Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

250 cc pişmanlık mıdır ?

REKLAM ALANI
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    250cc ile başlamanı tavsiye ederim. Bu motor yetmeyipte 600'lüğe geçtiğinde inanki çok daha yüksek haz alırsın. Helesi bir müddet sonra binliğe geçersen işte o zaman zevkin doruklarına ulaşırsın.

Ama ilk başta ne kadar yüksek başlarsan zevk alma seviyen o derece azalır. Güvenlik konusuna ayrıca değinmiyorum. Tecrübesizken ne kadar yüksek, o kadar tehlikeli.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    Alıntı enxdesign adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    250cc ile başlamanı tavsiye ederim. Bu motor yetmeyipte 600'lüğe geçtiğinde inanki çok daha yüksek haz alırsın. Helesi bir müddet sonra binliğe geçersen işte o zaman zevkin doruklarına ulaşırsın.

Ama ilk başta ne kadar yüksek başlarsan zevk alma seviyen o derece azalır. Güvenlik konusuna ayrıca değinmiyorum. Tecrübesizken ne kadar yüksek, o kadar tehlikeli.
    benim korkumda o abi o güce o ağırlığa sahip çıkabilirmiyim çünkü 250 cc alırsam kullanıcam belki faydalı olur amma illaki motorun fiyatını düşürücem zarar edermiyim falan aklım hep onlara takılıyo
    mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım

Oldjack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    Alıntı bbatuhann adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim korkumda o abi o güce o ağırlığa sahip çıkabilirmiyim çünkü 250 cc alırsam kullanıcam belki faydalı olur amma illaki motorun fiyatını düşürücem zarar edermiyim falan aklım hep onlara takılıyo
    Çıktığını varsaysak bile tam anlamıyla kullanamayacaksın.
    kani2 bunu beğendi.

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    Alıntı Oldjack adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çıktığını varsaysak bile tam anlamıyla kullanamayacaksın.
    tavsiyelerden anladığım kadarıyla 250 cc hem güvenlik hemde zevk olarak geçiş için uygundur
    mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Tam tersine 250cc yi pas geçmek pişmanlıktır.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    usta çok güzel yazmışsın eline sağlık.
    ben sıfır tecrübe (ehliyeti aldıktan 3 gün sonra) cbr 250 ile başladım.
    kendi sınırlarımı bildiğim için başlangıçta uysal davrandım, 5000 km tecrübe oldu, diz değdirecek şekilde viraj alabiliyor,
    tekere bile getiriyorum ara sıra boş yolda. bi stoppie baceremedim henüz
    bi 5000 km sonra da 600 lük bişi alayım diyorum.
    çünkü bu meret uzun yolda tapa gaz bayır aşağı 170 i zar zor görüyor.
    otobanda çok rahat 140-150 lere çıkabilecek bi motor işimi görür sanırım.
    600rr düşünüyodum, acaba fazla mı gelir, 650f gibi bişeye mi yönleneyim?
    650f daha ideal olur. rr olmaz degil ama 650f buyuk makineye gecmenin en guzel yani bence..

Alıntı Pisman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu şekilde yaklaştığın hemen heme hiç bir sürücü ben o bilinçli, duyarlı kişilerden değilim, en iyisi 250 alayım demez, eğer uzun yıllar boyu motosiklet sürmek ve keyfini çıkarmak istiyorsak, araya bir 250 cc sıkıştıralım bir süre de onun keyfini sürelim, huyuna suyuna alışalım, bir iki yıl değil 15-20bin km sürdükten sonra hacim yukseltmeye bakalım derim ben
    Dikkat edecek olursan ikinci mesajimi da okumani isterim.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Türkiye şartlarımda 250 cc oldukça yeterlidir. Neye yeter diyenler olacaktır elbet. Cevap herşeye yeter. Arabaların baskısından kurtulur uzar gidersin ekonomiktir. Masrafı azdır. Hız güç karizma heybet 250 cc lerde bulunmaz. Hem iş hem gezme için biçilmiş kaftandır. 250 cc scooter dahil bütün segmmetlerde yeterlidir. Beklentilerini sırala hangi motor karşılıyorsa onu al. Şimdiden hayırlı olsun.

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    250cc candır gerçekten. 11 litre benzin ile 350km civarında yol yapabiliyorum. Gidişi de şehir içinde fazlasıyla yeterli oluyor. Banamısın demeden 140-150 km hıza çıkıyor. Tek silindir bakımı - parçası ucuz. ( Kendim temin ediyorum sadece işçilik) Hobi olarak kullansam da öncelikli olarak kendimi geliştirmem ve geliştirirken de maddi zorluklarla uğraşmamam gerektiğini düşünüyorum. Motor konusunda zirve hedefim BMW F800R ve Ducati Monster.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Sen sen ol 600 luk,litrelik kullan ma yan lar dan fikir alma...yok soyle gider soyle doner filan hikaye...
    Bir cok 250 lik vardir ki 600 luk pismanlik yasatir adama,adam olana..
    Unutmaki cc buyuk olunca daha cok saygi gormezsin.diger bir deyisle onemli olan cc si degil , islevidir...

tozluklu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj pulsar ns 200
    Bugün iki kişi ile toplam 140 kiloyuz, 200 cc motosiklet 1 den 2 ye atınca patinaj yapıp kıç attı. Böyle yüzlerce tecrübe yaşamak lazım büyük cc için. 200 km ile giderken trafik, yol başka görünür. Yavaş yavaş tecrübe edilmeli. Beynin gördüklerini otomatiğe atması zaman alır. Zaman vermek gerekir. Altında çok beygir varken o zaman çok uzun gelir insana.

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence en ideali 250 cc şehir içinde daha üstü bildiğin hamallık.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motosiklet kullanmamızın bir başka sebebi de arabalardan az yakıyor olması

Motosikleti
    Honda CBR 650F
    Ben 3 yıl 150cc motor kullandım.Şimdi 250cc aldım.Sürat konusunda çok mu fark etti ? "Hayır"
    150cc motorum 10 bg di 250cc şuanki 24 bg.Tabiki daha hızlı ve çevik ama arada aman aman bir şey yok.
    Ancak ben motorun üzerinde yol yapmaktan,rüzgardan,virajdan(Motorun yaptığı dalga,köpürtüsü) keyif alan birisiyim.Motorla aramdaki tek bağ hız değil.O yüzden 250cc motor beni mutlu ediyor.
    Arkadaşımda 50cc simson var.Klasik motor ve en çok 80 yapıyor.Gayet iyi anlaşıyorlar.Bazen 100-150km yol yapıyoruz beraber.60-70 gidiyoruz ve hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum.

Bu arada yaşım 26 Ne istediğinle alakalı bir şey bu..Diğer bir konu ben Ankarada yaşıyorum ve buradaki yollar,diğer araç sürücüleri ve belediyeler bana hiç güven vermiyolar o kadar süratli bir motor almam için.Kasten sol şeride su döken belediye çalışanı gördüm hava alanı yolunda.Ankara genelinde sol şeritler hep ıslak

rebel_punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pejo.Jawa.Titan.Ybr.Cbr.Vstrom.Drift.Pulsar.Gs800
    Sırası ile:
    50cc
    350cc
    125cc
    125cc
    600 cc
    250cc
    650cc
    135cc
    200cc

halen 200cc kullanmaktayım.
    Şimdi sırada ne var sorusuna cevap veremiyorum.
    400 cc de olabilir, 600 de 650 de.

Kafana göre takıl. Hayatını yaşa. Kendine güvenmiyorsan yavaş yavaş büyüt cc yi ya da 125 cc ile devam et. Illaki büyütecegiz diye şart yok. Saygılar
    Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.

The-Rock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS 200
    150cc RKS Titanic kullanıyorum ve şuanki hayalim MT-07. Motor kullanmaya başlarken aklımda neredeyse herkesin olduğu gibi ss makinalar vardı ama hafif hafif kullanmaya başlayınca naked tarzının beni daha çok yansıttığını fark ettim. Şu an motorum 3500 km de ve seneye büyütmeyi planlıyorum ama direk 700cc ve inanılmaz torklu bir makineye geçme fikri beni korkutuyor, bir arkadaşımın var MT-07 Motocage i ve kısa bir sürelik denemeden sonra kendi kendime söz verdim araya 390cc bir makine sıkıştırmaya. Bence sende ilk önce bir deneme sürüşü yapmalısın, eğer o kadar beygiri kontrol edebileceğini düşünüyorsan zaten geçersin ama benim nacizane fikrim araya 250-390 cc bir makine sıkıştırmandır. Tekeriniz düz bassın.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı rebel_punto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sırası ile:
    50cc
    350cc
    125cc
    125cc
    600 cc
    250cc
    650cc
    135cc
    200cc

halen 200cc kullanmaktayım.
    Şimdi sırada ne var sorusuna cevap veremiyorum.
    400 cc de olabilir, 600 de 650 de.

Kafana göre takıl. Hayatını yaşa. Kendine güvenmiyorsan yavaş yavaş büyüt cc yi ya da 125 cc ile devam et. Illaki büyütecegiz diye şart yok. Saygılar
    Bence de öyle... Hacim yükseltmek planlama ile yapılmamalı diye düşünüyorum. İhtiyaç duyduğunuzda üste geçersiniz ama peşinen bu bana yetmez deyip atlayarak giderseniz belki ilerde o atladığınız noktaya döndüğünüzde keşke önceden beri buna binseydim diye iç geçirebilirsiniz. MT-07 kullandığım kısa dönemde hem aldığım keyfi hem de gücünden dolayı yaşadığım stresi hiç unutmuyorum.

norace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Address
    Pişmanlık olur mu yaa, alacaksın bir XMAX 250, off...

kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    benim inandigim sey bu cc karari tamamen sana ait olan birsey ve buna sadece sen karar verebilirsin. Ben burda istedigim kadar 250cc ile basla diyebilirim ama ben senin motordan ne bekledigini bilmedigim icin bos olur.

Su bir gercek ki dusuk tecrubeli insan dusuk cc ile baslarsa daha az risk almis olur. Bu gercegi kimse degistiremez.. ne kadar risk almak istiyorsun buna sen karar vericeksin.

600cc nin tecrubesiz insana ne gibi riski var.. bunlari bilmelisin (dusuk cc ye gore) ve bunun devaminda karari vermelisin..

Bana sorarsan dusuk cc ile baslamalimiyim diye ben sana yeterince bilgin yok motosikletin teknigi hakkinda daha cok bilgi almalisin derim.

600cc ile baslamak imkansiz deil ama daha riskli, daha maliyetli.. riski dusurebilirsin ama kullanicak kisi gene sen olcagin icin hicbir zaman 250cc riskine dusuremessin

Ben inaniorum ve goruyorum ki 250cc ile basliyan cok bilincsiz insan var ve hatta bazen bu insanlarin aldigi risk bilincli bir 600cc ile basliyani bile gecebilir(benim dusuncem)

Ise bir de yetenek giriyor tabiki.. bu karari vermeden once kendj kabiliyetlerini ve ogrenme hizini gormen icin bir egitim de alinmasini sart goruyorum (600cc dusunuyorsan)

Bunlar benim dusuncelerim.. git 125 al 250 al demek ne kadar dogru? Adam frenlemeyi kontrayi bilmezken 125 lik aldim guvendeyim diye vericegi yalanci guvencenin olusturucagi riskler peki?

Hersey sende bitiyor bu sorunjn cevabimi veremiyorsan bence motosiklet almamalisin dsha fazla teorik bilgi edinmeye calismalisin

Motosikleti
    sibief 150 sisi
    genel tavsiyeye baktığımız zaman 250 cc şart gibi görünüyor yeni motorumda 40-50 km devirdikten sonra 250 cc uzun bir süre yeterli olucaktır gibi geliyor tüm yorumlarınız için teşekkür ederim

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)