Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet Bot-Çizme farkı

REKLAM ALANI
    uguzyc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R
    Herkese merhaba.
    Yaklaşık 1 senedir motosiklet kullanıyorum. Ekipmanlarımı her zaman kullanıyorum, güvenliğe önem veriyorum. Ancak şuana dek hiç bot veya çizme kullanmadım. Mont,Kask,Eldiven ve kevlar pantolon kullanıyorum.
    Artık bir bot veya çizme almanın vakti geldi de geçiyor. Geçte olsa hatamın farkındayım.

Şimdi benim sorum, bot ve çizme arasında ne fark var?
    Yds'nin kışlık motosiklet botunu beğendim, almayı düşündüm ama bu çizme konusu aklımda soru hep.
    Günlük hayatta çizme kullanmak mantıklı mı? veya kullanışlı mı?

Ayrıca 400 lira bütçem var, günlük hayatta kullanıp memnun kaldığınız bot ve çizme varsa önerilere açığım.

Bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    TCX kullaniyorum, yaz kis giyiyorum, giydigim en rahat ayakkabilerdan biri

Motosikleti
    Mondial, M 150 Vulture
    YDS uzun bot kullanıyorum. Gayet kullanışlı. 400 liraya senin iş olur.

atoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio Beverly 350 ST
    Eğer işiniz gereği fazlaca çömelme hareketi yapıyorsanız uzun bot (kaval kemiği koruması olan) biraz rahatsız edebiliyor. Bunun dışında tabiki bir ayakkabı veya normal bot konforu olmuyor ... Ama yime katlanılabilir diye düşünüyorum..işin ucunda güvenlik olunca ...

Ben gearne marka bot almıştım Kızıltoprak Mototaş dan..fiyatıda iyiydi, indirimdeydi..aslında cok iyi bir marka ve italyan yapımı... Revzillada botların incelemşeri oluyor ve gündelik kullanım ile ilgili yorumda ekliyorlar incelemeye.. Oralardan da kontrol edebilirsiniz...

Mutlaka ayağınızıda koruyacak bir bot veya ayakkabı alın.. En azından tabanları cok daha dayanıklı olup, topuk bölgesini koruyor... Çizme veya uzun bot alırsanız bilek ve kaval kemiğinide çom daha iyi koruyorsunuz

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    YDS çizme alacaksanız, elimde var. Neredeyse hiç kullanılmadı, kastırdığı ve motosikletin vitesini değiştirmekte zorlandığım için bayinin önünde ve bir kez de evimin önünde denedim. Kullanamadığım için sıfırından uygun fiyata verebilirim, sıfırıyla neredeyse aynı. PM den iletişime geçebilirsiniz, hem işiniz daha ucuza halledilmiş olur hem de ben elimde boşa bekleyen çizmeleri değerlendirmiş olurum.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    güzel bir bot bileği tarak kemiğini korumaya alır korur fakat üst tarafı kaval kemiğini boşlukta bırakır.
    çizme ise kaval kemiğine kadar kapatır orayı da korumaya alır daha büyük ve bütün olduğu için bileğe de verdiği destek bottan daha yararlı olur..

kullanışlı mıdır?

hayır bizi sıkan hiçbir ekipman aslında kullanışlı değildir. vereceğiniz paraya göre en rahatı en konforlusuna ulaşabilirsiniz fakat şöyle düşünün yazın bu sıcakta mont giymek kullanışlı mı? bence değil, ama güvenlik.. veya kask takmak? sıcakta 1.5 dk kırmızı ışıkta durunca sıcaktan pişince kullanışlı mı? cevap yine hayır. fakat koruma sağlaması için fullface kaskımızı yine takıyoruz.
    senin için bu sıcaklarda alacağın en baba çizme veya bot bile konforlu olmayacak ama güvenli olacak.

Çizme candır. Vitesli motoru sattım. Scooter alıyorum. Onda da binerken giyeceğim. Burkulma önlemede faydası büyük olur çizmenin.
    computeus bunu beğendi.

Yaklaşık 6-7 aydır Yds uzun kışlık bot kullanıyorum Öncelikle sağlam ve korumları iyi. En son geçen çarşamba akşamı bir motorlu arkadaş zart diye yanımdan geçerken arkadaşın koruma demiri ayağıma çarptı.Gayet iyi işini yaptı bot.Kızarıklık dahi yok.Kışlık bot olduğu için uzun saatler güneş altında biraz ayağınızı terletebilir. Tavsiye ediyorum.

CxAnKACx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke 200 (2014)
    Yds uzun cizmesini kullaniyorum ben de , bence kalitesi iyi ayrica yerli mali. Kisin ankara ayazinda da giydim yazin oglen gunesinin altinda da giyiyorum ayagim hic usumedi de pismedi de. Ben alistigim icin normal ayakkabi giymiyorum zaten full cizmeyle dolaniyorum bana rahat geliyo ama evet 4-5 saat motor surmeden ayaginizda kalirsa terleme yapiyo. Motor ustundeyken benim ayagim hic terlemedi...
    Bu arada bi arkadas da yazmis burkulma onluyo kendim test ettim bileginizi dondurmuyo yani, ayni zamanda ayagimin ustune demir kapiyi kapattim hic hissetmedim bile. Bunun disinda dusa ayakkabilarla girip hem kaynar suda hem soguk suda (su tazyikli akiyodu) denedim iceriye suyu ve sicakligi gecirmedigi gibi havasiz da birakmadi.

Kesinlikle oneririm, kaliteli ve turk mali bir urun paranizi ayni kalitedeki gavurlara yedirmeyin...

RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Yds olur o işin sonu.

k_ayhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar 200 abs
    Ben yds bot kullanıyorum çok memnunum ama yazın biraz darlandırıyor

Gaerne çizmelere de bir bakın derim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler