mondial 125cc bir motor aldım bir ay içinde 5defa fren sıkınca düştüm neden sizce
mondial 125cc bir motor aldım bir ay içinde 5defa fren sıkınca düştüm neden sizce
ilk önce geçmiş olsun diyelim..
sebebi. lastiklerin naylon olmasından kaynaklanıyor.. çoğu çin motorunda bu böyle. değiştirip dunlop almayı dene
YAMAHA DRAGSTAR 650
Sen daha iyi bilirsin neden düştüğünü!!!!!!
Çooook ciddiyim.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
Arka lastik çok kayıyor bendede var ama ben nazar değmesin hiç düşmedim daha kontrollü fren yap arkayı kitlemene yakın öne bas
Frenlerinde bi sorun yoksa,büyük bi ihtimalle fren tekniğinde bi sorun vardır...Yanlış bir şekilde frenleme yapıyor olabilirsin(gerçi bu doğrusunu yapmaktan daha zor ) Bu arada lastikle çok da ilgili olduğunu sanmıyorum,benim motorumunda lastiği naylon malzeme ama ben 13.100 km yol yaptım ve Allaha şükür bir kazam yok...Eğer frenlerinde ve diğer motor aksamında bi şekilde herhangi bir problem yoksa,problem sendedir...
arka freni birazda olsa gevşeterek aniden kaymasını önleyebilirsin.. ama benden tavsiye fren ayarlarıyla oynamak yerine frenleri daha dikkatli kullan..
CBR 600F Honda,
6800km de hiç düşmedim Allaha şükür. ayrıca frenlerim de iyi çin malı olmasına rağmen. 5 kere fren yüzünden düştüysen sen fren basmayı bilmiyosun arkadaşım.boraciner adlı üyeden alıntı
virajda frene sertçe basın honda yamaha farketmez. frenler diskse kolay sıkışır. ayrıca 2 freni aynı anda kullan. bunun gibi sebepleri var. bizim arkadaş geçen kros motorda düştü lastikler çok iyi tutuyor ama direksiyonu kırıp arka frene bastı kaydı.
geçmiş olsun bu arada.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
kesinlikle her 2 freni de aynı anda kullan...bazı arkadaşlar sadece tek fren kullanıyor..
[COLOR="Red"][U][B]:pr:PEMBİŞİM SATILDI :salut:[/B][/U][/COLOR]
bana öyle geliyor ki, bu arkadaş dönüşlerde ani olarak ön freni kullanıyor olabilir
cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
and you can do the same thing if you please
arkadaşım ilk önce geçmiş olsun.
sana bir kaç sorum olacak
1- kaç yıllık motor tecrüben var?
2- iki freni de aynı anda kullanıyor musun?
3- düştüğün yer asfalt,viraj,ıslak,tozlu mu ?
4- fren ayarlarını kontrol ettirdin mi?
sadece ben fren sıktım düştüm olmaz.
kızılmaska haklı bence bıraz teknık calış boş yerlerde fren yap tecrube kazan
ya eleman sallamış ilk mesajı baksanıza...uyanmıyosunuzda ...14 yaş civarı bi çocuktur herhalde...
kapatın konuyu...
istanbul kadıköy
gurkanyaran@hotmail.com
............................cathedral adlı üyeden alıntı
[FONT="Georgia"][FONT="Verdana"][B][COLOR="Blue"][SIZE="2"]Biliyorsan konuş,ibret alsınlar.Bilmiyorsan sus, adam sansınlar..[FONT="Georgia"][/FONT][/SIZE][/COLOR][/B][/FONT][/FONT]
+1000cathedral adlı üyeden alıntı
bende 15 yaşındaym cg 125 var hiç düşmedim. çocuk bilgi isityor bole ogrenmezse kimden ogrenecek.
+2000 ......................f-ender adlı üyeden alıntı
YAMAHA DRAGSTAR 650
katılıyorum fakat scooter dan başlaman birazdaha doğru olabilir...mici_ceko_4 adlı üyeden alıntı
değerli mt üyesi arkadaşlar,
burası motosiklet sitesi kardeşlerimizin yaşı küçük konuyu kapatın dalga geçiyor(ki bunu bilemezsin) diye önyargılı olursak arkadaşlar nasıl bilgilenecek, bizler büyükler ve tecrübeliler yardımcı olmamız gerekmiyormu? ayrıca eğitimin ve öğrenmenin yaşı yoktur.
tüm mt. ye sevgilerimle,
pompalayarak kulnmayı öğrenmelisin dostum! ani brake seni yerle brake yapar!
itina ile kaza yapılır
arkadaşlar evet belki ben tücrübesisim ama bügün a2 egliyeti olan bir abiyle kaza yaptık karşıda çok ufak bir tümsek gelince firen yaptık yemin ediyorum ikimizde çok kötü yaralıyız nedenini anlamadım motorumu çok seviyorum ama gerçekten kafam karıştı belkide bir daha binmeyeceğim fren yaptığında aniden kayıyor ayrıca ikisine atnı anda basacağımı biliyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)