Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosiklet hevesi varken motosiklete binince yok olması

REKLAM ALANI

Öncelikle merhabalar.Artık en sonunda yıllardır hevesim olan bir motosiklet alacagim.Gecen gün başlangıc motosikleti seçerken uzaktan bir tanıdık bana başlangıc icin bi RKS 150 önerdi,gördüm çok güzeldi ta ki üstüne oturuncaya kadar.Oturunca motosiklet çok korkutucu bir hal alıyor.Agırlığı, deponun kavranması felan gerçekten zor iş gibi.Veya ben mi öyle hissediyorum? Acaba motosiklet çalısır durumda olmadıgı icin mi oyle hissettim.Şuan hayalimde CBR 125 var fakat ben daha bu tip motorda böyleyken kim bilir CBR 125 te nolucak ?. Daha önce ailede de dahil hiç motosiklet sürmemis birisi olarak yardımlarınızı bekliyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Motoru olan bir arkadaşını al, kapalı alana git, temelleri öğren, 2 tur git-gel aşık olmadıysan bir daha da zor olursun. Ama kullanmadan bilemezsin.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Dükkan , depo gibi kapalı yerde duran motosikletler veya otomobiller çok büyük dururlar. Yola çıkınca da bir anda ufalıverirler. Ayni şekilde karadaki tekneler de çok büyüktür, denizde minnacık olurlar. Baktığın motor küçük bir motor. Kullanmayı bilmediğinden korkuyorsun. Merak etme geçer.
    ketchup bunu beğendi.

K4NuNi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Tecrübesizlikten olabilir. Bende tam olarak aynı olmasada benzer şeyler farketmiştim motosikleti ilk alırken. Ama sendekinin tersine, motosiklet üzerinde değilken "Ulan ben bunu nasıl kullanıyorum, ben bununla bu kadar yolu nasıl geldim, eyvah köprü trafiğinde ne yapıcam bu akşam (ki her akşam geçiyorum) " gibi deli sorular oluyor kafamda. Motosikletin marşına bastığım andan itibaren ne korku kalıyor, ne de yukarıda yazdığım ifadelerden eser. Tecrübe edindikçe korkuların daha da azalıyor.

Hepinize tesekkurler.Sanirim oyle gercektende.Kurubuz'un dediği gibi Bayide büyük yolda kücük duruyorlar.Korkumu bi nebze azalttınız.

bulut59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha x-city
    heves değildir o, heves olsa duramazsın
    hakikiteker ve iNSoMNiaTK bunu beğendiler.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    cogumuzin gectigi yollar bunlar, ben ybr 125 de bile korkuyordum cbf 150 kabus gibi geliyordu... cbr 125 i aldigimda beni korkutmustu 6 ay sonra F650GS e gectim satici motoru kapali otoparkima kadar getirdi gitti... kaldik bas basa.. otopark cikisi meyilli uzerine oturdum kabus gibi bide komsu geldi yanima hayirli olsun demeye aha dedim simdi otopark cikisi yatiracam motoru rezil olacaz calistirdim anam titresim gurultu korkutucu, ya allah actim gazi ciktim ki o cikis
    sonalp bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki Z250 Sl (yeşil)
    Kardeş eğitim al düzgün bir yerden bütün korku gidiyor inan bana.

umuterdogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO Agility 125 + CBR 125 R 2016
    bajaj pulsar 200 ns ı gorunde höst bu ne lan ustune bındım bayıde anam bune dana gibi bişey di :D ama harbi hayla aklım bajajda naked tarzı motorlar hosuma gidiyor ilerideki motorum z300 gıbı bısey olabilir sakın korkma hıc bıseyı yok cbr ı aldım hayatımda vitesli motorun vitesini attırmıs ınsan degıldım bayıdekı adam benzını koydu anahtarı verdı al bakalım dedı bu debraj fren dedı :D tamam dedım 10 kez ıstop ettı sonra etmemeye basladı donuslerı fılan yaptım sonra ogun bugundur 2000 km deyim

obarey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Honda CBR 250R (10k), 2015 Yamaha R25
    kedidir kedi. çok takma kaybolur gider.

Hepinize çok teşekkür ederim.Korkumu yeniyor gibiyim.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    İlk zamanlarda bende de vardı aynı durum. Motosiklete koşarak gidip üzerine bindikten sonra:"senin ben tipini seveyim, geldik yine kürkçü dükkanına" gibisinden sövdüğüm de çok oldu. Çünkü ilk zamanlar insanı çok zorluyor, kontrolün altında olmadığını hissettiğin için huzursuz oluyorsun. Bunun da çözümü motosikletle bir bütün olmaktan geçiyor. Arkadaşların da dediği gibi boş alanda pratik ve hatta cesaret edebiliyorsan gymkhana yapman bu işin çözümü. Temizlik-bakım yaparsan, onun da biraz faydası olur.

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    ilk motosikletin olacağı için sana tank gibi geliyor. banada ilk motorum 150 lik scoter çok fazla ağır ve büyük geliyordu. sonrasında cbr 250 dev gibi geliyodu benzin deposu felan oha dedim bune korkmuştum. şimdi xj6 var herhalde ona binsen korkup kaçarsın o zaman
    kurubuzun dediği gibi yolda bisiklet gibi gelicek bir süre sonra.

Teşekkürler arkadaşlar alacağım motor sanırım Honda CBR 125 2010 model, 2010 olması benim icin biraz avantaj oldu denilebilir çünkü bundan sonraki modeller daha kaba sanırım.Peki birsey sorucam.Nasıl dengede kalıyoruz? Sanırım bisikletten daha kolaymış ve bisiklet sürmüslügüm de var.

aslan557 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 / YZF R25
    bisiklette ayaklarla yaptıgın hareket denge bozabılır ama bunda herşey gazda debriyajda tabi frende bunları limon sıkar gibi sakince kullanırsan bısıkletten daha kolay zorlanacak bişey yok yaşım 20 20 bin km ybr 125 kullandım hala kullanıyorum kucuk felan ama asıgım ona sevgiyle bakıyorum korkunu yenmek marşa basmakla olur boş alanda tecrübe edinirsende bal kaymak ha bide araba suruyorsan trafigi biliyosan senden iyisi yok

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosiklet sürmeyi yeni öğrendiğim sıralar arkadaşımın Driftinden düşmüştüm. Sınavda bile yenememiştim korkumu. Ama motosiklet yürümeye başladıktan sonra kölen oluyor zamanla alışıyosun
    aslan557 bunu beğendi.

Birde daha önce hiç motosiklet kullanmadığımı söylemiştim, daha önce hic vitesli bir araba da kullanmadım denilebilir, kullandim aslında ama kaldırma konusunda her zaman zorlanmıştım.Aynı zorlanmayı ve korkuyu motosiklette de yaşayacagim diye korkuyorum.Stop ettirmekten daha ilk motosikletten zarar verecegimi düsünüyorum.Ögrenebilecegim hic kimsede yok buralarda, ailem , akrabalarım daha önce hic motosiklet kullanmadılar.Motosikleti stop ettirmek ne kadar zarar verir motora?

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    125cc ise bu alet, komple motoru yaksan 1000tl ye mal olur yaklaşık :D Öğrenmeye bak yani, olmadı öğrenince satar ömürlük bir şey alırsın.

Motosikleti
    Transalp
    Cbf150'yi bayiden aldım.Çalıştırdım , debriyajı bi bıraktım , motor altımdan fırladı.Bayi beni gördükçe hep anlatır.Abi o ilk kalkışın nasıldı öyle diye.Ama 2-3 gün tin tin gezdim çevre yolunda.Baktım kullanması bisikletten bile kolay.Zaman geçtikçe acayip yollara girdim o motorla.Dağ bayır gezmeye başladım.Artık bisikletten farksızdı sanki.Şimdi yıllar sonra altımda 220 kiloluk transalp var.Bazen altımdaki bisiklet gibi geliyo.Ağır bir motor kullandığımı unutuyorum bile.Başlangıçta motorundan korkmak iyidir.Tedbirli davranmak iyidir.Zamanla düşe kalka tanırsın motorunu.Bisiklet gibi gelmeye başlar.Hepimiz geçtik bu yollardan.

Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Bir arkadaşımın dedesinin bir lafı vardı hiç unutmam "o makine nasıl bir meret ise kıçını koyan bir daha kaldıramıyor" biraz argo oldu ama kusura bakmayın.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)