Konu Tanışma bölümünde yorum almadığı için buraya açmak istedim forum kurallarına aykırı ise kaldırılabilir cevabı ilk konuda bekleyebilirim...
Arkadaşlar 22 yaşında daha ehliyet bile almamış bir kardeşiniz olarak herkese merhaba.
Uzun zamandır bir motorsiklet sahibi olmayı hayal ediyordum.Artık okulumu bitirdim ve çalışmaya başladığım için almaya karar verdim.ÖnceliKle tabiki ehliyet sınavına girip ehliyetimi almam lazım daha sonra ise hangi modele karar vermek kalıyor.
Aklımda tek tabi Yamaha'nın R25'i vardı.AEA'ın inceleme 250cc model karşılaştırmalarına baktım bana en uygun olanı R25 geldi.
Biraz model araştırdıkdan sonra 125 liği gördüm ve gördüğüm en harika 125cc tasarıma sahip diyebilirim birden cezbetti.Neyse ki aea ın r125 ıncelemesıde mevcutmuş baktım oda aynen şeklinden yana sorun olmadığı söyledi fakat motora gitmiyor dedi buda beni R125den değil ama 125cc almakdan soğuttu.
İlk R25 i gördüğümde tmm ben bunu alıcam dedim fakat videoları incelemeleri izleyince gözüm başka motorlara kaymaya başladı.Hala netleştiremedim.Ama 2 model arasında gidip geliyorum R125 ile R25 arasında.Birini tasarımı ve hafifliği için diğerini 250 olduğu ve diğer özellikleri için tercih ediyorum.Her ne kadar 125cc olsada hafifliği ile farkı kapatır diye düşünüyorum doğrumu düşünüyorum bilmiyorum burda daha çok bilgi sahibi olan abilerimden tavsiye bekliyorum...
Sizden ricam kullananlar varsa veya motorlar hakkında bılgı sahıplerı sızce başlangıç motorum olarak hangi motoru seçmeliyim ?
Yamaha olması şart değil kullanışlı kaliteli herhangi bir marka tavsiyeside olabilir.
Son olarak diyelimki ehliyetimi aldım ve bir motor bayisine gittim.Motorsiklet nasıl alınıyor nakit ödeme ilemi yoksa kredi kartı ilemi onunda hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.
Ona göre ödemeyi ayarlamaya çalışıcam.
Yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkür ediyorum yorumlarınızı bekliyorum...
SON OLARAK BU 2 MODELE BAKTIM