Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri elektrikli araç yaptı
kaynak
http://basin.bozok.edu.tr/news.php?readmore=1004
daha önce benzerleri yapılmıştı
Yozgat Bozok Üniversitesi öğrencileri elektrikli araç yaptı
kaynak
http://basin.bozok.edu.tr/news.php?readmore=1004
daha önce benzerleri yapılmıştı
Hayırlı olsun, 10 sene çalışmışlardır üzerinde.
Allah aşkına elektirkli araç yapmanın neyi zor paneller hazır elektıronkçilerde satılıyor
ciddi anlamda üniversitede okuyan kişilerin yapacağı bir şey için çok başarısız. yapmaları güzel birşey ama çok başarısız.
scooterin arka amörtisörlerini, ön amörtisörlerini takıp geçmek falan bunlar kolaya kaçmak. başka bir amörtisör kullansalar, sinyalleri, aynaları takarken daha özenli davransalar bu şekilde olmazdı yorumum. ama sinyallerin, farların tesisatları falan ortada.
bunlar yapamayacakları şeyler değil, ben amörtisör üretin demiyorum ki. yada bir kabloyu saklamak çok mu zor? bunları yapabilirler ama yapmıyorlar. ona lafım...
Bizim okulda 3-4 tane farklı model var :D Yapmaları güzel ama yeni bir şey değil kesinlikle.
Cüneyit Arkının filmindeki araba gibi olmuş...
Allahaşkına bu nedir yahu...
İki tane elektrikli pisikleti parçalayıp kaynatıp marifetmiş gibi sunmak...
Gençlere başarılar ama tamamen saçmalıktan başka birşey değil. Gerçekler acı, bende okurken kulüpte bulunmuştum. Sponsor aramaya çalışırdık. falan feşman, sonuç neydi, sanayide memet ustaya yatırılmış profil şase, danimarkadan getirtilmiş paneller, amerikan elektrikli motor vs vs. gerek yok abi bunlara artık. Fiziksel olarak çok basit kurallar, kamber açısı kaster açısı.
Hala biri motora tüp takar haberlere çıkar, la zaten piyasada 50 000 adet lpg li motosiklet geziyor. Bunlar inovasyon değil. Hakikaten acı bir durum.
Adamların elektrikli araçları ferrariyi dragta alıyor. Bizim daha markamız yok. Tamam bunlar büyük balıklar ama ne bileyim işte daha güneş panelini ithal ediyorken.
Elektrikli araçlar yeni demeyin, 1920lerde bile kullanılmış olabilir tam hatırlamıyorum tarihi.
Serkan inci hep yazıyor böyle bir haber çıktığında. hakikaten gülünç durum.
https://twitter.com/srkninci/status/600393510035050497
Geçen senenin haberi bu; linkteki fotoğraflarda 2014 yazıyor.
Üniversiteler arası proje için yapılmış... Sanayide, üretim bandında yapılmış değil ...
Daha ampulü doğru düzgün yerine takamayan bir millet olarak, üniversitelerimizin, gençlerimizin bu tür çalışmalarda bulunmaları güzel.
Tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.
İşin başında bir akademisyen doçent var. Adamın gözleri kör olduğu için ön fren disklerinin birini içe diğerini dışa vermiş. Yarışa katılacak bir araç için çok önemli ama hoca kör idare edelim. Ebaydan sipariş edilen iki hub motor da çok iyi fikir hele diferansiyel iptali çok zekice zaten viraj dönmeyecek bu araç çünkü aracı dönderebilecek mekanizmada gereksiz olduğu için konulmadı. Çok hafif olan bu araç çok uzun bir menzile sahip..... Yaz yazabildiğin kadar.
Normalde böyle bir çalışma ile asla dalga geçmem. Sanayide kendi imkanları ile birşeyler üretmeye çalışan birçok kişi var ve bu adamların hepsi de eğitimsiz ve de imkanları çok kısıtlı ve onları her zaman taktir etmişimdir. Kardeşim siz akademisyensiniz koca üniversite arkanızda ve bütün teknik bilgiye ulaşabileceğiniz gibi anlayıp yorumlamanız birkaç dakika sürer. Zaten paradan yana sıkıntınız yok.
Aziz nesin haklı Türki milleti aptal. Siz hangi millettensiniz. Yada biz hangi milletiz. İki elektrikli scoteri birleştirip kime ne tıkıştırmaya çalışıyorsunuz ? Utanıyorum böyle haberleri görünce.
Bu da olmadı:(
ama inanıyorum Yozgat bir gün mâkus talihini yenecek!
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Şunu belirtmeliyim
konuyu kesinlikle üniversite yönetimi öğrenciler ve akademisyenler ile dalga geçmek için açmadım
amacım her ile bir üniversite mantığının yanlış olduğunu göstermek
kısacası nicelik değil nitelik önemli olan
http://tablet.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=70870952&p=1#70870952
Nereye gidiyor bu eğitim diyenler için
http://www.haberler.com/bu-da-modifi...424117-haberi/
İstediğiniz kadar reklam yapın. Bunlar universiteler için sidik yarışına dondu. Alttaki aracın ustteki araçtan zerre farkı yok benim gözümde. Bu araçlarda bi yenilik var mı, sanayide uygulanabilirliği var mı yok. Gerisini at çöpe. Olay bitmiştir. (bu arada arkadaşlar yozgatlıyım. Tamam şehir çok gelişmiş değil. Yatırım yok. Üniversite çok iyi değil. Ancak bozok üniversitesi akademisyen başına en çok makaleye sahip universitelerden birisidir. Yozgata acımasız eleştiriler de bulunmayın lütfen)
yozgat lı hemşerilerim yapmıssa olmuştur..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Öncelikle üretmekle icat etmek farklı kavramlar, bunu ayırt edelim. Bu arkadaşlar elektrikli araç 'üretmiş', haliyle bir yenilik yapma zorunlulukları da yok. Bu ilk madde.
İkincil olarak iyi ya da kötü ortada bir üretme hadisesi söz konusu. Üniversite kantinlerinde sevgili kovalayıp derslerde arkadaşına imza da attıran tiplerden de olabilirdi bu arkadaşlar, olmamışlar. Belki bu başlangıçtan sonra merak ve cesaret kazanıp ileride daha sağlam projeler yapacaklar. Gerçi o zaman da ''Ya işte Türk aklıyla yapılmış hehehe'' diye tırt gazetelerin saçma sapan web haberlerinde göreceğiz onları.
Mesela zamanında Şamil isimli yerli üretim spor araba üretmişti amatör bir ekip (Amatör dediğim adamlar motor ustası ama üretici değiller) Arabalardan anlamam ama adamlar bütün parçaları sanayide üretip kendi emekleriyle bir şey yapmışlar, millet yerden yere vuruyordu. Aynı şekilde Karadeniz'de garip icatlar, üretimler yapılıyor. Dağ yamacına kendi sistemiyle kolonlar vs. yapan bi amca yabancı forumlarda falan konuşulmuştu, bizim forumlarda ''Laz aklı işte'' diye millet dalga geçiyordu.
Ezcümle arkadaşlar: milliyetçi bir kişilik değişim ama artık şu milli komplekslerimizden ve kibirimizden bir vazgeçelim. Koca koca şirketlerimiz bile Çin'de ürettirdikleri telefonlara kendi logolarını basıp biz yaptık diye gezerken böyle amatör üretimleri, hevesleri ''Biz yapamıyoruz ya'' diye aşağılamayalım. Üniversite de olsa bütçeler milyon dolar değil, hatta binlerce TL de değil. Emin olun bu araç yapılırken nelerden feragat edilmiş ve belki de öğrencilerin/hocaların ceplerinden gitmiştir. Zaten bu haber geçen yıldan kalmaysa bu aracı da ya sökmüşler ya da çürümeye terk etmişlerdir. Herkesin her şey hakkında uzun uzun fikirleri olduğu ama zerre bilgisinin olmadığı yer.
Sanayide usta şu işi yapsa anlarım da üniversitede bunları yapıp da ya arkadaş elektrikli araç yaptık bak bu hidrojenli bu da borlu demek abesle iştigaldir. Üniversite denilen yerde farklılık olmalı. Yapılan işte incelik olmalı, uygulanabilir olmalı. Bunlar ne yazık ki bu işlerin ilk adımı da değil. Sanayideki ustaya para ver aynısını yapar sana. Üniversitede öğrencileri bu oyuncaklarla meşgul ederek sanayi ülkesi olamayız.
Yapılan işte zaten incelik var çoğu projede. İncelikten kastınız nedir onu anlamış değilim, misal bizim arabada her parça tek tek düşünülüp tasarım programında çizilerek özgün tasarımla ürettiriliyor. Bunların üretimini hem ustalar hem de öğrenciler kendisi yapıyor. Lastiğin sertliği,rotun aerodinamiğe katkı açısından şekli bile tartışılıp karar veriliyor. Her parçanın olabilecek en hafif-ucuz-sağlam parça olması için bazen 3 cm'lik şeyde 1 hafta harcanıyor. Sanmayın ki üretilen AUDI vs. modelleri farklı şekilde üretiliyor. Bir kurtulamadık şu kendimizi küçümseyip işi çıkmaza sürmekten, çözüm yok ama beğenmeme olayı gırla bizim ülkemizde. Söylediklerimi şahsi algılamayın, "incelik" kısmı hariç genel konuşuyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)