Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Tamirci sorunu

REKLAM ALANI
    omer2to - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache rtr 150
    Beyler bir haftadır motorsikletim çalışmıyordu. Kaç tane tamirci gezdim hepsine bir miktar mecburi olarak para bıraktım.
    En son elektrik problemi var dedim elektrikçiye gittim az önce oda elektrik aksamında aküde problem yok dedi.
    Karbüratör kirlenmiştir benzin gitmiyor dedi elektrikçi götürdüm başka motorsiklet tamircisine bunun karbüratörü kirlenmiş benzin gitmiyor temizle bunu.
    Yok diyo bunun başka problemi var abi sen diğer problemi boşver diğer tamirci arkadaşlar herşey yaptı düzelmedi yok diyo bunun bilmem neyi var adını bile unuttum :D
    Sonuç cepten 150 tl para gitti motorsikletim hala çalışmıyor.Lanet olsun içimdeki motorsiklet sevgisine

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Tamircinin yapamadığı motor için niye para ödüyosun, motosikletin çalışmayacak ama tamir etmiş gibi para isteyecek var mı öyle şey. Adam olan tamirci o motoru ya çalıştırır yada yapamıyosa da para istemezdi.
    omer2to bunu beğendi.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    hakkaten ben de ona şaşırdım.

Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamircinin yapamadığı motor için niye para ödüyosun, motosikletin çalışmayacak ama tamir etmiş gibi para isteyecek var mı öyle şey. Adam olan tamirci o motoru ya çalıştırır yada yapamıyosa da para istemezdi.
    hocam dedi ki buji değişmesi lazım 30 tl ye buji taktı motoru açtım dedi 20 tl ye motor parası istedi elektriği kontrol ettim ona baktı.
    motorsikletin her şeyi tam ama motorsiklet çalışmıyor. açma kapama parasını bilemem ama sonuçta bir şeyler takmış onun parasını almak zorunda da eğer ihtiyacı yokken motoru yeni buji takmak onun problemi her şey vijdan ve ahlak da biter

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Ulan sırf su ustalar yuzunden mekanik bilgi sahibi oldum.
    Bir de 30 TL ye ne bujisi taktı bu ?

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    30 tl ye hangi buji varmış o motor için bosch bujiler bile 10 tl hadi ngk desem 15 tl yoktur bile sizi direk kazıklamaya çalışmışlar subap ayarını 20 tl ye yapıyorlar motorun nesini açmış yahu ustalarda usta değil ateşleme varmı ona bakması lazım benzin gidiyormu karburatör tıkanıkmı vs vs ilerleyerek bulması lazımda uğraşan yok

O motora benzin gitmiyor şuan ateşlemelerini kontrol et eğer onlarda bir sorun yoksa benzin de sorun vardır 10 gün önce bende 5 tane tamirci dolaştım motor hareket halinde ien stop ediyordu kimse bir çözüm bulamadı hatta en ünlüsü motor incek bitmiş diye 1300 tl istedi sonra köhne bir dükkanda bir USTA ya yönlendirdiler adam marş bastı sorunu dünledi benzin hortumlarını çıkarttı musluğu ayarladı geri taktı porblem bitti masrafı el emeği 10 tl tamirciden çok usta arayın siz bence

Motosikleti
    apache rtr 150
    Hocam apache orjinal bujisi dedi çift tırnak şeklinde oluyor siteye baktım 20 tl diyor takması da 10 tl dedim bir işin acemisi olmak kadar zor bir şey yok. Onu geçtim bir işin acemisi olmadan ustası da olamıyorsun 3-5 kazık dan sonra ayıkırım yapacak bir şey sorunum büyük motorsiklet çalışmıyor

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    iyi motosikleti yarmamis hangi sehirdesin yardımcı olalım

Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı Sukarbonsan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O motora benzin gitmiyor şuan ateşlemelerini kontrol et eğer onlarda bir sorun yoksa benzin de sorun vardır 10 gün önce bende 5 tane tamirci dolaştım motor hareket halinde ien stop ediyordu kimse bir çözüm bulamadı hatta en ünlüsü motor incek bitmiş diye 1300 tl istedi sonra köhne bir dükkanda bir USTA ya yönlendirdiler adam marş bastı sorunu dünledi benzin hortumlarını çıkarttı musluğu ayarladı geri taktı porblem bitti masrafı el emeği 10 tl tamirciden çok usta arayın siz bence
    hocam hepsi aynı küçük şehir olunca olanaklar kısıtlar oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:10 ----------

Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi motosikleti yarmamis hangi sehirdesin yardımcı olalım
    şehir Adıyaman hocam bilgilendirme kısmında yazıyor. Ama hocam sorun şu ustalar parayı alıyor çözüm bulamıyor. Bir haftadır rezil oldum tam da depo fulleyip gezecektim her gittiğimde benzin hortumunu bir kere açıp bakıyor benzinim yarıya indi :D :D birde iterek çalıştırıp çevreye rezil olma çabası. Lanet olsun içimdeki motorsiklet sevgisine

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

http://www.n11.com/tvs-apache-150-buji-P67994098?cid=604001&gclid=Cj0KEQjw2v2sBRCazKGu3tS Fz64BEiQAKIE1hkqiAt1LvmpnEQz6flJpItHnMpunrsuqqG7q0 pGB4MsaAm6X8P8HAQ umarım reklama girmez.
    25 tl yazıyor apache bujisi. Bende 3 tl kazanıyorum dedi servis.

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Buji bujidir arkadas. 10 TL'ye alıyorum ben bujiyi.Ve istersen montaj da dahil bu fiyata

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    O değil de arkadaş, aynı mevzuyu 3. defa mı okuyorum ben? Kaç kez konu açıyorsunuz hocam?!

Motor calismadan para odenirmicalistir al parayi hatta parayi aldiysa ardindan kisa sure sonra ayni yerde cikacak sorunlarda onu baglar benim dusuncem bu.

Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı hakikiteker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O değil de arkadaş, aynı mevzuyu 3. defa mı okuyorum ben? Kaç kez konu açıyorsunuz hocam?!
    2 başlık altında açtım hocam istemiyorsan okumazsın mesaj kalabalığı yapmana gerek yok

Adıyamanda ıbo var onu bul o halleder senin işi

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı omer2to adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şehir Adıyaman hocam bilgilendirme kısmında yazıyor. Ama hocam sorun şu ustalar parayı alıyor çözüm bulamıyor. Bir haftadır rezil oldum tam da depo fulleyip gezecektim her gittiğimde benzin hortumunu bir kere açıp bakıyor benzinim yarıya indi :D :D birde iterek çalıştırıp çevreye rezil olma çabası. Lanet olsun içimdeki motorsiklet sevgisine

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:13 ----------

http://www.n11.com/tvs-apache-150-buji-P67994098?cid=604001&gclid=Cj0KEQjw2v2sBRCazKGu3tS Fz64BEiQAKIE1hkqiAt1LvmpnEQz6flJpItHnMpunrsuqqG7q0 pGB4MsaAm6X8P8HAQ umarım reklama girmez.
    25 tl yazıyor apache bujisi. Bende 3 tl kazanıyorum dedi servis.
    telefondan giriyordum görmedim kusura bakma gelelim bujiye 25 tl nedir yaw dalga mı geçiyorlar arabaya 4 tane bujiyi 23 tl ye alıyorum ve 30 tl buji takmak bayağı kazıklamaya girer
    manisada olsaydın benim ustaya götürür yaptırırdık

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Sırası ile Şunları Yap,,,
    Elin Anahtar Tutarmı Bilemem Ama En azından USTA'NA ANLAT VEYA ÇIKTI AL OKUT,,,,,,

İlk olarak Motora marş bas 3...5 dakıka kadar,
    sonra bujiyi sök,
    BUJİYİ KONTROL ET ISLAKMI DİYE!!!

Islak ise BENZİN GELİYOR DEMEKTİR,
    ''kARBÜRATÖR EN AZINDAN BENZİN VERİYOR DEMEKTİR,,,''

bUJİ KABLOSUNU SOK VE ŞASİYE TUT MARŞ'A BAS,
    kIVILCIM GELIYOR İSE ateşlemede var demektir,,,

Parmağını BUJİ DELİĞİNE SIKICA BASTIR AMA TÜM GÜCÜN İLE marşa bas,
    eğer parmağın tıkayamayacak şekilde itiyor ise KOMPRESYON VAR demektir subapların normal,,,

SON OLARAK MUHTEMEL ARIZA ''BÜYÜK İHTİMAL ÖYLE SANIYORUM 'Kİ'' SENTE ATLAMIŞ veya MANYETO BOŞA DÖNMÜŞ,,,

SOL TARAFTAKİ SARGININ ORTASINDA alyen anahtarla açılan kapak var onu açın,
    Onun üzerinde 17 NUMARA ANAHTAR İLE AÇILAN CİVATA VAR onuda açın,
    Buji deliğinden içeriye ince bir tel sokun,
    Ve Dıer deliktende 17 LOKMA ile motoru döndürün,

17 numara ile açtığınız civatanın yuvasından'da EL FENERİ İLE ışık tutarak kontrol edin,
    T işareti orada gözüktüğü zaman piston en tepede olmalıdır,,,,,

Bunları kontrol edip tekrar deneyin,,,

Ve ARIZA GİDERİLMEMİŞ İSE HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET ÖDEMEYİN,
    Takılan BUJİ SÖKÜLÜP ALINSIN,
    TAKILAN VİDA GEİ ALINSIN,

Madem HASTA ÖLÜ,
    NE GEREK VAR İĞNE VURMAYA......
    banno1957 ve Özgürr bunu beğendiler.

Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sırası ile Şunları Yap,,,
    Elin Anahtar Tutarmı Bilemem Ama En azından USTA'NA ANLAT VEYA ÇIKTI AL OKUT,,,,,,

İlk olarak Motora marş bas 3...5 dakıka kadar,
    sonra bujiyi sök,
    BUJİYİ KONTROL ET ISLAKMI DİYE!!!

Islak ise BENZİN GELİYOR DEMEKTİR,
    ''kARBÜRATÖR EN AZINDAN BENZİN VERİYOR DEMEKTİR,,,''

bUJİ KABLOSUNU SOK VE ŞASİYE TUT MARŞ'A BAS,
    kIVILCIM GELIYOR İSE ateşlemede var demektir,,,

Parmağını BUJİ DELİĞİNE SIKICA BASTIR AMA TÜM GÜCÜN İLE marşa bas,
    eğer parmağın tıkayamayacak şekilde itiyor ise KOMPRESYON VAR demektir subapların normal,,,

SON OLARAK MUHTEMEL ARIZA ''BÜYÜK İHTİMAL ÖYLE SANIYORUM 'Kİ'' SENTE ATLAMIŞ veya MANYETO BOŞA DÖNMÜŞ,,,

SOL TARAFTAKİ SARGININ ORTASINDA alyen anahtarla açılan kapak var onu açın,
    Onun üzerinde 17 NUMARA ANAHTAR İLE AÇILAN CİVATA VAR onuda açın,
    Buji deliğinden içeriye ince bir tel sokun,
    Ve Dıer deliktende 17 LOKMA ile motoru döndürün,

17 numara ile açtığınız civatanın yuvasından'da EL FENERİ İLE ışık tutarak kontrol edin,
    T işareti orada gözüktüğü zaman piston en tepede olmalıdır,,,,,

Bunları kontrol edip tekrar deneyin,,,

Ve ARIZA GİDERİLMEMİŞ İSE HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET ÖDEMEYİN,
    Takılan BUJİ SÖKÜLÜP ALINSIN,
    TAKILAN VİDA GEİ ALINSIN,

Madem HASTA ÖLÜ,
    NE GEREK VAR İĞNE VURMAYA......
    Hocam kompresör zayıfmış artık giden para gitti motorsikleti orda bıraktım inşallah piston çizilmemiştir :( çizilmişse bana 500-600 gibi ihale kalacak
    Hepiniz çok iyi çok hızlı insanlarsınız ama yokuş aşağı

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)