Soru mengu16 arkadaşımıza sorulsada ben de doğru,yanlış bilgilerimi sunayım.
CD filan o marka,model ayrımı. Küba larda da R var F var FX var FC var öyle şeyler. Hepsi CDI ateşleme sonuçta. Arka amartisörleri eski mobylet lerde kullanılan fındık amartisörün bir tık büyüğü. Değişiklik olsun diye kullanılmış
Benim şu motorda en sevdiğim özelliği arka demiri çok uzun ve güzel
Teknik olarak ise şöyle denilebiilir;
1. O Motor sanırım 220 lerde bir hacime sahip. Tam 250 değil.
2. Tek güzel yanı geniş kartel olarak duydum. Yani 72 mm piston a kadar çok rahat verimli çevirebilceğini söylüyorlardı. Performans açısından geniş kartelin yararı buymuş sanırım.
3. Bide süren insanlar 140-160 arasına çıkabildiğini ve gayet bir cg ye göre normal olduğunu söylüyorlar.
Benim kendi görüşüm ise. Bu motora o fiyat verilmez. 100 cc bir motor alınıp 2. el filan güzel bir ustaya güzel parçalar eşliğinde çok sağlam ayarda bir motor çıkartmak hem gereksiz vergiden, hemde 0 motoru açma,alıştırma yani rodaj derdinden insanı kurtarır.
Haa uğraşmam ne gereği var hazırı burda dersen de gidip piyasadaki pulsarmış cartmış curtmuş onlara para vericeğine buna verirsin tepe tepe kullanırsın. Onlar kadar konforlu olmasada, onlar kadar performans lı bir makine sonuçta