Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yamaha R6/ Kawasaki Ninja 300 Seçim için lütfen yardım :)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    YAMAHA YZF R125
    Öncelikle herkese merhaba.
    Şunu belirtmeden edemeyeceğim 125cc motosikletten 600e geçicem diyen trollere bizzat sinir olan bi insanım .
    Nasıl böyle gaza geldim bende bilmiyorum

Şuanda Yamaha r125 sahibiyim yaklaşık 15bin km genellikle şehir içi tecrübem var. Ve motorumdan çok çabuk sıkıldım maalesef.
    Kawasaki ninja 300 alırsam 0 km alıcam ama gerek ses gerek performans olsun biryerden sonra tatmin etmeyecek biliyorum.
    Yamaha r6 2006-2007 kırlangıç kasa düşünüyorum 22 bin civarı bütcem var.
    İşin erbabı abilerimiz o model temiz r6 bulamazsın o paraya hiç bulamazsın diyor ne yapıcam bir türlü işin içinden çıkamadım.
    İki arada bir derede kaldım aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık. Honda 600rr ve super sport dışında olmayacak her türlü tavsiyeye açığım. Beni bu r6 sevdasından vazgeçirin gözünüzü seveyim Şimdiden herkese teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    R125 >> MT25
    O paraya mt-07 al en mantıklısı bu sanırım :D

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    Mobilden girdiği için kısa yazıyorum açtığım konulara bak nasıl geçtim 600 cc ye bacak düzelmedi iki hatfadır pişmanmıyım hayır herkesin kendi seçimi saygı duyarım ama sen yapma derim
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    senin ilacın ninja 300

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    mt07 alabilirsin. illa karenajlı motor bineceksin diye kısıtlama kendini. Naked kullandın mı hiç?

Motosikleti
    YAMAHA YZF R125
    Açtığınız konulara bir göz gezdirdim. Çok çok geçmiş olsun öncelikle. Haftanın 7 günü çalışıyorum anca haftada 2-3 sefer dükkanı erken kapatabilir yada mahallenin çocuklarından birine birkaç saatliğine emanet edebilirsem kaçıp ya mudanya sahiline çay içip kafa dinlemeye ya kapalı otobana kaçarım durup insanları seyretmeye 2 muhabbet etmeye. Karşı komşumda zx636 var sağolsun sık sık motor değiştirir öyle çıkarız sağa sola yani az da olsa 600cc tecrübem var ve beni çok zorlamayacağına inanıyorum. İnanın bende çok tereddüt yaşıyorum 600cc konusunda ama 0km motosiklet alıp hüsran yaşamakta istemiyorum. Anlayın beni

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:42 ----------

Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mt07 alabilirsin. illa karenajlı motor bineceksin diye kısıtlama kendini. Naked kullandın mı hiç?
    Naked hiç kullanmak nasip olmadı maalesef. Ama derler ya gönül işi diye hiç içime sinmiyor o tarz bir motosiklet

Alıntı OnurYAKUT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese merhaba.
    Şunu belirtmeden edemeyeceğim 125cc motosikletten 600e geçicem diyen trollere bizzat sinir olan bi insanım .
    Nasıl böyle gaza geldim bende bilmiyorum

Şuanda Yamaha r125 sahibiyim yaklaşık 15bin km genellikle şehir içi tecrübem var. Ve motorumdan çok çabuk sıkıldım maalesef.
    Kawasaki ninja 300 alırsam 0 km alıcam ama gerek ses gerek performans olsun biryerden sonra tatmin etmeyecek biliyorum.
    Yamaha r6 2006-2007 kırlangıç kasa düşünüyorum 22 bin civarı bütcem var.
    İşin erbabı abilerimiz o model temiz r6 bulamazsın o paraya hiç bulamazsın diyor ne yapıcam bir türlü işin içinden çıkamadım.
    İki arada bir derede kaldım aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık. Honda 600rr ve super sport dışında olmayacak her türlü tavsiyeye açığım. Beni bu r6 sevdasından vazgeçirin gözünüzü seveyim Şimdiden herkese teşekkürler.
    1- Takvime bak, hangi ayda olduğumuzu hatırla,
    2- Canını vermiş motoru satmaya çalışan, çakal satıcıları hatırla.
    3- 2.El Temiz Ninja 300 al, Temiz kullan yazı motorsuz geçirme.
    4- Önümüzdeki 2016 ocak-şubat gibi ninjayı elden çıkart istediğini (r6) al ( yeşil 636 daha iyi olur ama neyse )

Sonuç olarak: hem tecrübe kazanmış olur, hemde tok alıcı olursun. Daha temiz bi motor kapma ihtimalin yükselir.
    astrofizik bunu beğendi.

Motosikleti
    KTM RC 200
    Ağırdan almak, her motoru hakkıyla kullanmanın verdiği hissi, o ses vermeyecektir. Ninja 300,RC 390, bunlar güzel ara motorlar olur senin için, 390daki hızlanmayı en az bir kere yaşaman gerekir. Spormotoda test motoru var, yolun düşerse test et, sonra karar ver. Bunlar benim fikirlerim hepimiz motorcu kardeşlerimizin abilerimizin iyiliğini istiyoruz. Hangisini alırsan al, eğitim her zaman her motora lazım. Bunuda unutmamak lazım.

07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Hacım sen 600 cc'yi kafanda bitirmişsin tamam bu demişsin de burdan gaz verecek birilerini arıyosun anladık biz olayı ama sadece 125 cc kullanmış birine burdan kolay kolay kimse gaz vermez, ben ninja 300 kullandım çok güzel, eğlenceli, konforlu bir motordur, bence 2. el temiz bir tane bul ona biraz alış ondan sonra zarar etmeden sat 600 cc'ye öyle geç inan bana 125 cc ile 300 cc arasında bile çok ciddi farklar var hele ki 600 cc seni bitirir, otobanda zx 636 değil h2 bile kullanılır işki trafikte ve virajların yoğun olduğu yerler de kullanmak Allah muhafaza biryerine birşey olur vijdan azabını biz yaşarız... selametle
    Bune bunu beğendi.

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Ninja 300'ü alınca iyi ki bunu almışım dersiniz. Çünkü arada ciddi bir performans farkı olucak ve bu bile sizi şaşırtabilir. 125cc'den 600cc'ye geçilebilir ama mantıklı değil 250'den bile mantıklı değil bana göre. Bir insan 15bg'lik motora biniyorsa 30 civarında bir motora yükselmeli ondan sonra da ara bir motor bulup 60-70hp'lik o düzenden devam etmeli yükselişe. İşin tork boyutlarına hiç girmiyorum zaten...

Araya 250 300 cc çift silindir bir makina sıkıştırırsan bir iki de eğitim tadından yenmez..

korkmazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ninja 250sl al, ninja 300 al, inazuma al ama 600'lük motor alma.

Newbie2015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF-R25
    hocam bi dur yahu. r125 gitmiyor ki. ben 3 haftalık motorcuyum. 3 haftada r125,ybr125,honda ace, i deneme fırsatım oldu. ayrıca kendı r25im 900 kmde suanda. ne diyordum ? r125 bak yola cıkıyoruz arkadasımla en sonunda saga cekıp beklıyorum temde boşşa gazlamıssam. o motorla 115 falan görüyorsundur ben bugun 160 gördüm 110 kilo adamım. arada 55 km hız farkı var. ninja 300ün 2. elini al diyorum bende ilk önce o hızlara cıkmaya bir alış. ufacık bir reflexin bile 160-170 li hızlarda hayat kurtarır. seni ipin ucundan alır. sen daha bunu yaşamadan diyorsunki 240 la gidicem r6 alacagım. r6 benımde hayalim ama hocam o iş öyle olmuyor. zaten paranda az. niye zorluyorsun alacaksın döküntü bişi tamirciden cıkamayacaksın bunlar scooter değilki alıp gazlanan makineler. düşüncelerine bir çek düzen vermeni tavsiye ediyorum. yoksa paranı çarçur edeceksin.

benım kafamdakinide söyleyeyim kendim için : 1,5-2 sene boyunca buna binip 45-50.000 km yaptıktan sonra bi 600f alacagım. tahminen 1 senede ona binerim. ardından 600rr veya r6 veya 636 veya hala dana gibiysem gsxr600 600'r' bi makineye e 3.5 sene var oda minimum. neden ? ÇÜNKÜ ÖLMEK İSTEMİYORUM.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Naked kullanmak varken o sıkıcı motora ikinci elde 22 bin TL verilmez. Ayrıca Ninja 300 YBR'den sonra çok iyi gelecektir. Daha heyecanlı bir şey istersen Duke 390 al.

Dostum kendine güveniyorsan ben yapabilirim diyorsan kimseyi dinleme git 600'lük bir makine al.Bende sym 125 vardı 5.000 km yol yapmıştım.Arkadaşımın 2005 FZ6 Fazerı vardı gittim satın aldım.İlk başlarda zorlandım.Ama kullana kullana alıştım.şu an 5.000 km yi geçtim.Ve iyi ki aldım diyorum.600 cc'lik makinenin tadı bir farklı oluyor.Ama şunu sakın unutma KENDİNE GÜVENİYORSAN AL...

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    Geç geçte gör..... 600 lüğü

Fotoğraftaki adama bi bak, eliyle dizi aynı hizada hiç bunu hesapladın mı? Bunların sana yapabileceğini? Fan açma nedir bilir misin? Bacağın pişmesi, belin ağrıması, kıçın gökyüzüne bakması. R6 aman alayımda işe gideyim, sokak aralarında gezeyim, amcama dayıma gideyim motosikleti değildir. R6 alacaksan piste çıkacaksın, uzun yol yapacaksın (basamadıktan sonra top speed makinası almanın anlamı ne? Bu aletin kalkışı bile farklı mesela yerler ıslaksa her babayiğit kaldıramaz bu aleti çelik gibi debriyaj kontrolü ister.

Gel sen o paraya ninja 300 al, ben R25 sahibiyim ben bile bayılıyorum ninja 300' e hele hele bide 30. yıl özel üretimi alırsan tadından yenmez.

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    Ninja300e okadar para vereceğine er6f al daha iyi

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)