Motorsikletimden soğudum çalışmıyor
Reklamlar
-
Dün 2 tamirciye gittim motorsikletim apache rtr 150 her gittiğim tamirciye 50 tl bıraktım kimisi buji değişti kimisi bilmem ne yaptı :S
Motorsikletim çalışmıyor marş basıyor ama yine çalışmıyor.
Dün ayak şeyiyle çalışıyordu ne diyorlar isim olarak bilmiyorum sabah uyandım şimdi onla da çalışmıyor ne yapacağım ben şimdi :(
Yarım depo benzinle bahçede yatıyor motorsiklet lanet ettim bakan tamircilere
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:57 ----------
güncel üstadlar bakabilir misiniz ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:09 ----------
Neyse yine de çok şükür motorsikleti çalınan arkadaşları görünce üzülüyorum hiç değilse benim çalışmayan da olsa bir motorsikletim var
Reklamlar
-
Eğer motor marş basıp çalışmıyorsa yan ayaklık müşürünü kontrol edin derim eğer vidası düştüyse çalışmaz.
-
yan ayaklık mürşü derken ayaklık sağlam gibi ara sıra çalışıyordu şimdi oda çalışmıyor :(
-
bu motorun acemi isen biraz zorlana biliyosun...
ustalar aslında usta değil (dene ve para al elemanı)
buji karbürötör temizliği mutlaka yaptır.(farların kornan çalışıyormu çalışmıyorsa akün ölmüştür)
motor uzun süre çalışmadıysa sol elçikte jikle var bunu kullanarak çalıştır.
ayak stardının acemisi isen zorlana bilirsin çok deneme yap ama zorlamadan kendinide yormadan.
marş yapıyor ama ateşleme yapmıyorsa ateşleme sisteminde (yada boğuluyordur yakıt sisteminde problem vardır.)
buji, buji kablosu, ateşleme bobini, kabloları akü kutup başları temizmi kopuk yırtık patlak varmı.
en önemlidide ayaklık müşürü varsa (bende yok) mutlaka kontrol et.
-
hamzasimsek adlı üyeden alıntı
bu motorun acemi isen biraz zorlana biliyosun...
ustalar aslında usta değil (dene ve para al elemanı)
buji karbürötör temizliği mutlaka yaptır.(farların kornan çalışıyormu çalışmıyorsa akün ölmüştür)
motor uzun süre çalışmadıysa sol elçikte jikle var bunu kullanarak çalıştır.
ayak stardının acemisi isen zorlana bilirsin çok deneme yap ama zorlamadan kendinide yormadan.
marş yapıyor ama ateşleme yapmıyorsa ateşleme sisteminde (yada boğuluyordur yakıt sisteminde problem vardır.)
buji, buji kablosu, ateşleme bobini, kabloları akü kutup başları temizmi kopuk yırtık patlak varmı.
en önemlidide ayaklık müşürü varsa (bende yok) mutlaka kontrol et.
hocam üstte video attım anlar mısınız bakarak ?
-
ben videoyu göremiyorum link varmı paylaşsanız...
motor uzmanı hocası ustası falan değilim ilgiliyim aynı model motoru kullanıyoruz ve benzer problemler yaşamışız çözüm bulmak istedim...
-
hamzasimsek adlı üyeden alıntı
ben videoyu göremiyorum link varmı paylaşsanız...
motor uzmanı hocası ustası falan değilim ilgiliyim aynı model motoru kullanıyoruz ve benzer problemler yaşamışız çözüm bulmak istedim...
https://www.youtube.com/watch?v=E28Uxzf9YKs video burda hocam
-
Motorun beynine baktir, yada motor tassagi mi ne sanirim oyle birseydi hakiki bir usta varsa soyle baksinlar. Arkadasimin basina geldi dedigin olay oluyordu. Guzel bir bayir al vitesi 2 ye tak bayirdan kaptir kendini hizin 30-35 i gecince aniden birak debriyaji hafifte gaz ver, baktin olmuyor dedigim seylere baktir, yinede karburator ayari yaptir memeleri tikanmis olabilir temizlettir her ihtimale karsi
-
seta34 adlı üyeden alıntı
Motorun beynine baktir, yada motor tassagi mi ne sanirim oyle birseydi hakiki bir usta varsa soyle baksinlar. Arkadasimin basina geldi dedigin olay oluyordu. Guzel bir bayir al vitesi 2 ye tak bayirdan kaptir kendini hizin 30-35 i gecince aniden birak debriyaji hafifte gaz ver, baktin olmuyor dedigim seylere baktir, yinede karburator ayari yaptir memeleri tikanmis olabilir temizlettir her ihtimale karsi
daha önce motorsikleti vurdurmadım ama gidip bir deneyeyim çalışırsa mecbur götürüp bir daha baktıracağım
-
10 Temmuz 2015, 10:56
-
10 Temmuz 2015, 11:08
Çalıştırma denemeleri sırasında egzozdan çiğ benzin kokusu geliyor ise silindire benzin gidiyor demektir. Öyle ise ya ateşleme yapmıyordur, yada hava alamıyordur. Bunun dışındaki tüm sıkıntılar elektrikseldir, yani eğer bir güvenlik müşürü var ise o engel oluyordur, yada eğer varsa motorun beyni dedikleri elektrinok aksaami arızalıdır. Moralini bozma çözülmeyecek sorun yok.
Ben dağ başında cross yaparken ayaklık müşürü bozulmuştu, kafayı sıyırıcaktım ne olduğunu bulana kadar, en yakın yerleşim 25km arkamda idi. Sakinleşip kafayı çalıştırdım biraz, marşa basıyorum çiğ benzin geliyor egzozdan, e marşta basıyor. Hatta arada tek tuk patlama oluyor içerde demekki ateşlemede oluyor. Eeee sorun ne ozaman derken ayaklık müşür kablosunun yırtıldığını gördüm, motorun altında. Sökünce yerinden çalıştı.
Seta34 ün fikri çok güzel, dene böylece motorun karbüratörümü yoksa ateşlemesimi arızalı anlaşılır. Genelde motosikletçi(bisikletçi değil) ustalar, sorunu anlamak için önce mraşa basar, sonra ayak marşı ile dener, sonrada bujiyi çıkarıp dışarda test eder elektrik geliyor mu?
-
10 Temmuz 2015, 11:09
karburatorunu temizlet...
-
10 Temmuz 2015, 11:20
ben tekrar motorsikletçiye gidiyorum lanet olsun cidden bir haftadır çok yoruldum. teşekkür ederim herşey için dostlar bunları ben yapamam
-
10 Temmuz 2015, 13:24
omer2to adlı üyeden alıntı
ben tekrar motorsikletçiye gidiyorum lanet olsun cidden bir haftadır çok yoruldum. teşekkür ederim herşey için dostlar bunları ben yapamam
Hiç dert stres yapma kendine. Mekanik bir iş bu, elinden bir şey gelmez. Bazen böyle şeyler oluyor maalesef.
-
10 Temmuz 2015, 13:25
benzin aldığın ve daha önce tamire gittiğin yerleri değiştir bence
-
10 Temmuz 2015, 14:53
opet dışında benzin almadım hiçbir yerde zaten tamirci desen bütün tamircileri gezdim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)