leopessia adlı üyeden alıntı
Kuzenim geçen ay xEvo ile kaza yaptı, hatalı karşı taraftı, motosikleti servise götürdük, exper geldi gördü, ve çarpmanın etkisi ile şasesi bile yamulmuş motosikletin, görünürde, ön maşa, lastik, disk, sol karenaj ve debriyaj kutusu gözüküyordu, ama servisin çıkarttığı liste oldukça kabarık oldu. Ve pert çıktı motosiklet.. Exper benimle pazarlık yaptı, bu motora şu kadar öderim bu kadar öderim gibi, bende motosikletin 2 aylık olduğunu, 2.000 km'de olduğunu ve motosiklet için ödediğim parayı söyledim, ve bu paranın aşağısını kabul etmem dedim. Durdu düşündü, etmez o kadar dedi, falan filan, nihayetinde biz 11.800 TL 'ye aldık motosikleti 2014 model XEvo250. aldığımızda 1000 km idi, kaza anında 2500.
En sonunda 11.500 TL 'ye anlaştık, 300 tl zarar değildi bizim için... Exper motoru o şekilde satın alacak müşteriyi 1-2 gün içerisinde buldu, ve adama direk satışı vererek 6.000 TL para aldık. Akabinde karşı tarafın sigortası Axa idi. Onlarda satış yapıldıktan sonraki ilk iş gününde geriye kalan 5.500 TL'yi hesabımıza gönderdiler.
Durum bu şekilde ilerledi. Eğer karşı taraf %100 suçlu ise, bütün kontrol sende, motorunun değerinin altında saymaya çalışırlar ise, bana yazılı olarak bildirin demen kafi. Ederinin daha altına kapatmak isterseler, ver avukata mahkeme aç, sigortacılık işleri malesef kaza durumlarında oldukça berbat, hele birde exper kansız ise, çekeceğiniz var, ama ne olursa olsun, haklıysanız hakkınızı savunduğunuz sürece hakkınızı alırsınız.. Bizim işimiz 20 gün içerisinde bitti.. Bilginize.