Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yardımınıza ihtiyacım var. Aile

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Haziran 2015
    Arkadaşlar merhaba, şu başlangıç motosikleti için hergün konu açıyorum ve gerçekten artık kendimi çok mahçup hissediyorum.Bunun için öncelikle sizlerden özür dilerim çok gereksiz şeylerle rahatsız ettim sayılabilir.Şuan içimi size dökmek istedim.Konuya gelecek olursak:
    Yaklaşık 2 yıldır motosiklet alma hevesim var.Fakat bi türlü gerçekleştiremedim bu hevesimi.Geçenlerde birisiyle Honda CBR 125 motosikletini satması için anlaşmıştım.Çevremdeki herkes ama herkes motosiklet kullanmamamı söyledi.Ve bu beni çok üzdü.Motosikleti tam alacağım zaman ise ne oldu bitti anlamadan motosikleti satmaktan vazgeçmiş.Ben yılmadım ve Honda CBR 125 ilanlarına baktım.En yakın yer Ankara olduğundan baya bi ilan buldum ucuzlardan.Alsam güzel olur mu felan diye düşünürken satıcıyı son kez bir daha arayım dedim.Bugün aradığımda anlaşabildik ve " yarına kadar düşünüyüm " dedi.Sonra aradan 1 saat geçtikten sonra artık işten eve giderken bir telefon geldi.İş yerinin önünde kaza olmuş.Motosikletli bir adam (sanırım kaskı felan da yok) bir köpeğe çarpmamak için sağa ve sola kırmış fakat daha sonra motosikleti toparlayamayıp düşmüş ve yaralı bir şekilde kurtulabilmiş.Bunu babam öğrendiğinde aslında bana da kızıyordu " motosiklet kullanma, araba gibisi yok " gibisinden.Bu olay beni iyice üzdü.En son ise yakın bir arkadaşımla konuştum ve motora başlamamamı , ama eğer başlıyacaksan ise araba fiyatı kadar olmayan bir motorla başlamamı tavsiye etti.Ve Honda CBR 125'ten vazgeçtim.Halbuki o kadar araştırmıştım.Ben ki 8-9 saat pc başında durup sürekli oyun oynayan birisi olarak beni oyunlardan soğutup araştırma yapmamı sağlamıştı motosiklet.Büyük hayal kırıklığına uğradım denilebilirdi.Az önce ise yaşıtım olan bir arkadaşımın Cub motor kullandığını gördüm.Aslında güzeldi beni idare edebilirdi bu motorlar.Uzun bir konuşmamızdan sonra beni de Cub olmaya teşvik etti.Yarın en yakın bayi olan Yuki bayisine gidip Cup almayı düşünüyorum.Fakat babam hiç olumlu bakmıyor bu olaylara.Aslında motosiklet almama karşı değil ama almamam için herşeyi yapacak dereceye geldi.Motosiklet yerine araba alayım bile dedi.Ama ben yinede vazgeçmemeyi düşünüyorum.Hem Cup almak için birsürü nedenim var.Sıralayacak olursak:
    • En sık kullanacağım zamanlar yaz günleri olacak yaklaşık her gün, diğer günlerde böyle haftada 1 felan çıkaracağım şimdi ben Honda CBR 125 alsam verdiğim paraya yazık olurdu kullanmamak.
    • Zaten sürebileceğim alanlar çok çok kısıtlı.Ev-iş arası 3-4 Km. Bazende böyle markete felan gitsem en fazla 2-3 km olacak.Bir Honda CBR 125 alındı mı bana göre en az 7-8 km gitmeli sürücü.
    • Şimdi bana en çok kızacağınız nokta biliyorum ama, ehliyetsizim.Şimdi ehliyetsiz olarak Honda CBR 125 kullansam ve yakalansam çok üzüleceğim.Ama bir cub alsam sanırım o kadarda üzülmem.4 ay sonra ehliyet alacağım kısmetse.
    • Daha önce hiç debriyajlı bir aleti sürmedim,araba olsun,motosiklet olsun veya başka bişey.Araba sürdüm fakat kaldırmasını bile beceremedim.Cub olması bu yandan avantaj oldu denilebilir.Yarı otomatik iyi bir seçenek bana göre.



    Aslında ben motosiklette gösteriş meraklısıyım.Bu yüzden Honda CBR 125 istiyordum.Cub ta mağlum hiç gösteriş yok (Kişiden kişiye değişir,saygı duyarım). Fakat malum şartlar sanırım bana bunu gerektirecek.Kaskımı,eldivenimi gerekirse dizliğimi takacağım.Ve bulunduğum yerdeki Cub sürücülerinden sanırım sadece ben kask takmış olacağım.Ama sorun yok.Ve birde şunu söylemek gerekirse ailem hiçte iyi bakmıyor bu olaylara.Dediğim gibi motosiklet almamı tavsiye etmiyorlar.Gelecekte motosikletle düşersem felan üzülmelerini de istemiyorum.İyi mi yapıyorum onu da bilmiyorum.Ama gerçekten bazen gerekli olabiliyor.Böyle küçük bir motosiklet olupta işi gidip gelmede, ara sıra markete felan gitmekte , bazen böyle şehirde tur atmakta lazım olabilir.Aslında aklımda Kuba Razore 100'de vardı fakat mağlum onlar Cub değilde motosiklet sınıfına giriyor işte.Sizce iyi mi yapıyorum ? Eğer iyi yapıyorsam Cub almamı mı tavsiye edersiniz yoksa Debriyajlı,koruma demirli Kuba Razore 100'mü. Desteklerinizi bekliyorum arkadaşlar.
    Tekeriniz düz bassın.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2006
    Şehir
    İ.S.T G.o.paşalı ,,''Sakarya'lı''
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Dostum Makalee ÇOOOOK UZUN :(
    sp83 bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    28 Haziran 2015
    Sadece son bölümü okusanız sanırım yeterli olur.Bikaç tane de ben ekleme yaparsam, ailem motosikletlere karşı hiç iyi bakmıyor,sadece ailem de değil,akrabalarım,arkadaşlarım vs.

  4. #4

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Kisa bir hatirlartma, polis seni ehliyetsiz yakaladigi zaman altindaki motora bakmiyor. Vay keriz ne bu cesaret diye gulerek suratina bakiyor. Sonrasi malum senaryo. Aklin varsa ehliyet al, ekipman al, hatta egitim al. Birde herkesi dinleme. Yok o cup kullanmis yok ben sunu duydum gec onlari. Motorunun basina gittiginde begenmeyip, sadece ulasim araci olarak goreceksen ilk kazada veya soguk havada araba ilani bakmaya baslarsin.
    TaTTo0 ve Ertugyigit bunu beğendiler.

  5. #5
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Bence motor alma dostum bisiklet al gezin onla spor olur.
    Ertugyigit bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    17 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Herkes gösteriş meraklısı zaten bu ülkede anasını satayım. Al kardeş ehliyetsizken cbr al yakalan polise 1462 tl ceza ye sonra siciline işlensin ailen birdaha asla yardımda bulunmasın.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------

    Not: sadece kask ve eldiven kazada yaralanmaktan kurtarmıyor , mont bot dizlik pantolon dirseklik sırtlık bellik bunlar da olmazsa olmaz.
    SuleymanE bunu beğendi.

  7. #7
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    "4 ay sonra ehliyet alacağım kısmetse."

    Şu kuralları sallamayan asi genç triplerini bırakıp, efendi efendi, medeni medeni sabredip ehliyet, ruhsat, sigorta vs. herşeyinizi adam akıllı alın, yapın, yaptırın !!!!

    Ondan sonra konu açın, mantıklı tavsiyelerimiz olacaktır elbet
    Ertugyigit bunu beğendi.

  8. #8
    kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2015
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    bizim ailede motordan hayatini kaybeden insanlar oldu o yuzden bende cok zor ikna ettim ama ik a edilmiycek aile seven es dost yokdur..

    motor secimi yapman cok kolay hosuna giden beklentilerini karsilayan neyse alirsin.. zor olan bu isin bilincinde olman.. aileni ikna edebilcegin tek yontem budur onlara bilincli oldugunu gostericeksin..

    Ilk once ehliyet al.. motor alcam lafini bile acma... sonra ekipman al tam takim.. kadk mont bot pantolon eldiven sirtlik hepsini topla.. gerekirse kendi parani esyalarini satarak yap.. ailene ne kadsr istekli ve bilincli oldugunu gosterir.. bunlari yaptikdsn sonra zaten kabul ederler

  9. #9

    Üyelik
    21 Haziran 2015
    1- ''En çok yazları kullanırım'', ''Markete gidip gelirim'' gibi şeylerle kendini kandırıyorsun bence. Şayet gerçekten günde 2-3 km yapacaksan motora da yazık, parana da. Onun yerine bisiklet alman hakikatan daha mantıklı olur.

    2- Honda CBR ve Yuki Cub arasında kaldıysan btam olarak ne istediğini de bilmiyorsun. CBR seçimindeki tek maksadın hava atmaksa zaten motosiklet kullanman da doğru olmaz.

    3- Bir arkadaş daha yazmış ama ben de yazayım: Goldwing'le de yakalansan Cub'la da yakalansan değişen bir şey olmuyor.

    4- Bence genel olarak iyi yapmıyorsun çünkü sen de ne yapmak istediğinden emin değilsin. Önce kesin olarak kararını ver daha sonra uygulamak istediğinde en doğrusunu yaparsın zaten.

    Sevgilerle.
    Ertugyigit bunu beğendi.

  10. #10
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    Motorla markete gidip ne yapacaksın? Kasiyer kızlara poz atacaksan, ucuz numara. Seviyosan git konuş!

    Acemiyim diyosun, ehliyetim yok diyosun, "cbr alacam" diyosun... bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

    Kurslar kursiyer alımını kapatmadıysa git kursa kaydol.

    Ondan sonra da ABS'siz motora pek yanaşma.
    Ertugyigit bunu beğendi.

  11. #11
    seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2014
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    bi honda today 50 gider fazlasi yer seni

  12. #12
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    babanın yerinde olsam sana harçlık bile vermem
    ulen bu forumda o kadar yazıp çiziyor adamlar hiç mi okumuyorsunuz

    1 git önce ehliyet al
    2 bütün korumalarını al
    3 ondan sonra motosiklet almak için aileni ikna etmeye çalış

    bunların dışında da başkalarını birşey sorup rahatsız etmeyin
    çünkü benim çocuğum ehliyetsiz korumasız olarak motosiklet sürmeye kalksın
    benim onayım olmadan motosiklet almaya kalksın evlatlıktan reddederim
    açık ve net
    Ertugyigit bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    28 Haziran 2015
    Kararımı verdim arkadaşlar.Bugün bisiklet sürmeye başlayacağım.Adam gibi ehliyete hazırlanıp ehliyetimi alacağım veya bu sevdadan vazgeçeceğim.Ailem motosiklet alma konusuna hiçte iyi bakmıyor.Onları üzmemeyi tercih ederim.Adam gibi kaskımı, montumu , eldivenlerimi vs. Ekipmanlarımı da almak için para biriktirebilirim belki bu 4-5 ay içinde.Hepinize teşekkür ederim.Ehliyet alınca eğer motosiklet de alırsam CBR 125 değilde daha çok Yamaha YBR 125 , Honda CB 125 E alacağım.Ve bu zamana kadarda büyük ihtimal bilgisayar oyunlarımı oynamaya veya dışarda bisiklet sürmeye bakarım, zorlaşmış olan derslerime çalışırım.Ehliyetsiz motora binmekten iyidir bunlar.

  14. #14
    ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2007
    Şehir
    avcılar istanbul
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    konunun sadece başını okudum ama anladığım kadarıyla sen kendin için değil elalem için yaşıyosun o yüzden sen motosiklet alma hep çevrendeki şu elalem ne derse onu yap.
    A ben artık kimseyi dinlemem bu hayat benim ve ben farklıyım diyosan hemen motosikletini alırsın ve özgürlüğün tadını çıkarmaya başlarsın.

  15. #15

    Üyelik
    26 Nisan 2014
    Şehir
    Bursa
    Tebrikler arkadaşım. Ben ne zamandır foruma girer çıkarım, nasihatlerin bu kadar çabuk işlediği birini görmedim. Ben de muhtemelen senin yaşlarındayım. Motosiklet sevdam var benim de. Ama almıyorum henüz. Çünkü senden daha uzun mesafeler yapmama rağmen motosiklete ihtiyaç duymuyorum. Ben bisiklet sürüyorum sürekli. Turlar yapıyorum, kamp atıyorum ormanlara. Deniz kenarlarına gidiyorum. Bisikletle yapabileceklerin 3-4 km ile sınırlı da değil. Gün geliyor 80 km yapıyorum hantal bisikletimle. Her yere girip çıkabiliyorum. Gösterişi sevdiğini söyledin. Gayet doğal. Ben de severim. Bisikletler hiç de gösterişsiz araçlar değiller. Madem cub alacak paran var. Yarış bisikleti alıp cub'tan 100 kat daha gösterişli bir şeye binebilirsin. Kaskını takarsın, formanı giyersin. O 3-4 km'yi yarış bisikletinle yağ gibi gidersin 10 dakikada. Yarış bisikletinin havası seni cub motosikletlerden çok daha fazla tatmin edecektir. Bisikletlerle ilgili soruların olursa bana mesajla ulaşabilirsin ya da bisiklet forumu ziyaret edebilirsin. Foruma girmeden sakın bisiklet alma
    Ertugyigit ve HopeCool bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    28 Aralık 2014
    Şehir
    çorlu
    Motosikleti
    4. motor Honda
    defalarca konuşuldu ama işte maalesef gençler dinlemiyor,

    öncellikle bilgisayar oyunu oynamak yerine al bisiklet çık gez bisikletle dünyayı dolaşanlar sen gelmişsin cub 2-3 km yapar cbr 7-8km yapmalı diyosun
    basit bir bisikletle bile 15-20km yapabilir kondisyona eriş bunu bu yaz yapki motor aldığında ay ayy çok ağır bu tartamıyorum bunu diyip ayağına düşürüp canın yandığında motora iki tekme sallayıp lanet olsun satıyorum seni keşke bilgisayar oyunu oynasaydım ne güzel odamda diye yakınma...

    ilk önce ehliyetini al hatta 18 ini bekle araba ehliyetiyle birlikte al
    sonra ekipmanı tamamla
    sonrada hala isteğin varsa üniversite 1. sınıfta filan motor alırsın

    motorlar kaçmıyor 4-5 ay sonra alıcam diye acele etmene gerek yok uzun süreli düşün yani bu süre zarfında da spor yap kendini geliştir
    Bol sanş
    Venüs bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)