Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kuryenin üzerine çıkıp umursamayan servis şöförü.

REKLAM ALANI
    Erkut C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD 200 SH 150 MIO100
    Servis şöförü ne yapmış motosikletin şeridine girmiş ve yanından geçip gitmiş. Bu hareket bana çok tanıdık geliyor. Her gün binlerce motosiklet sürücüsü on binlerce arabanın yanında gidiyor adamın şeridine giriyor çıkıyor. Bunu yaşamak istemiyorsan ya trafikten akışından hızlı gideceksin, yada sağdan gideceksin. Çünkü sen arabanın yanında kendine yer bulabiliyorsan arabada bir şekilde senin yanında kendine yer bulabiliyor. Toplamada yer değiştirme kuralı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı yusufozugenc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araba, kamyon, otobüs, motor... Araç ne olursa olsun yol boşsa sağdan gideceksin. Yok öyle tın tın gidip orta şeridi işgal etmek. Sağdan gideceksin ki senden hızlı olan solundan, ondan hızlı olan da onun solundan geçsin. Millet seni sıkıştırmadan geçmek için soldan gelenin önüne kırmak zorunda kalmasın. Memlekette gurur meselesi heralde soldan gitmek. Yolda bakıyorum minibüsler tın tın gidenler solda, sağ şerit bomboş daha hızlı akıyor. Sol şerit esasında sollama şerididir, diğer araçları geçmiyorsan orayı işgal etmen yasaktır. Mümkün olan en sağ şeritten gidilir. Servisçi ayının hatası başka bir boyutta olsa da kurye kardeşimizin de hatası mevcut.
    Motor sol şeritte değil ki. .

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:22 ----------

Alıntı Tequ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adama yuklenmeyin gercekten bu kadar tepki gerektirecek bir durum yok. Yapmaması gereken bir hareket yapmıs ama bunu zaten burdaki 10 kisiden 8i yapıyor. Motosikletiniz ile giderken hic mi bu mesafede 4 tekerlerin onune kırmadınız ? Hic mi makas atmadınız ? Eger hayır diyorsanız benim yıllarca karsilastigim bu tip hareketler (bizim arabalara yaptıklarımızdan bahsediyorum)demekki bu foruma uyeligi bulunmayan, bizdeki elitliğe ve düşünce yapısına ulasamamıs sıradan riderlar tarafından yapılmıs hep.
    tamam da neden yapıyoruz çünkü bize kimse yol vermiyor geç sol şeride sol şeriddeki aracın çekilip yol vermesini iste bakalım 10 aracdan 8 i verecekmi. Ayrıca trafiğin akışından hızlı giderken senin yapman farklı, Sen adamı zorla şeridden mi atıyosun. veya geçtiğin aracın hayatını tehlikeye mi atıyosun ?

baran.altun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X City , Suzuki V storm 650
    bazı motorcu arkadaşların kafasını anlamıyorum. Çok sorun yok. Motorcu neden aynasına bakmıyor. Aynasında görebilir sapık gibi geldiğini. Birde neden sakin olamıyoruz sürekli bir kavga hali bırakın abi yaşıyorsan devam et...

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Alıntı Oldjack adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor sol şeritte değil ki. .

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:22 ----------

tamam da neden yapıyoruz çünkü bize kimse yol vermiyor geç sol şeride sol şeriddeki aracın çekilip yol vermesini iste bakalım 10 aracdan 8 i verecekmi. Ayrıca trafiğin akışından hızlı giderken senin yapman farklı, Sen adamı zorla şeridden mi atıyosun. veya geçtiğin aracın hayatını tehlikeye mi atıyosun ?
    Adam seni şeridinden atmamışki. Seni gecip şerit degistirmis. Yapılmaması gereken bir hareket oldugunu basta belirttim.Ama buyutulecek birsey de degil.Kendi agzinla soyledin yol vermiyorlar yapıyoruz diye. E sen ne sebeple olursa olsun oyle seyler yaparsan adamlar da cikip aynisini yaptiginda zorunuza gitmeyecek.
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Adam seni şeridinden atmamışki. Seni gecip şerit degistirmis. Yapılmaması gereken bir hareket oldugunu basta belirttim.Ama buyutulecek birsey de degil.Kendi agzinla soyledin yol vermiyorlar yapıyoruz diye. E sen ne sebeple olursa olsun oyle seyler yaparsan adamlar da cikip aynisini yaptiginda zorunuza gitmeyecek.
    adam bomboş yolda üzerine kırsın ve bu normal olsun. Aranızda bomboş yolda arabalarla bu yakınlıkta münasebete giren var mı çok merak ediyorum.

Mehmet_SIRLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1290SDGT
    Dayı bunamış ehliyetine el konulması ve bir saatli bombanın trafikten men edilmesi gerekiyor

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Bazı arkadaşlar herhalde motora ya hiç binmiyor ya da hiç başlarına bu tarz bir olay gelmediği için videodaki görüntüyü oyun falan sanıyor.
    Yahu bomboş yol sol şeritten basıp gidebilir.Ama adam ne yapıyor ani bir biçimde motorcunun üzerine kırıyor öyle sert bir manevra yapıyor ki biraz daha hızlı olsa o minibüs kesin devrilirdi bu tarz yüksek araçlar öyle sert manevra yapmaya gelmez.

Motorcular böyle yüksek hızlarda ne zaman araçların şeridine dalma çekiyorlar ayıptır sorması.(Makas atan apaçiler hariç).Çok düşük hızlarda sıkışık trafikte(ışıklarda) bende aralara giriyorum.Sonuçta araba gibi duracaksam motorda işim ne)

Sol şeritte de bi allahın kulu motosiklete yol falan vermiyor adamın arkasına yaklaşıyorum sellektör yapıyorum yok tın tın ya soldan ya da ortadan gidiyor.Yol vermeye tenezzül eden yok nasılsa o motor birde küçük motor yol verir ise karizması çizilir :D.Ama böyle taciz etmiyorum üzerine çıkacak gibi dalma çekmiyorum yada arkasına yapışmıyorum...

Hani ben demiyorum kalkıp adama küfür edin yada tekme tokat dalın.Adam gibi uyarınızı yapın geçin uzatmanın alemi yok.İnsan olan zaten hata yaptığını anladığı an özür diler kusra bakma der ufakta olsa gönül alır bir daha motorlu görünce daha dikkatli olur.Her iki taraf için de Öküzlüğün alemi yok.

agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    fazla abartılıyor bence.. bunlar hergün onlarca kere başıma geliyor.
    Erkut C. bunu beğendi.

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Alıntı skystar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bazı arkadaşlar herhalde motora ya hiç binmiyor ya da hiç başlarına bu tarz bir olay gelmediği için videodaki görüntüyü oyun falan sanıyor.
    Yahu bomboş yol sol şeritten basıp gidebilir.Ama adam ne yapıyor ani bir biçimde motorcunun üzerine kırıyor öyle sert bir manevra yapıyor ki biraz daha hızlı olsa o minibüs kesin devrilirdi bu tarz yüksek araçlar öyle sert manevra yapmaya gelmez.

Motorcular böyle yüksek hızlarda ne zaman araçların şeridine dalma çekiyorlar ayıptır sorması.(Makas atan apaçiler hariç).Çok düşük hızlarda sıkışık trafikte(ışıklarda) bende aralara giriyorum.Sonuçta araba gibi duracaksam motorda işim ne)

Sol şeritte de bi allahın kulu motosiklete yol falan vermiyor adamın arkasına yaklaşıyorum sellektör yapıyorum yok tın tın ya soldan ya da ortadan gidiyor.Yol vermeye tenezzül eden yok nasılsa o motor birde küçük motor yol verir ise karizması çizilir :D.Ama böyle taciz etmiyorum üzerine çıkacak gibi dalma çekmiyorum yada arkasına yapışmıyorum...

Hani ben demiyorum kalkıp adama küfür edin yada tekme tokat dalın.Adam gibi uyarınızı yapın geçin uzatmanın alemi yok.İnsan olan zaten hata yaptığını anladığı an özür diler kusra bakma der ufakta olsa gönül alır bir daha motorlu görünce daha dikkatli olur.Her iki taraf için de Öküzlüğün alemi yok.
    Sol seritteyken bi aracın arkasına yanasıp genelde aragazı veririm korna bile calmam. Adam aynadan bakar, sonra saga sinyalini verir ve seridi bosaltır.10 taneden 7sinde bu sonucu alırım. Bırak aragazını tren kornası calsan seritten cikmayacak gerizekalılar var sadece duz gitmeye odaklanabilen.Onları saymıyorum zaten sagindan devam eder gecersin. Yol isterkenki tutumumuz da onemli bi etkenmis demekki aramızda yol alamayan arkadaslar olduguna gore..
    Madem yavas gidilecek, sag serit tercih edilebilirdi.Trafik hızının cok altında seyrediyor arkadas.Saniyeler icinde bir minibus birde taksi tarafından geciliyor. Eger trafik hızından yavas bi sekilde seyir edecekseniz bu tarz seylere hazirliklı olmak gerekir.
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Sol seritteyken bi aracın arkasına yanasıp genelde aragazı veririm korna bile calmam. Adam aynadan bakar, sonra saga sinyalini verir ve seridi bosaltır.10 taneden 7sinde bu sonucu alırım. Bırak aragazını tren kornası calsan seritten cikmayacak gerizekalılar var sadece duz gitmeye odaklanabilen.Onları saymıyorum zaten sagindan devam eder gecersin. Yol isterkenki tutumumuz da onemli bi etkenmis demekki aramızda yol alamayan arkadaslar olduguna gore..
    Madem yavas gidilecek, sag serit tercih edilebilirdi.Trafik hızının cok altında seyrediyor arkadas.Saniyeler icinde bir minibus birde taksi tarafından geciliyor. Eger trafik hızından yavas bi sekilde seyir edecekseniz bu tarz seylere hazirliklı olmak gerekir.
    10 aracın 7 si muhtemelen seni polis zannettiği için yol veriyor. Yoksa mümkün değil şehir içinde. Bu arada yol bomboş ve videodaki motosiklet ybr gayet gidebileceği şekilde gidiyor. İşin trajik kısmı zaten dayının kim benmi tepkisi. Ne yaptığının farkında bile değil.

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    Büyütülecek bir durum değil, trafik hızlı akıyor.

Dünyadan haberi yok adamın.

Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı Darkfriairs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyütülecek bir durum değil, trafik hızlı akıyor.
    olayın ilginç kısmı adamın hiç oralı olmaması.

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    [QUOTE=Oldjack;3672460]Motor sol şeritte değil ki. .[COLOR="Silver"]

Sağındaki şerit boş değil mi? Dediğim gibi senden hızlı solundan, ondan hızlı onun solundan. Mümkün olan en sağdan gidilir. Bilinmesi gereken en temel trafik kuralı/kültürüdür.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)