim.

Turkiye'de boyle bir aliskanlik yok ama burada tanimadigimiz insanlara "siz" diye hitap ederiz.
    Asla "sen" kelimesi kullanilmaz.
    Ama bir motosikletçi baska bir motosikletçi ile karsilastiginda "sen" diye hitap eder.
    Bu bir ailenin ferdi olmanin en guzel gostergesidir.
    Yolda birbirimizle karsilastigimizda sol elimizle boyle selam veriririz.

Bu selami vermek için illa motosiklet ustunde olmamiz gerekmez.
    Bir motosikletli gordugumuzde, merhaba dost ben de motosikletçiyim demenin en guzel yollarindan biridir.

Yolda giderken bir motosikleti geçersek, sag ayagimizi pegden kaldirip, yola paralel ileri dogru uzatiriz.
    Bu da bir baska selamlasma seklidir.
    Bu ayak hareketini bize yol veren 4 tekerlere de yapariz.
    O zaman tesekkur anlamina gelir.
    4 tekeri kullananlar mutlu olurlar.
    Bir iletisim kurmus oluruz.
    O selami ve tesekkuru esirgemeyiz ki, bizden sonra gelen bir baska motosikletli arkadasimiza da ayni sekilde davranip, geçis hakki versinler.
    Hele arabada çocuklar varsa, sevinçleri gorulmeye degerdir.
    Iste kültür denilen mevzu budur.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Var
    Alıntı osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gözünü sevdiğim, bu anlattığım farklı bir olay..

Burada kornaya basmadan trafikte açık söylüyorum sağ kalamazsın..

Ben bindiğim her motora havalı korna taktırıyorum..Daridi daridi olanı değil sadece yüksek desibelli olanı..
    Hatta 2 gün önce yeni taktırdığım kornam bozuldu da 2 gün kornasız seyahat etmek zorunda kaldım ve yaşadığım tehlikeleri bir ben bir de benim durumuma düşmüş olanlar bilir..

Bizde korna kendini belli etmek için kullanılıyor ve bende sistemi değiştirmek için çarklara çomak sokamam..Zira o soktuğum çomak kendi bedenim olur bu noktada..
    Bilmem anlatabildim mi?
    Burada birsey diyemecegim fazla.. Motor kullanmadim istanbulda hic..
    Ama sunu söyleyebilirim. Araba cok kullandim ve kornaya hemen hemen hic ihtiyacim olmadi.. Ama öteki araba sürücülerinin nedense hep ihtiyaci vardi.. Ama istanbul trafigine söylenicek bir söz yok aslinda. Koca bir kaos.

Bir gece istanbulda yoldayim. Korkunc kalabalik. Herhangi bir macin sonuna rastgelmisim. Yolda adim hiziyla ilerliyoruz. Bayanin biri düt düt düt ama durmadan.. Durmadan korna yapiyor.. Tepem atti gectim bunun arkasina. Asiliyorum kornaya sinirimden . Selektör ve kicina girdim kadinin. Trafik hizlansada ben kadinin kicindayim. Okadar sinirlenmisim. Sonra kadin yolunu mecburimi yoksa yolu orayamiydi bilimiyorum sapti gitti. Ama hala düt düt yapiyor.

Dedigim gibi motorda kafayi az asagi indiririm buda selamdir benim icin. Düt düt yok kesinlikle
    Sol el havaya ve isaret parmagi ve orta parmak acilir.. Coq güzel aciklamis

Motosikleti
    Var
    Selamlasmaya her yerde ihtiyaç var.
    Ben Turkiye'de motosikletçi dostlugunun ve dayanismasinin oturmadigini uzulerek goruyorum.
    Hala bir statu meraki, bir ustunluk duygusu, motosikletçi ruhunun uzerinde maalesef.
    Benim motorum, senin motorunu dover algilamasi, ilkokul zeka seviyesinde devam ediyor.
    Tabii bir de alinganlik mevzusu, asagilik duygusu var ki uzun uzun tartismak lazim.

Turkiye'de boyle bir aliskanlik yok ama burada tanimadigimiz insanlara "siz" diye hitap ederiz.
    Ama bir motosikletçi baska bir motosikletçi ile karsilastiginda "sen" diye hitap eder.
    Bu bir ailenin ferdi olmanin en guzel gostergesidir.
    Yolda birbirimizle karsilastigimizda sol elimizle boyle selam veriririz.

Bu selami vermek için illa motosiklet ustunde olmamiz gerekmez.
    Bir motosikletli gordugumuzde, merhaba dost ben de motosikletçiyim demenin en guzel yollarindan biridir.

Yolda giderken bir motosikleti geçersek, sag ayagimizi pegden kaldirip, yola paralel ileri dogru uzatiriz.
    Bu da bir baska selamlasma seklidir.
    Bu ayak hareketini bize yol veren 4 tekerlere de yapariz.
    O zaman tesekkur anlamina gelir.
    4 tekeri kullananlar mutlu olurlar.
    Bir iletisim kurmus oluruz.
    O selami ve tesekkuru esirgemeyiz ki, bizden sonra gelen bir baska motosikletli arkadasimiza da ayni sekilde davranip, geçis hakki versinler.
    Hele arabada çocuklar varsa, sevinçleri gorulmeye degerdir.
    Iste kültür denilen mevzu budur.
    Harikulade özenilecek bir kültür gerçekten..
    Aksini düşünmek mümkün değil..
    Keşke türkiye'de de bu davranış otursa..
    Ama değil..

Lakin bu söze takıldım..aksi bir tutum veya sözüm mü oldu da böyle bir şey yazma ihtiyacı içine girildi?

Kaldı ki coğrafi şartlardan dolayı görüşemediğimiz ama İstanbul/Türkiye'de olsaydınIZ görüşüp geziler düzenleyebileceğimİZ birisi olarak görüyordum ben durumu? Yani "bir ailenin ferdi olan" sözüne ithafen..
    Fazla mı yakın görmüşüm acaba?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:50 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:45 AM ----------

Alıntı remzi66 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada birsey diyemecegim fazla.. Motor kullanmadim istanbulda hic..
    Ama sunu söyleyebilirim. Araba cok kullandim ve kornaya hemen hemen hic ihtiyacim olmadi.. Ama öteki araba sürücülerinin nedense hep ihtiyaci vardi.. Ama istanbul trafigine söylenicek bir söz yok aslinda. Koca bir kaos.

Bir gece istanbulda yoldayim. Korkunc kalabalik. Herhangi bir macin sonuna rastgelmisim. Yolda adim hiziyla ilerliyoruz. Bayanin biri düt düt düt ama durmadan.. Durmadan korna yapiyor.. Tepem atti gectim bunun arkasina. Asiliyorum kornaya sinirimden . Selektör ve kicina girdim kadinin. Trafik hizlansada ben kadinin kicindayim. Okadar sinirlenmisim. Sonra kadin yolunu mecburimi yoksa yolu orayamiydi bilimiyorum sapti gitti. Ama hala düt düt yapiyor.

Dedigim gibi motorda kafayi az asagi indiririm buda selamdir benim icin. Düt düt yok kesinlikle
    Sol el havaya ve isaret parmagi ve orta parmak acilir.. Coq güzel aciklamis
    Arabayla durum farklı elbette..
    Arabadayken elbette görünülürlük kaygısı motosiklete oranla katbe kat fazla..Dolayısı ile kornaya ihtiyaç az..Gerekn durumlar hariç tabii ki..

O yaşadığın durum malesef geçerli..
    İnsanlar tepkilerini kornayla veriyorlar ve bu bir hastalık..İstanbul'da yaşayan hiç kimse ben bir kez olsun dahi kızdığım bir anda tepkimi kornayla verdim demesin..
    Doğrumu?m Elbette değil..ama olan bu mu? evet bu..

Bir ego meselesinden öte..Önemli olan mümkün mertebe az kullanmak..yani emotion yansıtmak için kullanılan durumlardan bahsediyorum..

coq arkadaşıma bende katılıyorum zaten..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler