Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

yalnız kamp yapmak tehlikelimi ?

REKLAM ALANI
    dadaş-bb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    Eger kamplarda guvenlik soz konusu eden arkadaslarimiz varsa kisa dipcikli pompali tufek alsinlar. Tabanca domuza islemez hemde tabanca almanin teferruati coktur. Av tufegi tarzi seyler alabilirsiniz ama kisa dipcikli olursa uzun yolda da motora rahatlikla koyabilirsiniz. Av tufegi almak icin gerekli bilgiler prosedurler internette mevcuttur. Tabi tufegide kullanabilmek lazim yoksa bir ates esnasinda tufek kafaniza vurup veya omuzunuzu cikarip sizi yere atabilir

Burada silahlanma (bicak.. silah.. balta..satir.. vs ) olayini yanlis anlamasin kimse, amac issiz yerlerde guvenli bir sekilde tedirgin olmadan ortamin doganin tadini cikarmaktir.

Ama ne demisler "olacakla öleceğe care yoktur" o yuzden birseyin olacagi varsa olur fazla da kuruntu takinti etmemek lazim. Tedbirli olun ve kimseye belli etmeyin yeterlidir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ataykaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kısa dipçikli , el kabzelı dediğimiz tüfeklerin kullanımı yasak.gerilla silahı sayılıyor.

güzel oyuncakta olabilir aslında bayıltıcı silah falan

Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    Senin bahsettigin yakin temaslarda kullanilan dipcigi olmayan ak47(keles) tipi silahlardir.

Demek istedigim bu sekilde bir tufektir.

http://www.tufekpazari.com/product.php?id_product=105

Ya da katlanir dipcikli olan modellerde var. En fazla normal tufek olur söküp cantaya koyup kamp alaninla birlestirip kullanilabilir.

Alıntı dadaş-bb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Demek istedigim bu sekilde bir tufektir.

http://www.tufekpazari.com/product.php?id_product=105

Ya da katlanir dipcikli olan modellerde var. En fazla normal tufek olur söküp cantaya koyup kamp alaninla birlestirip kullanilabilir.
    yakalatırsa cezası var . onu söylemek istedim..

Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    Prosedure uygun ruhsatli bir sekilde alindiktan sonra istedigin yere gotur

Yillik vergisi 25 tl civariydi sanirim ve ruhsat icin evrak vs hazirlayip alabiliyorsun.

Alıntı dadaş-bb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Prosedure uygun ruhsatli bir sekilde alindiktan sonra istedigin yere gotur

Yillik vergisi 25 tl civariydi sanirim ve ruhsat icin evrak vs hazirlayip alabiliyorsun.
    http://www.hukuki.net/ictihat/Yargitay_Ceza_Genel_Kurulu_1998_8_68.php

Motosikleti
    'ni Sattı. Arayışlarda
    Peki verdiniz baglantiyi siz okudunuz mu

Ben okudum az once ve teknik itirazlardan sonra mahkeme kisiye ceza vermemis. cunku kabze sokulup takilabiliyor o yuzden bu durumu bilen saticilarda tufegin yaninda dipcikte vermektedir ruhsatta silahin capi vs yazar ve kisinin ruhsatida oldugu icin o yuzden sorun olmamis ve ceza almamis.

okudum ve bu yüzden ceza alan var ,sanığın suç geçmişine , niyetine.
    Hakimin insiyatifine kalıyor ceza .

http://www.hurriyet.com.tr/index/ArsivNews.aspx?id=-5185

ebruuu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr 125
    Tek başına tehlikeli korkunçta olabilir

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Tehlikeli olmasa bile sıkıcı olacağı kesin. Ne yapıcan tek başına dağın başında gecenin bi vakti.

hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E
    Ya başkan sen silahı milahı boşver. Bas git işte. Birtane zopa birde kahvaltı pıçağı yeter sana. Zopayı da oradaki kopmuş dallardan tedarik edersin. Birşey olmaz allahın izniyle.

Hadi iyi eğlenceler sana. Bizim içinde bi melemen yap

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı mehmetfaruk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben biraz sert bir insanım yani dikkat çekerim hemen yürüyüşüm falan insanlar kıl olur birşey yapar diye tırsıyom ama oraya gelen aileler çok samimi
    bu korkmak için bir sebep mi bence bunu düşünün ?

sizi korkutan , sizseniz eğer, kendinize mukayyet olursunuz.. Yürüşünüz birinin hoşuna gitmedi diye gelip size sataşacak hali yok kimsenin..

Kimse de durduk yerde, -ne yapıyorsun kardeşim, demez.

Korkacak birşey yok..
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu korkmak için bir sebep mi bence bunu düşünün ?

sizi korkutan , sizseniz eğer, kendinize mukayyet olursunuz.. Yürüşünüz birinin hoşuna gitmedi diye gelip size sataşacak hali yok kimsenin..

Kimse de durduk yerde, -ne yapıyorsun kardeşim, demez.

Korkacak birşey yok..
    Öyle bişey hissediyosa psikolog'a gitsin, ona sosyal fobi diyorlar.

Motosikleti
    4. motor Honda
    bence tek başına kamp yapmak tehlikeli değil ama orman yollarında viraj alırken şarampole uçup yaralanınca tehlike doğabilir o yüzden bende de böyle bir fobi oluştu:/
    hatta bi konu açayım bunun için

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı c4gin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence tek başına kamp yapmak tehlikeli değil ama orman yollarında viraj alırken şarampole uçup yaralanınca tehlike doğabilir o yüzden bende de böyle bir fobi oluştu:/
    hatta bi konu açayım bunun için
    Uzun yıllar motosiklet sürmüş, eşi ile yolculuklar yapan bir abi ile sohbet ettim.. Abi sordu, yalnız mı sürüyorsun ..Genelde evet dedim, çok tehlikeli olduğunu.. Yolda başına birşey gelse dedi ve bahsettiğiniz örneği verdi bana..Bende adama hak verdim..

Bu yüzden kendinize bir iyilik yapın ve motosiklet ile gezin..Yanınıza da motosiklet ile gezmeyi seven birini alın..

Kazasız belasız
    c4gin bunu beğendi.
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun yıllar motosiklet sürmüş, eşi ile yolculuklar yapan bir abi ile sohbet ettim.. Abi sordu, yalnız mı sürüyorsun ..Genelde evet dedim, çok tehlikeli olduğunu.. Yolda başına birşey gelse dedi ve bahsettiğiniz örneği verdi bana..Bende adama hak verdim..

Bu yüzden kendinize bir iyilik yapın ve motosiklet ile gezin..Yanınıza da motosiklet ile gezmeyi seven birini alın..

Kazasız belasız
    Çok doğru söylemiş motorcu büyüğünüz aynı şekilde tek başına kamp yapmakta tehlikeli olabilir,

Yıllarca avcılık ve dağ kampçılığı yapmış biri olarak kesinlikle katılıyorum. yılan,akrep vs hayvanlar tarafından yaralanmak ,bilmediğin bölgenin arazi şartları nedeniyle başına gelebilecek tehlikeler vs en azından iki kişi çıkmayı daha mantıklı kılar.

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tehlikeli ve ıssız yerlerde tek başıma kamp yapmak en büyük hobilerimdendir. savaş bölgeleri ve mezarlıklar ise favorimdir.
    Bozüyüksporl, ataykaan ve c4gin bunu beğendiler.

arkadaşlar hepiniz hemen hemen aynı olarak cevap vermişsiniz ben pskopat bir adamım ama zararım kendime insanlara fazla yalaşırsam sonu kötü bitebilir

ben en iyisi jamdarmanın yakın olduğu yelere tazgah atiyim güvenli

Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ormanlık alandaki 2 ayaklılara bir şey diyemem. Diğerleri için basit tedbirler alabilirsiniz.

Zoom özelliği olan , mor ışık veren bir fener alabilirsiniz. Ne işinize yaracak ?

Mor ışık altında kırkayak veya akrep gibi canlılar ampul gibi parlar.Özellikle taşların altına yuvalanırlar. çıplak gözle veya gece normal ışık altında görmek imkansızdır..

http://www.youtube.com/watch?v=ISpqqkm-EZc

Küçük bir yangın söndürücü oldukça işinize yaracaktır. İster çok sayıda börtü böceği etkisiz hale getirin , isterseniz yabani hayvanları. Çıkarttığı sesten oldukça ürküyorlar.

Bir düdük alın. Sesinizin ulaşacağı yerlerin çok daha ötesine , kendinizi duyurabilirsiniz.

Kamp yapacağınız yerin özelliklerini jandarmaya sorun. Avlak ise kaçak avcılar yakalanmamak için gece yarısı avlanırlar ve görmeden her duydukları sese atış yapmaya meyilliler.

Gözünüzle ışığını görebileceğiniz kadar , bir başka kampçıya , araca veya binaya yakın çadır kurun. Gece yarısı panik halinde çıkmak durumunda kalırsanız , yönününü belirleyebileceğiniz bir referans noktanız olsun.

Kırsalda her yer birbirine benzer. Referans noktası olarak belirlediğiniz büyükçe bir kayanın önden ve arkadan görünüşleri oldukça farklı olabilir. Hele hele orman kaybolmak için oldukça ideal bir yerdir. Böyle yerlere gircekseniz , Gps bactrack veya daha iyisi karayolları ve topografya haritası yüklü bir navigasyon cihazı edinin. ( Garmin bu konuda iyidir.)

Elbette pompalı tüfek alın demem ama yanınızda bulunacak basit bir sapan bazen fark yaratır. Yetmez derseniz zıpkında olabilir.

Yaban domuzu sürüsüne denk gelirseniz yavrularıda varsa ve sürü başındada azılı bir erkek varsa , yavrularını korumak için genelde tehdit gördüğünü öldürür. Yaban domuzu masum veya tehlikesiz zannetmeyin. Süpermenin dünyada yüz bulmuş halidir.7-8 domuz kurşunu ile bile zor yıkılır. Ön dişleriyle değil yan dişleriyle bacaklarını ve özellikle kalçanızı yarmaya çalışır.En yakın ağaca veya yüksek bir kayaya çıkın. Bunlar yoksa gittiği güzergahın önünü kesmeyin.

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)