Videoyu şimdi izledim full ekipmanı olsa kesinlikle coklu ayak kırıklarıyla atlatırdı..
skuterle şöyle bi burnumu uzatayım diye çıkmış gaz takılı kalmış olabilir, çok şansız bi durum yav.
bir ihtimal daha, bana motor aşkını aşılayan skuterimde de ilk marşı bastıktan sonra gaz kapalı olsa bile motor kavramaya geçiyordu mesela, ön frenle tutmaya çalışıyordum, herşey mümkün yani.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Ne demek hangimiz gitmiyoruz? Hız limiti neden var? Beklenmedik durumlarda önlemini almak için. Herkesin aynı şeyi yapması, yanlışı doğru yapmaz. Daracık yan yolda öküz gibi gitmeseydi, o çocuk belkide yaşıyor olacaktı ve hatasından ders alma şansı olacaktı.
Biz doğru soruları sormadığımız, doğru çıkarımları yapmadığımız sürece, aynı şeyleri konuşup dururuz. O zamana kadar başka milletlerin dizinde sıyrıkla atlattığı hatalarda 30 kişi ölmeye devam ederiz.
Bir kamyon dolusu işçi ölmüş, hala yok şöyle yol böyle. Yol hatalı orası kesin, peki işçilerin o kamyonette ne işi var?? "E hangimiz bindirmiyoruz ki??" Hee o zaman tamam devam edelim binmeye bindirmeye... 3 kuruş fazla verip minübüs kiralamazsan, garipler ölmeye devam eder.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Bu kazada Motosiklet sürücüsü hatalı ancak doblonun sürücüsü insan gibi kullansa bu durum olmaz'di bilmiyorum ama doblo sürücülerinin çoğunda eziklik var sanki bende ww cady var ışık'larda dururuz yarışmak isteyenimi dersin trofikte makas atanımı milletin aklı başında değil arkadaş dengesiz dengesiz araba motor kullanıyorlar.az önce işten gelirken yaw itoğluit servis şoförü ulan sokakta koca araba kullanıyosun önündeki arabaları solluyorsun amacın ne be it ilerde kırmizida durdu önünde duran araba olmasaydı belki ışıkta'da durmazdi gittim yanına yüzüne baktım kafasını çevirip nevar dese alcam aşşaya çocuğun biri burnunu çıkarsa kurtuluşu yok bir gün ya çok pis adam dovecem yafa çok pis dayak yicem bakalım hayırlısı
şimdi aklıma geldi e5te önüme kırıp evde iki ay yatmama sebep olanda doblo sürücüsüydu arkasına bile bakmadan kaçmış'tı cibiliyetsiz
Kaskı geçtim adamın ayağında ayakkabı bile yok + daha kafasını sol tarafa döndürmeye başlarken gaz vermeye başlıyor sanki şans oyunu oynar gibi hani çıkarsa bahtıma dermiş gibi yazık olmuş hemde çok yazık![]()
'' Geleceğini Geçmişinden Çalmayanlar Tamamlar ''
Sizi okuduğunuzu anlamaya davet ediyorum, ve ekliyorum.
Kaza mahalinde hız limitinin kaç kilometre / saat ? olduğunu biliyor muyuz ? Hayır! Peki Doblonun saatteki hızı belli mi ? Hayır! Peki doblonun çarpışma anından sonra durduğu mesafeye dikkat ettiniz mi?
Doblo çarpışma sonrasında 15 metre bilemediniz 20 metre sonra durmuş ve gördüğümden anladığım o ki(Sanıyorum), frene basamadan çarpışma gerçekleşmiş.
Peki bu durumda doblo kaç km sürat ile gidiyor olabilir ? Karayollarının yayımladığı tabloya bakarak cevap verecek olursak 35 ila 45 km/h arasında gözüküyor.
Şerit çizgilerinin düz olduğu yani Sollama yapmanın yasak olduğu bir yolu enine keserek karşıya geçemezsiniz..Motosiklete kasksız,ekipmansız, ve en komiği Acun Ilıcalı gibi terlik ile binemezsiniz. Herşey o kadar ortada ki,rahmetlik motosiklet sürücüsü %100 kusurlu. Ben vicdan olarak aracada kusur buldum, en fazla hız limitinin çok az üzerinde gitmiş olabileceği olasılığından söz ettim. Bu durum doğru bir davranış olsa, zaten söz etmezdim. Son derece otoriter ve evinde bile kuralcı yaşayan insanlar, hatta ve hatta siz bile, ben bile o bile şu bile hız limitini istesek de istemesek de aştığımız zamanlar oluyor. Ama isteyerek, ama istem dışı. Hayatım boyunca tabelada 30 gördüğüm yerde 31 ile gitmedim diyen kişinin samimiyetine kimse inanmaz, işte bu yüzden hangimiz geçmiyoruz ki! 100 kişiden 99'unun onadığı bir duruma karşı reaksiyon vermeniz yersiz, eğri oturup doğru konuşmak,ayrıca okuduğumuzu anlamak, uslubumuzu da buna göre kullanmak lazım.
Geçen sinyal vermeden yolu ortalayan arabanın sağ tarafından geçerken bir anda kırdı ani manevra ile geçtim durdu ne işin var sağ tarafta dedi bende motorclu olduğumu istediğim yerden geçebileceğimi söyledim senin sinyalin nerde dedim baktım çekti gitti ve inanır mısınız yine ticariydi![]()
ticari gördümü koşarak uzaklaşmak gerekli. çoğu dengesiz sürüyor. allah rahmet eylesin de intahar etmekten pek farklı bir durum yok.
Aksine çok doğru bir genellemedir. Doblo sürücülerinin çoğu mu kötü araç kullanır azı mı ? Çoğu kötü kullandığına göre genelleme doğrudur. Düzgün kullananlar üzerine alınmasın. Doblo, Audi, Passat, Transporter, 34 plaka şirket aracı Fluence gördüğünde dikkat edeceksin.
Bir ilave yapayım; unutmayın ki siz motorcusunuz ve hayatında motora binmemiş o vahşilerden farklısınız.
Bir anlık dalgınlik doblonun ne sucu var
50 yazan yerde 100 ile gittiğim, 70 yazan yerde 100-120 gittiğim çok oldu. Tabelalara da pek güven olmuyor. Virajlar haric![]()
Öncelikle Allah rahmet eylesin kardeşimize diyorum.
Yine doblo, ya arkadaş şu doblo, kango bilmemne hafif ticari araç sürücülerinin hepsi mi angut olur yahu, vardır istisnası ama, özellikle bunlardan geliyor tehlikeli hareketler.
Habere tıklayıp altındaki yorumlara bakınca midem bulandı ayrıca, ülkenin eğitim düzeyini, trafik bilincini gösteren küçük bir kesit.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)