Fransa'da en çok satan 30 model (2015)
Reklamlar
-
Motosiklet Eğitmeni
Reklamlar
-
Yamaha T Max - 10.299€
Yamaha MT-07 - 5.999€
Nasıl yaaa? Arada uçurum var bildiğin.
-
TR fiyatları:
TMAX ABS
Satis fiyatina %18 KDV ve %37 OTV dahildir. TL 36.500,00
MT-07
Satis fiyatina %18 KDV ve %37 OTV dahildir. TL 19.950,00
-
Bune adlı üyeden alıntı
Yamaha T Max - 10.299€
Yamaha MT-07 - 5.999€
Nasıl yaaa? Arada uçurum var bildiğin.
ÖTV KDV farkı burada devreye giriyor işte gerçi 07 de 3-4 bin tl fark var . fakat biz bunu Türk lirası olarak düşünmemeliyiz çünkü adamın 6000 euro dediği şey ona göre 6000 tl yani aslında burada 1000 tl maaşla çalışan adam hiç para harcamadan 21 ayda mt 07 alırken orda 1000 euro maaşla çalışan adam 6 ayda 07 yi alabiliyor. yaşa var ol devletimiz aldıgın vergıler için...
ayrıca tmax e bayılıyorum ki ben scooter çok seven bir insan değilim
-
İlk 10 sıraya göre 17.010 adet motosiklet 6 ay içerisinde satılmış Fransa'da. Ve bunların en fazla satılanları da litrelik makineler. Bizim memlekette en az satılanlardan yani. Fransada kaliteli bir motosikletçi kitlesi olduğu kanısına vardım bilmem siz ne dersiniz.
Tek derdi dünya olanın dünya kadar derdi olurmuş...Hz.Mevlana(r.a)
-
miginfly adlı üyeden alıntı
İlk 10 sıraya göre 17.010 adet motosiklet 6 ay içerisinde satılmış Fransa'da. Ve bunların en fazla satılanları da litrelik makineler. Bizim memlekette en az satılanlardan yani. Fransada kaliteli bir motosikletçi kitlesi olduğu kanısına vardım bilmem siz ne dersiniz.
Motosiklet sektörü zaten Fransa'yı takip ediyor, motosiklet kullanımı çok yaygın.
-
Bizdeki kahrolası idarecilerin, vergi adı altında şahsi servet oluşturmaları derim.
-
Motosiklet Eğitmeni
Fransa'da ki motosiklet olayini daha iyi kavramaniz için bilmeniz gereken bir kaç sey var.
Onlari da yazayim eksik kalmasin.
Küçük hacimli scooter ve mopet türlerini kullanmak için ehliyete gerek yok. Bu nedenle ehliyet alamayan ve ya ehliyetini polise kaptiran baya kalabalik bir kesim bu tür araçlara yöneliyor.
Yine belli bir güç ve hacme kadar olan motosikletlri kullanmak için ayrica motosiklet ehliyeti almaniza gerek yok. B sinifi ehliyet ile bunlari kullanabiliyorsunuz. Eger degismediyse 150cc ve 34 kw güce kadar olmasi lazim. Bu nedenle bu tip motosikletlre egilim de bir hayli fazla.
Yeni ehliyetli iseniz, öyle her istediginiz motosikleti kullanamazsiniz. Yani ehliyeti aldim hemen kosup bir hayabusa alayim gibi bir sansiniz yok. O motosikletin sigortasini bile yaptiramazsiniz.
Yani bunlar aklinizin bir kösesinde bulunarak listeyi yorumlayin.
-
-
08 Temmuz 2015, 18:20
Listede SS model yok gibi, hiç apaçi yok heralde Fransa'da. :D Ayrıca çoğu modeller yüksek cc naked ve scooterlardan oluşuyor, yani tamamen şehir içi ulaşım amaçlı kullanılıyor.
Ben Fransa'da yaşıyor olsaydım, 18 yaşında okula gidip gelmek için şu ehliyetsiz kullanılan scooterlardan almıştım. Sonrasında araba ehliyet ile kullanılanlardan alıp devam eder, şuanki yaşımda mt-09 kullanıyor olabilirdim. Burda 27 yaşımda Pulsar ile başlayabildim motora... Sonra motosiklet neden yaygın değil.
-
08 Temmuz 2015, 18:23
bu euro -> lira çevrimi, üstüne de kdv,ötv bindimi elin adamının 10K ya aldığı şey burada oluyor 40K. çok fena zenginiz.
-
08 Temmuz 2015, 18:40
-
08 Temmuz 2015, 19:00
COQ adlı üyeden alıntı
Fransa'da ki motosiklet olayini daha iyi kavramaniz için bilmeniz gereken bir kaç sey var.
Onlari da yazayim eksik kalmasin.
Küçük hacimli scooter ve mopet türlerini kullanmak için ehliyete gerek yok. Bu nedenle ehliyet alamayan ve ya ehliyetini polise kaptiran baya kalabalik bir kesim bu tür araçlara yöneliyor.
Yine belli bir güç ve hacme kadar olan motosikletlri kullanmak için ayrica motosiklet ehliyeti almaniza gerek yok. B sinifi ehliyet ile bunlari kullanabiliyorsunuz. Eger degismediyse 150cc ve 34 kw güce kadar olmasi lazim. Bu nedenle bu tip motosikletlre egilim de bir hayli fazla.
Yeni ehliyetli iseniz, öyle her istediginiz motosikleti kullanamazsiniz. Yani ehliyeti aldim hemen kosup bir hayabusa alayim gibi bir sansiniz yok. O motosikletin sigortasini bile yaptiramazsiniz.
Yani bunlar aklinizin bir kösesinde bulunarak listeyi yorumlayin.
abi chateaudun'a yakın mısın? sanırım bir iki sene sonra oradayım ben de nasipse. tanışmak isterim
-
08 Temmuz 2015, 20:23
Motosiklet Eğitmeni
hfz61 adlı üyeden alıntı
abi chateaudun'a yakın mısın? sanırım bir iki sene sonra oradayım ben de nasipse. tanışmak isterim
Baya uzak bana ama gp Yarışları'na le Mans'a giderken oradan geçiyorum. Bir uğrar kahveni içerim.
Sen hele bir gel.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
08 Temmuz 2015, 20:31
COQ adlı üyeden alıntı
Baya uzak bana ama gp Yarışları'na le Mans'a giderken oradan geçiyorum. Bir uğrar kahveni içerim.
Sen hele bir gel.
inşaallah çok isterim tr ehliyetim orada işe yarayacak mı peki? 09 var niyetimde.
-
09 Temmuz 2015, 14:47
Motosiklet Eğitmeni
hfz61 adlı üyeden alıntı
inşaallah çok isterim
tr ehliyetim orada işe yarayacak mı peki? 09 var niyetimde.
ehliyetini isa bir sure kullanabilirsin.
Gelir gelmez fransiz ehliyeti ile degistirmeye bak.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
09 Temmuz 2015, 14:55
Motorun ne amaçla kullanıldığını idrak edebilmiş bir ülke olması güzel.
Türkiyede olsa ybr dışında 30luk kistede en a bi 15-20 cbr 125 çıkardı. Motorun gösterişi yerine işlevini anlamak lazım.
-
09 Temmuz 2015, 15:28
Dikkatimi çekti de bizim burada gençlerin "öldüm, bittim, başlangıç motoru olarak almalıyım mutlaka" dedikleri 600RR lar, R6 lar, zx636 lar falan girememiş bile listeye.
Üstelik listeye bakınca alım gücünün de yüksek bir kesim olduğunu da görebiliyoruz.
Gerçekten motosiklet bilincini oturtmuş bir topluma benziyor. İhtiyaçları doğrultusunda seçim yapmışlar sanırsam.
-
tmax fransada neden bu kadar yaygın bir bilen var mı açıklayacak? yani kökeni tarihi nedir ilk nasıl başladı nasıl ortaya çıktı onları merak ediyorum, mantar gibi tmax var her yerde bizim memlekette cg motor nasılsa onlarda onun yerine tmax o kadar yaygın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)