Dostum bence sen karkış kullanabileceğin bir araç al. sivasın kışı sıkıntılıdır. motoruda sadece yazın kullanırsın.
Dostum bence sen karkış kullanabileceğin bir araç al. sivasın kışı sıkıntılıdır. motoruda sadece yazın kullanırsın.
dostum amcanın adı nedir izmirde? ona gidelim biz de..(ciddiyim) yani genelde hocalar da tavsiye verir motosiklet konusunda hatta burada alacağın cevaplardan daha iyi cevaplar alırsın. tenerenin leş(?!) olması gibi cevaplar falan :D heryerde gelir. ama merak ettim hakkaten amcanın adı nedir?
Herkes yazmış ama bir Sivaslı olarak yazmazsam içimde kalırdı. Öncelikle hayırlı olsun, Sivas'ı tercih ettiğin için mutlu oldum. Sivas'ta kışlar soğuk ve kar yağışlı geçerdi eskiden. Şimdi ocakta yağmur yağdığını duyuyorum. Yine de motor kullanılacak süre İzmir'e göre çok daha kısadır. Bir de servis sıkıntısı olacaktır. Sivas'ta yetkili servis bulamazsın. Bulsan da 600 cc SS den ne derece anlar bilemiyorum. Her servis döneminde Kayseri'nin yolunu tuman gerekecek. Bakım maliyeti ile ilgili zaten herkes yazmış.
Son olarak Sivas'ta iklim gereği fazla motor kullanan yoktur. Çoğunlukta motordan anlamaz ve şiddetle karşıdır. Küçük bir şehire gideceğin ve o şehirde sadece bir ana cadde olduğunu düşünürsek 600 lük bol gürültülü bir motor ile o caddede bir aşağı bir yukarı turlamak düşündüğünün aksine antipatik gelebilir Şekli şemali yerinde daha sessiz bir şey öneririm. Bence dikkate al derim.
ilgilenen ve istediğim cevapları veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. ninja 300, r25 ve hyosung'un yeni modelini biraz araştıracağım. kendini bilmez arkadaşlarda kusura bakmasın. biz buradaki insanları arkadaşımız dostumuz görüyoruz, siz eğlenmek gülmek için yorum yapıyorsunuz. bazıları bidaha açtığım konulara yorum yapmazsa sevinirim.ilgilenen arkadaşlarıma tekrar çok teşekkür ediyorum
Ben Sivas'ta yaşayan biri olarak cevap vermem gerekirse;
Okul süresince motoru kullanmam biraz zor olacaktır. Zaten sonbahar kış ilkbahar dönemi oluyor. Kar eskisi kadar yağmıyor evet ama yağmur ve soğuk etkisini hiç kaybetmiyor. Üniversite 8km uzakta zaten merkezden. Kış soğuğunda 600 lük makinanın üstünde durmak inan yürek ister indiğinde soğuktan donmuş bir vaziyette spatula ile kazırız seni motorun üstünden. Birde yanlış hatırlamıyorsam 6-7 tane 600lük 1000 lik makine kampüste geziyor demişsin de toplasan zaten Sivas'ta ss o kadar makina vardır onlarda kampüste gezmez taşlıdere de virajda görebilirsin
Başka bir konuda servis bulamazsın bütün ustaları aşağı yukarı tanırım Sivas'ta kapısına gidersin alacağın tepki " Biz büyük makine bakmıyoruz " olur. Kendim yaparım diyorsan en güzeli hiçbir lafım olmaz.
Kardeşim benden sana bir tavsiye diyerek cümleye başalayacaktım ama gönlünden ne geçiyorsa Allah hayırlı kılsın hayırlısını versin. Karar senin.
Saygılar
İzmirde ki amcanın adını söylersen İzmir de eğitim olanakları kısıtlı çok faydalı olur.
Bende 5 aylık almak istiyorum. Ama haftanın hergünü 😀
Şekil olsun, ses olsun havamız olsun. Motosiklet üstünden prim yapalım. :D
Kullandığın motosiklet 12-13 beygir. İstediğin motosikletler 120-130 beygir. Ne kadar mantıklı biraz düşün kendi kendine.
Düzenleme: Bu arada başlığı görünce iyi güldüm. :D Hep scooter yazarlardı ilk defa 250-600 arası.
250 ccyi gecme dostum bence. Al bi r25 seklin de olsun kafan da rahat olsun.
Ogrenci deyince insanlar hemen geberelim istiyorlar parasizliktan.
adam sporcuyum diyor parasi var belki kime ne.
motosikleti sekil icin aliyor arkasina kiz atip eve getirmek istiyor belki kime ne.
Sen sadece 600 cc yi unut bence. Ona daha zaman var gibi geldi yazdiklarini okuyunca. Cbr 250 de olabilir , ninja 300 de olabilir istedigin motor. Ktm rc 200 e de goz at.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)