Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorsiklet ehliyeti hakkında yardımcı olurmusnuz

REKLAM ALANI
    MotorcuKrdeş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250R 2012
    Merhaba yaklaşık 1 ay sonra 17 yaşını doldurcam. 8.sınıfda diploma vermediler. 8.sınıfdan sonra açık lise olarak okumaya devam ettim fakat işler nedeni ile sınavları akssattım. ve kaydım silinmiş yeni kayıt eylül ekim arası sanırım bunu beklememe gerek varmı yardımcı olursanız sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Google'da basit bir araştırma sonucu sürücü kursu sayfasında bulduğum bilgileri aktarıyorum ;

EHLİYET ALMA ŞARTLARI DİKKATLİ OKUYUN

GEREKEN EVRAKLAR

KİMLİK FOTOKOPİSİ

DİPLOMA,TASTİKNAME VEYE ÖĞRENİM BELGESİ İLKOKULU YANİ 5. SINIFI BİTİRMİŞ OLMAK YETERLİ

SAĞLIK OCAĞINDAN ALACAĞI EHLİYET SINIFINA GÖRE SAĞLIK RAPORU

5 ADET VESİKALIK FOTOĞRAF

Ehliyet Alma Şartları (Eğitim,Sabıka ve Sağlık Durumu)
    EĞİTİM DURUMU :
    2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 41 inci maddesinin (b) bendinde öngörülen A1, A2, B, C, D ve E sınıfı sürücü belgesi alacak olanlarda aranan en az ortaokul veya sekiz yıllık temel eğitimi bitirmiş bulunmaları şartı, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 5 temmuz 2006 tarihinden itibaren beş yıl süreyle aranmaz. İlkokul mezunu olmaları yeterli sayılır. Yukarıda ki değişiklikten sonra, artık ilkokulu mezunları ehliyet alabilecekler .
    Aşağıdaki eğitim belgeleri olanlar ehliyet alabilirler• İlkokul diploması olanlar ,• Ortaokul terk tasdiknamesi olanlar ,• Hizmet içi eğitim 2. kademe diploması olanlar ,• Dışardan bitirmek için ilköğretime kayıt olanlar,(en az 19 yaş)• İlköğretim mezunu olanlar,,
    • Lise mezunu veya öğrencisi olanlar,

• Üniversite mezun veya öğrencisi olanlar

Kaynak : http://www.ozensurucukursu.com/ehliy...erekenler.html

MotorcuKrdeş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250R 2012
    Teşekkürler bu 4+4+4 sistemi kafa karıştırıyor. Anladıgım kadarıyla 8 sınıfı bitirdigim için ehliyet alabilcem.
    Salcona wolf kullanıcısı

CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    8. Sinif bitirdigin icin degil, liseye gecmis oldugun icin alabilirsin. Lise diploman veya ogrenci belgen yoksa alamazsin.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)