ormanlık alandaki 2 ayaklılara bir şey diyemem. Diğerleri için basit tedbirler alabilirsiniz.
Zoom özelliği olan , mor ışık veren bir fener alabilirsiniz. Ne işinize yaracak ?
Mor ışık altında kırkayak veya akrep gibi canlılar ampul gibi parlar.Özellikle taşların altına yuvalanırlar. çıplak gözle veya gece normal ışık altında görmek imkansızdır..
https://i.hizliresim.com/7bmm2a.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=ISpqqkm-EZc
Küçük bir yangın söndürücü oldukça işinize yaracaktır. İster çok sayıda börtü böceği etkisiz hale getirin , isterseniz yabani hayvanları. Çıkarttığı sesten oldukça ürküyorlar.
Bir düdük alın. Sesinizin ulaşacağı yerlerin çok daha ötesine , kendinizi duyurabilirsiniz.
Kamp yapacağınız yerin özelliklerini jandarmaya sorun. Avlak ise kaçak avcılar yakalanmamak için gece yarısı avlanırlar ve görmeden her duydukları sese atış yapmaya meyilliler.
Gözünüzle ışığını görebileceğiniz kadar , bir başka kampçıya , araca veya binaya yakın çadır kurun. Gece yarısı panik halinde çıkmak durumunda kalırsanız , yönününü belirleyebileceğiniz bir referans noktanız olsun.
Kırsalda her yer birbirine benzer. Referans noktası olarak belirlediğiniz büyükçe bir kayanın önden ve arkadan görünüşleri oldukça farklı olabilir. Hele hele orman kaybolmak için oldukça ideal bir yerdir. Böyle yerlere gircekseniz , Gps bactrack veya daha iyisi karayolları ve topografya haritası yüklü bir navigasyon cihazı edinin. ( Garmin bu konuda iyidir.)
Elbette pompalı tüfek alın demem ama yanınızda bulunacak basit bir sapan bazen fark yaratır. Yetmez derseniz zıpkında olabilir.
Yaban domuzu sürüsüne denk gelirseniz yavrularıda varsa ve sürü başındada azılı bir erkek varsa , yavrularını korumak için genelde tehdit gördüğünü öldürür. Yaban domuzu masum veya tehlikesiz zannetmeyin. Süpermenin dünyada yüz bulmuş halidir.7-8 domuz kurşunu ile bile zor yıkılır. Ön dişleriyle değil yan dişleriyle bacaklarını ve özellikle kalçanızı yarmaya çalışır.En yakın ağaca veya yüksek bir kayaya çıkın. Bunlar yoksa gittiği güzergahın önünü kesmeyin.