Açılın ben de konuşacağım.
Selamlar. Öncelikle "Bana fiyatı uygun olsun , kalitesi iyi olsun , konforlu olsun , uzun yollarda trafiğe uyum sağlasın geri kalacak kadar yavaş olmasın ." diye bir motor yok, onu söyleyeyim.
Sadece bir saat falan Kuba Kee 100 kullanma fırsatım oldu, onun dışında hiç CUB kullanmadım, çok bir şey diyemeyeceğim ama tek önerim, en ucuz Japon'u alın, yine de Japon alın. Her kategori için. Şahsen Çin malı bir motora güvenip de yola çıkamam. Evet belki hepsi kötü değildir ama hiçbiri güven vermiyor.
Uzun yol içinse şunu söyleyeyim, her Japon bir şekilde uzun yol yapar ancak uzun yol yapsın diye üretilen modeller farklı malum. Hafif ve düşük motor hacimli motorla inanın uzun yol yapılmıyor. Saydığınız modellerin hepsinden iyi bir model söyleyeyim size, CBF150 ile uzun yol yapılmıyor mesela. Yani siz yapamıyorsunuz sürücü olarak, yoksa o motor dünyanın çevresini iki kere dolaşır.
Rahat olmuyor, rüzgar sizi savuruyor kolayca, bazen sıkıcı hale gelebilen hızlarda gidiyorsunuz. Hem motor hız yapamıyor hem de zaten güvenli değil hafif motorun hız yapması. Ayrıca rüzgarı alışı, sele konforu, artçı konforu, oturuş şekli gibi bir sürü faktör ve uzun yol için ve bu faktörler de uzun yol motorlarında ileri düzeyde. Yani şimdi gidip bir Crypton alsanız eminim o da uzun yol yapabilir ama siz yapamazsınız onun üzerinde. Net olarak anlatabildim umarım.