Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Buji yerinden çıkıp duruyor neden

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Bianchi Mach-1 150
    Merhaba arkadaşlar.Motorum bianchi mach 1 150. İki gündür bu sıkıntıyı yaşıyorum. Motorla giderken buji birden yerinden çıkıyor. Bunun sebebi nedir ? Dünde cıkmıştı yerine taktım. Ama bugün takamadım yarin ustaya götürcem. Niye çıkar bu buji ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sey_47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 100
    Pipo değil deme. Bujiden bahsediyorsun.
    buji yalama olmuştur iyi ihtimal. Olaki yuva yalama olduysa problem hafif daha büyük. Bilmiyorum kılavuz ile genişletip bujiyi büyütme gibi bir şansları var mı ama.

Gelişmeyi buradan da yazsana merak ettim.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Buji kablosu olmasın o? Buji öyle kendi kendine çıkacak bir şey değil, vidalı ve sıkı oturan bir şey.

Motosikleti
    Bianchi Mach-1 150
    Yok hocam buji pipoyla beraber cikiyor bende anlamadim yuvadami sorun var acaba giderken bi ses geliyo istop ediyo motor bakiyorumki buji piponun icinde disarda

Sepya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    "Bujiye geçen başlık muhtemelen yalama olmuş. Buji kablosunu servisten alıp değiştirirsen sorunun halolacaktır.

Kabloyu sakın telle falan bağlayım deme .Kablo üzerindeki 10 000 valtluk akım atlama ( kaçak ) yapar.Motorunun performansı düşer...Ve çat .çat.diye bir ses duymaya başlarsın..

Şimdi Kablo başının içinde bujinin başını tutan yay vardır , o esnekliğini kaybetmiştir . Ya yeni bir buji başlığı alacaksın veya ince tornavida ile buji başlığı içindeki , dış bükey durumundaki yayı tornavida ile içe kanırtarak iç bükey duruma getireceksin .Sonra yerine oturt...Tahmin ediyorum işin hallolacaktır.."

Motosikleti
    Bianchi Mach-1 150
    Peki hocam basligi anladim da buji neden cikiyor peki? Buji yuvasimi sıyırdı acaba ?

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Alıntı arfpiduino adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki hocam basligi anladim da buji neden cikiyor peki? Buji yuvasimi sıyırdı acaba ?
    biz nereden bilelim? illaki birilerinin götüreceksin ustasına bakacak demesi mi gerekiyor?

Motosikleti
    Bianchi Mach-1 150
    Önce bi yukarda yazdiklarimi oku da ondan sonra yorum yaz okey zaten yarin ustaya goturecegimi belirtmisim. Merakimdan buraya da sordum bilgili biri varmi diye. Boş şeyler yazmayalim lutfen.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Motor sicakken bujiyi sokup takmislar ve disler siyrilmis..
    Ust kapagi sokturecek helicoil yaptiracaksin.
    Yani daha buyuk delik olacak,dis cekilecek,o dise isebujine uygun dis konulacak..islem basittir ama yapacak yeri bulmalisin...
    essegesse bunu beğendi.

Blindfire - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Buji yerinden kolay kolay çıkmaz, bence bujiye oturan başlıktan söz ediyor arkadaş.

emreengin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 250r
    s.a muhtemelen diş kaptırarak takmışlardır silindirin içindeki kompresyon basıncından dolayı ısınca genleşmeyede bağlı olarak atabilir. Bujinin dişlerine bakın yenmiş olabilir eğer dişler sağlamsa yuva bozulmuştur fakat sen yinede önce bi buji al dene ustalara parçalanma boşuna

Motosikleti
    Bianchi Mach-1 150
    Arkadaş yazdiklarim gayet açık işten anlamazda degiliz israrla yazmisim buji diye. Neyi söz ettigim gayet acik neden anlamakta zorlaniyosun ilginc

omer2to - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache rtr 150
    yalama olmuş olabilir

Motosikleti
    Arkadaş yazdiklarim gayet açık işten anlamazda degiliz israrla yazmisim buji diye. Neyi söz ettigim gayet acik neden anlamakta zorlaniyosun ilginc
    Sende yazdiklarimi neden okumuyorsun?dediklerimi uygula,sorunun kalmaz iste...
    Senelerdir neler gorduk,senin sorunun devede kulak resmen...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Motosikleti
    Bianchi Mach-1 150
    Ben size dememiştim o lafları Samet Ağır beyfendi sdirer arkadaşa söyledim.Teşekkürler bilinçli cevabınız için

Motosikleti
    Bana dedin demedim zaten..milletle didisecegine cevabin gelmis oku,digerlerini bosver diye soyledim..
    Burada senin sorununa bile karburatoru temizlettir,hava filtresine bak cevabini ciddi ciddi verecek potansiyel de var..

Klavyesi olan konusur ,sen secmeyi bilemezsen.yandin demektir...
    sezgingulmez bunu beğendi.

Motosikleti
    Bianchi Mach-1 150
    Teşekkürler cevaplarınız için bugün ustaya götürdüm buji yuvası yalama olmuş kapağı yenisi ile değiştirdi problem kalmadı inşallah.

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    Önce bi yukarda yazdiklarimi oku da ondan sonra yorum yaz okey zaten yarin ustaya goturecegimi belirtmisim. Merakimdan buraya da sordum bilgili biri varmi diye. Boş şeyler yazmayalim lutfen.
    bak, görebildiğim kadarı senin yazdıklarını okuyan herkes başka birşey düşünmüş... olağan olarak herkes daha önce karşılaştığı ve/ve ya forumlardan aklında kalanı paylaşmış. olağan olanı da bu.. benim aklıma paylaşılmışlardan ikisi geldi ama yazmadım bile ne yazıcam senin gibi kuyuya taşa atana..

şimdi; bujinin resmini koymamışsın; buji dişlerinin halini bilmiyoruz; buji yuvasının ne uzaktan resmi var, ne de flaş mılaş bir ışıkla içini gösterir resmi yok!.. motorun yanında değiliz parmaklayalım, kontrol edelim..
    Ondan sonra kalkıp diyorsun ki böyle böyle bişiler oldu ne olurmuştur? kardeşim sen aslında bizim ortaya sallamamızı istiyorsun...
    biz buradan sallayalım sen de orada sahuru beklerken ohh de içinden, kuyuya taşı bir attım; bir de gaz verdim uğraşıp dursunlar!..
    sonra da kalkıp diyorsun ki "boş şeyler yazmayalim lütfen".

farkında mısın bilmiyorum ama boş olan senin açtığın, temelsiz, dayanaksız konu ve sensin!.. anlatabildim mi yoksa sen gene de anlayamadın mı?

Motosikleti
    Gecmis olsun...
    Cinlilerin tamiri yenisinden pahaliya geliyor tabi ki....

Motosikleti
    Bianchi Mach-1 150
    Ya arkadaşlar ben bu motoru benzin döküp yakcam valla buji yuvasını yaptirdim ne guzel gidiyorum bu seferde bi cukura girsem buji piposu yerinden cikiyor istop ediyor.pipoyu baglasam bi sorun olurmu

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)