Artık üretilmeyen motosiklet alma hususu
-
Biraz gezindim ama konu işlenmiş mi göremedim.Scooter kullanıcısıyım (6 aylık x-city) 6 ay 1 sene içinde sport touring bir motosiklete geçme düşüncem var şimdiden ufak ufak araştırıyorum.Yanlız kafama takılan en temel konu artık üretilmeyen ve serisi biten motosikletlerin 2.elde tercih edilip edilmeyeceği.Hala güvenle kullanılıyor olabilirler fakat belli bir km'den sonra hem 2.el fiyatının çok hızlı düşmesi hem de yedek parça vs sorunları beni düşündürüyor.Örnek olarak vfr 800 x,st 1300 gibi.Mutlaka örnekler çoğaltılabilir.Konu ile ilgili görüşleri merak etmekteyim.
Reklamlar
-
2. el fiyatı düşüyordur evet. Ama BMW daha az düşüyor olabilir.
Parça bulmak Türkiye'deki son satışından 10 yıl daha devam etmek zorunda. Yani 2011 model bir CBF 600 alınırsa 2021'e kadar Honda parça tedarik etmekle yükümlü. BMW, Honda ve Yamaha'nın bu şartları yerine getireceğini düşünüyorum. Ama diğerlerinde durum nasıl olur bilmiyorum.
10 yıldan sonrası için Japonlardan İtalyanlardan İngilizlerden bence parça tedariği biraz sıkıntı olacaktır. Ama çok çok eski BMW'lerde bile parça bulunabiliyor. Yeter ki paradan haber verin.
-
Tedarik edilecek parca muhtemelen yurtdisindan getirilicegi icin yine 1 ay civari beklenir diye dusunuyorum. Sonucta yeni model motorlarin parcalarini bile aylarca bekleyenler var. Ebayde cogu motorun cogu parcasi mevcuttur, parcayi oyle halledebilirsiniz diye dusunuyorum. Ama satilmasi zor olur cunku herkesin ebayden parca getirtme durumu olamayabiliyor, yani satmak icin hevesli birisini bulmalisiniz...
-
çok tutulan motorları tercih ederseniz, parça ve 2. el derdi pek olmaz. atıyorum, honda transalp zamanında çok tutuldu, vergiden ötürü özellikle 650cc olanı. şu an parça bulmakta ve 2. elde pek sorun çıkmıyor. en kötü ebay'den her parça bulunabiliyor. ybr125, bugün satışı dursa, 30 yıl parça derdi olmaz
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
vfr 800 benim gördüğüm kadarı ile talebi her zaman olacak bir motor,
çantayı koy tur a çık,çantayı çıkar yarışa katıl acaib bişey o motor
-
VFR 800 u torunlarin bile kullanabilir.
-
Diğer marka ve motosikletleri bilmiyorumda BMWnin servislerinde 40 senelik motosikletlere servis hizmeti verildiğini görüyorum. Bilinen marka ve modeller için yedek parça ve servis sorunu yaşanacağını sanmıyorum...
-
ben hondaya sormuştum ertesi gün telefon ile dönüş yaptılar
-
vfr 800 ; çok leşini almadığın sürece , ömür boyunca kullanabileceğin bir makine.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler