Tam olarak bu http://www.youtube.com/watch?v=WhaA2...=youtu.be&t=53 :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------
o anki panikle sadece gaza basmayı becerebiliyorum
Tam olarak bu http://www.youtube.com/watch?v=WhaA2...=youtu.be&t=53 :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------
o anki panikle sadece gaza basmayı becerebiliyorum
Daha dün akşam 1-2 köpek saldırdı.Karşıdan araba geliyodu ve ona yol vermek için köşeye yanaştım köpeklerin olduğunu geç farkettim.Koşturmaya başladı peşimden durdum geri gitti.Sürdüm yine gelmeye başladı ve sonrasında ise yavaşça uzaklaştım.
Bir başka sefer ise köpek kovaladı durdum üzerine doğru motosikleti sürdüm ve köpek korkarak uzaklaştı.Ben gidince tekrar gelmeye başladı.Ve yavaşça ilerleyince yoluma devam edip gittim.
Anladığım kadarıyla ağır ilerleyip o bölgeden uzaklaşmak faydalı gibi geliyor.Tabiki koskocaman çoban köpeklerini es geçiyorum.Onlar olsaydı üzerine süremezdim herhalde.Tam bir facia olabilir çünkü.
Biber gazı sıkarım diyen bir arkadaş vardı faydalı oluyor mu köpeklerde ?
yakın arkadaşımın mahallesinde el kadar bi köpek var ordaki esnaflardan birisinin. hiçkimseye havalamaz bana ayar oluyor. beni gördüğünde dükkandan bi fırlıyor hav hav hav :D bazen ansızın çıkıyor beni de korkutuyor her gördüğümde de ayaklarımı hafiften kaldırırdım (paçalarımdan ısırmasın diye) azıcık gaz açardım kovalamayı keserdi. bu sefer araziye girmeden önce arkadaşıma uğradım malum ayaklarımda koca koca motocross çizmeleri var kütük gibi :D üstünden araba geçse hissetmezsin :D
hiç istifimi bozmadım bu sefer :D ısırmaya çalıştı yaklaştı ama yok ısırmadı dibime kadar geldi havlamaya devam etti. pes etmedi ama hala daha her geçişimde hav hav hav beni kovalıyor. sadece beni kovalıyor ama.
tamamiyle korku ile de alakalı bir durum aslında korkunca insanlar adrenalin salgılar ve bu sıvı köpekler tarafından algılanabilecek bir koku yayar ki bu koku köpekleri çok rahatsız eder onlarda amaçsızca saldırırlar. tabiki sahipleri tarafından özellikle saldırganlaştırılmış köpekler farklı onlar bulabildiği herşeye saldırma eğilimindedirler çünkü sahipleri tarafından uzun süre karanlık odalarda tutuldukları için psikolojileri bozulmuştur.
KÖpeksavar diye bir şey yok.
Motor üzerindeyken köpekler sana saldırıyorsa (grup halinde) dengeni bozmadan kaçman en mantıklısı. Eğer köğek tek başınaysa durabilirsin, kuduz değilse saldıramaz kolay kolay.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)