Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

1000CC'de Honda Ve Yamaha Son 3 gün.!!yardım

REKLAM ALANI

Arkadaşlar Selamun aleyküm..

600CC 'YE Bindim fakat yamaha veya honda digildi bu toplama bir motordu genede 230 u görüyordu.Neyse şimdide 1000rr veya R1 Yada Gsx-r 1000 almayı düşündüm 3 gün içinde alıcagım

Bana sadece honda ve yamaha 2 motor arasındaki özellikler ve farkları yazarsanız sevinirim tork gücü konfor Hız yapmayı ayda alemde pek Normel şartlarda 15*-170i geçmem..Oda yol düz ve otoban olursa Sonra sound değerleri arasındaki Parça maliyeti servisi sağlamlıgı dayanıklıgı hararet sorunları..Vs Boş boş yorum yapacak olanlara burdan söylüyorum bu yazıyı okuyun ve çıkın konumdam..

Not 2008 Ve Üstü alıcagım KM 40 BİN'DEN Asagi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    ne anlatmak istedigini, ne sordugunu anlamadim.

tek bir yorum yapabilirim; acelen var...kaziklanacaksin.

ve ciktim KONUNDAN.
    halilom, Lightning, krd ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    yamaha cryptone
    sadece honda yamaha nedir ya. motor temiz olsun kawasaki, Suzuki, BMW gibi markalar daha iyidir. önemli olan bu beş markadan temiz ve uygun fiyatlı olanı bulmak...

Alıntı mustf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sadece honda yamaha nedir ya. motor temiz olsun kawasaki, Suzuki, BMW gibi markalar daha iyidir. önemli olan bu beş markadan temiz ve uygun fiyatlı olanı bulmak...
    Araştırmalarıma göre Suzuki 1000cc yi Daha çok büyük dayılardan duyuyorum honda 2.tercihleri BMW de 1.sıraya koyular fakat her türlü herşey pahalı diye..alınmıyor fazla ve zor satılır diye..

Neden onlar yamaha r1 i son sıraya koyular benim istediğim özellikleri

Fren sağlamlıgı

Dayanıklık sağlamlık motor.

Güçlü hele rampalarda..

Konfor..

Tip..

Ses..

HIZ Son da yer alır benim için

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:46 ----------

Alıntı TEKNECI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne anlatmak istedigini, ne sordugunu anlamadim.

tek bir yorum yapabilirim; acelen var...kaziklanacaksin.

ve ciktim KONUNDAN.
    Yok kazıklanmam merak etme..

keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    150 170 geçmeyeceksen 230 giden motor neyine yetmiyo ki?
    agrasiwe bunu beğendi.

s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    Eski bir 2008 1000rr kullanıcısı olarak. 2008 ve üstü kasalarda yabancı dergilerde 2-3 yıl üst üste hep 1000rr birinci seçildi. Ama 2011 den sonrasını bilmiyorum.
    İçlerinde iyi ivmelenen 1000 lik cbr1000rr dır. Son hızı zx10r dan biraz düşüktür.
    R1 ise testlerde 4 japon arasında hep sonuncu geliyordu. Kullanılabilirlik, geri bildirim, viraj , tork ve roll de 1000 rr gerçekten iyidir.
    Ama debriyaj taşı sesleri ve yag yakma gibi problemleri vardır. Bunlar önemli degilse honda ilk tercihiniz olmalı bence.
    Piyasasının ucuz olmasının nedeni ise bu problemlerdir. Standart kullanıcılar 1000 liklerin arasındaki farkları anlayacak kadar tecrübeli degil ve motosiklet kültürleri o kadar yeterli olmadığı icin daha somut problemler üzerinden kıyaslama yapabilirler. Ve bu nedenle 1000 rrı eleştirenler çoktur. (yag yakması, debriyaj sesi gibi)
    Tıpkı 97-98 model toyota corollaların 2001 model corolla vvti lardan daha güzel sanılması gibi aslında işi bilen adam vvti corollanın her yönden daha iyi oldugunu bilir. Fakat 2001 kasalar cok kisa süre üretildigi icin piyasa da azdır. Bu nedenle saglamligi ve sorunsuzlugu az kisi tarafindan bilinir.
    Türk milleti olarak komiğiz malesef. Örneğin; ''abi bizim Ahmet abi anlattı 1000rr debriyaj sesi yapıyormuş hiç güzel degil sakın alma '' gibi
    Tabi bizim Ahmet abi pistlerde pegleri eriten test pilotlarından çok daha iyi bir inceleme yapıyor ya debriyaj sesi yüzünden 1000 rr hemen sonuncu oluverdi
    Bu arada benim şuan kullandığım bir scooterım birde nakedım var ve ikisi de yamaha. Yani sakın kendi kullandığı markayı övüyor gibi algılanmasın.
    gursus, initial-D ve Lightning bunu beğendiler.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Kafama takılanlara bir yorum yapayım. Motorların teknik özelliklerini internette bulabilirsin. Burada ezbere kimse tam bilemez. İkincisi, bana göre R1'i son sıraya koy diyenler motordan anlamıyordur. Üçüncüsu, bu motorların aralarındaki farkları sürerken anlayabilecek kadar usta adam çok fazla bulunmaz. O yüzden, öncelikle motorun durumuna, servisine, ikinci el satışına bakarak alabilirsin. Dördüncüsü, bunu sürecek kadar tecrüben olduğundan emin ol. Son olarak da Türkiye'de 30 bin kilometrelere gelmiş yarış motoru alınmaz.

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Web sitesine giriyorsun, ÖZelliklerinden neyin ne olduğunu anlıyorsun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    honda cbr 650f
    Ses istiyorsan r1'i unut bir kere. Yukarıdaki arkadaş saçmalamış ve sallamış ayrıca, adamlar sırf iyi tork alabilmek için ses'den feragat ettiler. R1 de sıralı ancak eş zamanlı silindir olmadığından gaz tepkisinde hiç boşluk yoktur, buda iyi tork üretmesini sağlar fakat ses olarak tam bir 4 silindir sesi vermez. iki teker arasındaki uzunluk en kısa 1000 lik olduğu için viraja en iyi giren makinedir ayrıca. Son olarak istanbul parkın en iyi tur zamanı r1'e aittir. Yukarıda bilmem kaç senedir kullanan arkadaş bence bıraksın kullanmayı.

Suzukide; rahatlık ön plandadır.
    yamahada; teknoloji ve şekil ön plandadır.
    hondada; fiyat uygunluğu ve az yakma ön plandadır.
    kawasakide; hepsinden biraz gibi bişeydir.
    ninja h2 bunu beğendi.

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    düz yazı yazamayan adam 1000 cc motor kullanabilir mi acaba?
    neyse ben çıkıyorum konudan , zaten girerek hata yapmışız.
    Phoenixs bunu beğendi.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bi arkadaşa bakıp çıkıcam konundan...
    oguzhan6161 bunu beğendi.

Güncel bilgilerinizi paylasın dostlar..

Sitelerde yazan yazılar önemli digil önemli olan tecrübelerinizdir..
    Uzun yol veya yıllarını motora adamış kişiler suzuki ve bmw tercih ediyor bmw tamam pahalı kaliteli fakat suzukinnin özelliği nedir

En büyük beklentim motordan
    Fren ve 1000cc motor sesini vermesi bunu egzozlardanda halledebilirim anca bazen egzozda farketmiyor Ve rampalarda direnişli olması Birazda rahat ve konforlu yolculuk sürüş keyfi versin..

Enes Bakır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX 750F
    Arkadaşlar trol bu uğraşmayın

JuxtaCrucem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 390 ABS
    Adam 1000'lik motor soruyor + rampalarda rahat çıkarsın diyor :D
    erdem999 bunu beğendi.

Motosikleti
    Transalp
    Murphy kanunu birinci madde:
    1.Eğer bişeyin ters gitme ihtimali varsa ters gidecektir.

Üç gün içinde 1.000 cc motor alınacak.4-5 marka arasından bi tanesi veya bikaç tanesi pişmanlık getirecektir.O zaman bu işin sonunu Murphy kanunlarına göre hiç iyi görmüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:51 ----------

Alıntı JuxtaCrucem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam 1000'lik motor soruyor + rampalarda rahat çıkarsın diyor :D
    Adam belki Himalayalara binlik racingle çıkan ilk insan olma ünvanını alma niyetindedir.

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    okudum çıktım
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Niye son 3 gün onu anlamadım.
    Kazıklanmam diye de büyük konuşma bu kadar acele edersen bi bokluk keein çıkar.

1000 cc alacak adam forumda nıye soru sorsun aldım beyler dıye konu açar

huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    Çılgın ss ci Binliği coşturuyor.
    Maslak bunu beğendi.

TOTEMONS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1991 MODEL MZ 251-YAMAHA MT-125-2014CBR500R-CBF150
    Ergenlik volume 1

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)