Merhaba arkadaşlar, şimdi sizlere neden 125cc veya 250cc ile başlamanız gerek yaşantılarımdan örnekleyeceğim. Ben ilk motosiklet hevesim başladığı zamanlar 600 lük almayı düşünüyordum ve konuyla hiç alakam yoktu nerden bileceğim, bana öğüt verecek bir tanıdığım yoktu ve bende internette motosikletleri araştırmaya başladım ve direk motosiklete belli aşamaları geçerek cc yükseltmem gerektiğini okudum tabi o anki cahilliğim ile bu yazıyı saçma buldum neyse ki daha sonra bir tanıdığın motoru olduğunu hatırladım ve doğruca yanına gittim motorcu Yamaha marka 125cc bir motordu neyse bana şöyle vites yükseltilir, şu debriyaj gibi temel şeyleri gösterdi ve ben atlayıp biraz gezmek istedim ve bu sadece 125cc bir motordu bir kaç saat sürdüm ve bu motorları sürmekte ne var 600 lük almalıyım dedim ta ki onu söylediğim zamandan 10 dakika sonra KONTRA tekniğini bilmediğimden dolayı sola dönecekken sağa döndüm ve bir araca çarptım araç park halindeydi bende hemen motordan atladım bana bir şey olmadı arabada da hasar yoktu ufak çizikler vardı motorun ayaklığı yamulmuştu kolayca düzelttim fakat bu çok kolay HATA KABUL EDEN bir motordu eğer bu kazayı +400 cc ile bir motor ile yapsaydım sıfır tecrübe ile sonuçları çok daha kötü olurdu, neyse ben bu kazadan sonra anladım ki EĞİTİM şart fakat durumum yoktu o zamanlar ve eğitime gidemedim bende internetten araştırmaya başladım ve öğrendiğim bilgileri boş bir alanda denedim bu deneme sırasında kendime 125cc çin malı bir motor almıştım maksat ucuz olsun ve motorla tecrübe kazanıp 250cc ye geçmekti, ve o 125cc ile kazandığım tecrübeler sayesinde hayattım bence 250cc ile başlamak bile uygun degil tabi ki başlanamaz imkansız değil fakat 125cc daha uygun bana göre dediğim gibi bu tecrübeleri internette kazanamıyorsunuz yaşamanız gerekli ve bunu yüksek cc bir motosikletle denerseniz hayatınızı riske atarsınız, diğer tavsiyem eğitim, eğitim gerçekten önemli sizin için ufak ama belki de başınıza çok büyük sorunlar açabilecek hataları eğitimde öğreniyorsunuz, yani demek istediğim şudur ki motosiklete yeni başlayanlar sadece 125cc ile bir kaç gün gezsin daha sonra kararı siz vereceksiniz umarım yeni başlayanlar için yararlı bir konu olur, tekeriniz düz bassın.