Ehliyet almaya 1,5-2 ay kala sorularım
Reklamlar
-
Selam herşey planlandığı gibi giderse 22 ağustosta yazılı sınava gireceğim ondan sonra direksiyon sınavı derken vs birkaç tane sorum olacaktı
1- Yazılı sınav zormudur kitabı alıp uzun uzun çalışmam lazım mı ?
2- Direksiyon sınavı yazılı sınavdan ne kadar süre sonra olur ve zor mudur?
3- İki sınavıda geçtikten yaklaşık kaçgün sonra ehliyetim elimde olur ?
4- Yazılı veya direksiyon sınavı geçememe durumumda herşeye baştan mı başlıyacağım kurs-sınav-para vs ?
5- Sınava girip ehliyeti vs almadan motoru alsam ehliyet hariç evrakları tam çıkarıp sakin boş yerlerde alıştırmalar denemeler yapabilir miyim?
6- 3000 Lira bütçem var uzun yol kaldırabilecek her türlü scooter- chooper vs vs tavsiyeleriniz var mı ?
Reklamlar
-
aynı sınava gireceğim için birkaçını cevaplamak isterim çalışsan iyi olur genelde çıkmış sorular sorulur önceki sınavlarda çıkan soruları çöz
2 bana en geç eylül 15 te ehliyeti eline alırsın dediler ona göre süre hesaplaması yaptım artık elime ne verirlerse zorluk açısından youtube da videolar var görüyorsun ben zaten antrenmanlar yaptığım için bana kolay geliyor 4.bu sorunun cevabı bende yok 5 trafiğe kapalı alanlarda diye biliyorum o boş yerleri oralarda serbest 6 chopper olarak mct scooter olarak bir şey diyemem
-
Şuradan çıkmış sınav sorularına bak: http://ehliyetsinavihazirlik.com/
Biraz araç dünyasını takip ediyorsan; trafikte sürücü olmasan bile yolcu olarak da bulunmuş isen sınav, tabir-i caizse, kek. Ha bu sınavın ilkyardım bölümü var bir de; ama o kısmı da zaten genel kültür kategorisine giren bilgiler.
Direksiyon sınavının zorluğu çevrene dikkat edip edememenden geçiyor. Işık, tabela, yaya geçidi falan dinlemeyip yardırıp gidersen kalırsın
-
shruikan adlı üyeden alıntı
Şuradan çıkmış sınav sorularına bak:
http://ehliyetsinavihazirlik.com/
Biraz araç dünyasını takip ediyorsan; trafikte sürücü olmasan bile yolcu olarak da bulunmuş isen sınav, tabir-i caizse, kek. Ha bu sınavın ilkyardım bölümü var bir de; ama o kısmı da zaten genel kültür kategorisine giren bilgiler.
Direksiyon sınavının zorluğu çevrene dikkat edip edememenden geçiyor. Işık, tabela, yaya geçidi falan dinlemeyip yardırıp gidersen kalırsın
27 haziranın sorularını daha öncede farklı bir sitede çözmüştüm tüm hepsi 70'i geçmişti ama hatalarım vardı şimdi tekrar çözdüm hepsi doğru çıktı umarım sınavdada öyle olur
-
1-Derse merse calismana gerek yok bilgin yoksa. 27 hazirandaki sinava bende girdim 86 aldim.
Direksiyon sinavim 9 agustosta.
dort kere kalma hakkin vardi galiba.
15 gun icersinde elinde olur sanirim beklesin dersen almayabilirsin 1 yil kart ucreti 130 tl vericeksin alirken
resitsen eger motoru kendi ustune alabilir bos alanda alistirma yapabilirsin.
Motor almadan ekipman al, yolun acik olsun
-
seta34 adlı üyeden alıntı
1-Derse merse calismana gerek yok bilgin yoksa. 27 hazirandaki sinava bende girdim 86 aldim.
15 gun icersinde elinde olur sanirim beklesin dersen almayabilirsin 1 yil kart ucreti 130 tl vericeksin alirken
Beklediğim cevap geldi çok teşekkür ederim . Yazılı sınav korkulu rüyam kolay olması çok sevindirdi . Yazılı sınav ve direksiyon sınavı arası benimde bu kadar 1 aylık fark olacak mı (sadece direksiyon sınavında mı 4 kere kalma hakkı var ) ? Motor babamın üstüne olacaktır muhtemelen ama onun kendi ehliyeti yok ben kullanırken sıkıntı çıkar mı ? Birde motor tavsiyesi olarak fikriniz nedir
-
Arkadaş hiç değilse ilk yardım bilgilerini okusa iyi olmaz mı?
hani bir arkadaşı filan yaralanır Allah korusun hiç değilse bilinçli hareket edebilir dimi?
-
attiss adlı üyeden alıntı
Beklediğim cevap geldi çok teşekkür ederim . Yazılı sınav korkulu rüyam kolay olması çok sevindirdi . Yazılı sınav ve direksiyon sınavı arası benimde bu kadar 1 aylık fark olacak mı (sadece direksiyon sınavında mı 4 kere kalma hakkı var ) ? Motor babamın üstüne olacaktır muhtemelen ama onun kendi ehliyeti yok ben kullanırken sıkıntı çıkar mı ? Birde motor tavsiyesi olarak fikriniz nedir
Motoru babanin uzerine yapman herhangi bir ehliyetsiz yakalanma durumunda cezayi 2 ye katlar 1600 sana 1600 babana, yazili sinav oldugum gun arkalardan bir adam son hakkimi kullaniyorum 4 oldu artik gibi bir cumle kurmustu surucu kursuna sorman yararina olacaktir, çine bulaşma hic yoktan sym vs tercih etmen yararina olacaktir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------
Lightning adlı üyeden alıntı
hani bir arkadaşı filan yaralanır Allah korusun hiç değilse bilinçli hareket edebilir dimi?
Haklisiniz fakat bilgi varsa yazacaktim. Ilk yardimda temel bilgilerden daha fazla birsey yok zaten. Nabiz nasil olculur,kalp masaji nasil olur, kaza alaninda ilk once ne yapilmalidir vs.vs.
Motor kisminda ben sikinti yasamadim sahsen (okudugum bolum uzerine)
Trafikte zaten ambulans-itfaiye-polis-yol yardim araclari, yol hangi aracindir vs vs
Bunlar temel bilgi ilerisi gelmedi bana, arkadas bilmiyorsa eger haklisin 👍
-
Lightning adlı üyeden alıntı
Okuyacağım tabi ki teşekkür ederim ilginiz için
-
16 Temmuz 2015, 21:13
sorulara değilde cevaplara çalış bence yakın tarihteki soruları çıkarıyorlar hep
-
16 Temmuz 2015, 21:26
yazılı sınav hemen hemen her sene aynı şeyi soruyorlar. yazılı sınavda kalırsan kurs ücreti ödemeden sadece yazılı sınav ücretini tekrar ödersin.
direksiyon sınavında kalırsan yine sadece sınav parası ödersin.
ben ehliyet almadan motor aldım zira kurslar eğitim vermiyordu bende hiç motor sürmemiştim hayatımda alıp öğrendim sınava öyle girdim.
direksiyon sınavını geçince 1 haftaya kalmadan evrakların hazırlanıyor. hangi şehirdesin bilmiyorum ama istanbulda randevu almak çok zor aldıktan sonra 1 hafta içinde ehliyetini veriyorlar.
-
16 Temmuz 2015, 23:12
Motoru babanin uzerine yapman herhangi bir ehliyetsiz yakalanma durumunda cezayi 2 ye katlar 1600 sana 1600 babana, yazili sinav oldugum gun arkalardan bir adam son hakkimi kullaniyorum 4 oldu artik gibi bir cumle kurmustu surucu kursuna sorman yararina olacaktir, çine bulaşma hic yoktan sym vs tercih etmen yararina olacaktir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------
Haklisiniz fakat bilgi varsa yazacaktim. Ilk yardimda temel bilgilerden daha fazla birsey yok zaten. Nabiz nasil olculur,kalp masaji nasil olur, kaza alaninda ilk once ne yapilmalidir vs.vs.
Motor kisminda ben sikinti yasamadim sahsen (okudugum bolum uzerine)
Trafikte zaten ambulans-itfaiye-polis-yol yardim araclari, yol hangi aracindir vs vs
Bunlar temel bilgi ilerisi gelmedi bana, arkadas bilmiyorsa eger haklisin
Ara sokaklarda sürsem polis görmez herhalde
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)