İsin zevklerinden biridir oooo
Yanında taşı tabi abi. Kask kilidi falan bence sakat; adam gelir çalamaz bu sefer içine işer falan sırf ibnelik olsun diye.
hocam güzel kask taşıma çantaları var, hatta bazı çantaların kask koymak için bir bölmeleri var o çantalardan edin bir tane, rahat et ;) Elde taşı taşı nereye kadar. Al sana hazır kaynak da veriyorum. Malum üşengeç milletiz google search zor geliyor :D
http://www.motoraf.com/Tex-41-canta_39.html#0
Yok ben pahalı istiyorum marka felan olsun diyorsan bu da pahalısı
http://www.feyizoglu.com/EA104-Sirt-...-_49340.html#0
Ben üniversiteye motosikletimle gidiyorum. Kaskı da dersliğe yani sınıfa çıkarıyorum. Sınıftakilerle samimi olunca "oooo motorcu gelmiş beaa" falan filan diye ufak dalgalar geçiyorlar haberin olsun
çok nadir motor üstünde bırakıyorum elimizde kask görünce vurmaya sağlamlığını test etmeye çalışan milletin içinde yaşıyoruz
hemen hemen her motosiklette kask demiri vardır selenin altında bu standart avrupada satışı olan tüm motosikletlerde geçerli. kaskınızın ipinden o demire bağlağıp seleyi kapattığınız zaman kask çıkmıyor seleyi açması kırması yada ip kısmından kesmesi gerek . ama kaskı motora brakmak çok tehlikeli ve hijyensiz . gelen geçen çarpıp çizebilir zarar verebilir kedi köpek içine girebilir hatta pisletebilir . en sağlıklısı herzaman yanınızda olmasıdır . hem sizin sağlığınız hem kask sağlığı açısından ..
suan motorum daha olmadigi icin kapali dolabda duruyor fakat ben birakin cafe yi.. okulu.. hadtaneye hatta amelyathaneye bilr sokarim hic gocunmam para vermisiz
Ben çantanın her litresini kullanan biri olarak her şeyimi çantaya sıkıştırıyorum genelde. Kaskı al götür derse, koyacak yer sıkıntısı yoksa. Motosikletin üzerinde bırakmak bu kadar zalımın olduğu bir ülkede risk bence, zevkine gelip çizerler bile. Sonra:"hayvan gibi şiapiysiiz ya" der gezersin :D
Arka Çantam Var Ona Koyuyorum.Çanta Olmadan Önce Motorun Üstünde Öylece Bırakıyordum.Hiçte Birşey Olmuyordu.600,1000 Lira Arası Kaskları Bırakıyordum.Kimse İlgilenmiyordu.Üstüne Düşmeyince Birşey Olmuyor.
Kaskı motorda bırakın da görün neler olduğunu. Çok meraklı milletiz ya biz. Önce gelir "aaa adam kaskı burda bırakmış bu nasıl bişeydir ki" der,kask kilitli değilse motora alır eline sağına soluna bakar, elinden yere düşürür, kilitli ise önce bir çekiştirir kaskı kilitli olduğunu anlayana kadar sonra hırsını alamaz "len madem bu kadar kıymetli kaskın niye ortalıkta bırakıyorsun" der, çıkartır cebinden anahtarı vizöre güzel bir imza atar. Mahallenin muzip çocukları içine işeyip tükürebilir. Kaskı bırak benim motosiklete bile tükürüyorlar ! Hasbel kader brandayı örmediysem aynı anda 5 çocuk tepesine çıkar, gazı, freni, sinyalleri, uzun kısa düğmesini kurcalar, aynalarla oynar, selede tepinir, ayağını basar, tükürür, onların işi bitip kalktılar mı mahallenin ağır abisi sarı erkek kedimiz gelir bir güzel her yerine işer. Kedi girebilir içine. Kimse kusura bakmasın kafamı emanet ettiğim yüzlerce TL verdiğim kaskımı ortalıkta bırakamam, kimseye de tavsiye etmem. Türkiye'de yaşadığımızı unutmayın ;)
Yanımda taşıyorum. Yalan yok, şekli de oluyor biraz.
Bagaja kısa,kalın zincir kilit koyuyordum. Kaskın vizöründen geçirip lastiğe bağlıyor kaskı arka seleye sabitleyip bırakıyordum.
henüz kaskı yanında taşımanın bi şeklini görmedim amelelikten başka bişey değil ama taşımak zorundayım :D yabcak bişe yok :D
Biraz uzunca ( 1,5 - 2mt ) çelik halat kilidim var.Arka tekerden geçirip motorun arka port bagajına dolandırıyorum.O sırada da kasın içinden geçiriyorum kilidi.YAni kask arka port bagajın üstünde sabit durmuş ve motorda güvende olmuş oluyor.Görüntü olarak da güzel duruyor.
scooter olduğu için selenin altına koyuyorum.
Kaskı ne yapıyorsunuz sorusuna ilk akla gelen cevap benim de söylemek isteyip te söyleyemediğim cinsten, Yiğit konuyu anlamıştır yine, Kıvrak zekalı adam haliyle.
Gelelim benim 3 Ay önce yasadiğim Hikayeye, Bahçelievler Ömürde ........... 'dan kahve almak için motosikleti stop ettim, Eldivenlerimi kaskın içerisine, kaskı da aynaya astım ve 6 dk sonra döndüğümde, GT air'im ve Dainese eldivenlerim yoktu. Bu durumda aklımıza gelen cevap hepimizin tahmin ettiği gibi ...... ......... olacaktır. Siz siz olun kaskınızın değeri yüksek ise, motosiklete kilitlemeden üzerinde bırakmayın. ayak üstü 2.5 liradan olduk.
kaskımız dısarda motoru park ettıkten sonra nerey gıdıyosam goturuyorum
Üniversite sınavı hariç her yere elinde taşıyacaksın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)