Merhaba,
Her yıl yunanistana giden birisi olarak size yardımcı olmaya çalışayım.
-Geçerli vizeniz var ise sıkıntı yok,çünkü bu ara vize almak isteseniz size en erken 10 ağustosa gün verecekler randevu için.
-Yunanistan mutlaka uluslararası ehliyet istiyor.
-Motosiklet sizin üzerinize imiş o yüzden sıkıntı olmayacaktır. Hangi kapıdan giriş yapacağınızı bilmiyorum ama ipsaladan giriş yapacaksanız türk tarafını geçer geçmez sağda turing ofisi var orada isterseniz motosiklete yeşil sigortanızı yaptırabilirsiniz. Ha orada uğraşmayayım derseniz herhangi bir sigorta firmasında da yeşil sigorta yaptırabilirsiniz.Ben işimi garantiye alıp her zaman kendi sigortacımdan yaptırıp gidiyorum.Orada bazen çok sıra oluyor bazen sistem kitleniyor gereksiz beklemeyin.
-Yunanistanda bulgaristan gibi yollar için vinetka kart almanıza gerek yok otoyollar belli bir yere kadar ücretsiz oluyor. Zaten sistem aynı türkiyede ki gibi ücretli yerlerde gişeler var orada ücretinizi ödeyip gidiyorsunuz.
Yukarıda bir arkadaş yazmış haberlerde izledim gitmeyin demiş
suriyeye gitmiyorsunuz merak etmeyin terör yok yani sadece ciddi bir mali kriz var. Benim size tavsiyem bankalar çalışmadığı için yanınızda nakit parayla gidin çünkü kredi kartları geçmiyecek kriz süresince. Hem nakit kullanmanız sizin için daha avantajlı zaten bu ara oradakilerde para yok ciddi indirimler alabilirsiniz.
Rotanızı çok iyi bilmiyorum ama size şimdiden iyi yolculuklar dilerim.