İşte asıl okuduğunu anlayamayan tayfa sizsiniz jamaika' da mı yaşıyorsunuz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama istanbul' da gits en yap diye bir olay yok! en azından çalışan adam için yok, öyle iş yerinden yarım gün izin alayım ruhsat çıkarıp plakamı bastırayım diye bir gezegen hele hiç yok! Bu işleri her Allah' ın günü yapan adamlar değiliz yol yordam bilmeyiz etmeyiz. Diyorum sana bi arkadaşım ben yapıcam dedi motoru rodajını bitiridi o hala halledecek....
Biz parayı neden böyle veriyoruz? Sigortacı sigortacı dolaşmamak için, bugün her yerden teklif veriyor denilen sigorta siteleri bile acentelerden farklı fiyat çıkarıyor. Ben bayii ye sigorta işlerini siz yapın vaktim yok dedim bana bi teklif buldular sigortacı tanıdığımdan bile daha ucuza geldi, malum siteden ise 150-200 civarı daha ucuzdu. Bu işleri herkes kitaptaki gibi sanıyor değil işte.
Kısaca bi adamın vakti diğerinin parasından daha kıymetlidir bu yüzden biri para harcar ama diğeri vakit harcar, aradaki fark bu bunu anlatmaya çalışıyoruz bi kaç kişi şurada ama nafile.
Ya bunu yazdıktan sonra keşke mesleğini ve kazancını da yazsaydın be hocam o zaman kim köle kim mantık çerçevesinde hareket ediyor anlardık.
İş deyince çoğunuzun aklına 5 kişinin çalıştığı bi demir atölyesi filan geliyor sanırım. Yada boynuna tasma takılmış 4 kutua rasına hapsedilmiş beyaz gömlekli banka çalışanı tipli kişiler, bu kadar basit değil hayat yahu