İlk uzun yol tecrübem olacak bakar mısınız ?
Reklamlar
-
1 aydır motorsiklet sürüyorum uzun yola çıkmak istiyorum yağım yeni değişti lastiklerim yeni gibi.
Ne önerirsiniz arkadaşlar ?
Motorsikletim apache rtr 150
Kaç saat de bir dinleneyim motorsiklet hava soğutmalı.
Lastiğim dubleks mi bilmiyorum ama şamel alacağım yanıma.
Başka ne önerirsiniz dostlar ?
Ne yapabilirim heyecanlıyım ve biraz tırsıyorum açıkçası.
yaklaşık 700 km yol gideceğim.
Reklamlar
-
sen ne zaman yorulursan o zaman dinlen, motora birşey olmaz..
buji, alet edevat götürmende fayda var.
-
Uykunu iyi al, bedenen güçlü ol, bol bol su iç, 700 km rtr için az bi mesafe değil, motoru çok sıkıştırmassan sorun çıkarmaz bence, yanına lastik için yama yada tubeless ise şişirici sprey alabilirsin, yolculuk nerden nereye?
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
Düz geniş yol ile virajlı yol yorgunluk bakımından farklı etkiler yapar. O nedenle yolun kaç km olduğunun yanı sıra ne kadar virajlı olduğu zeminin ne kadar bozuk olduğu da önemli. Bunun için ben Google Maps'i kullanıyorum. Google Maps'te gideceğim rotayı oluşturuyorum. Eğer 8 saat filan çıkarsa o yolu 1 tam günde alabiliyorum. Maps 8 saat deyince ben 8 saate gidemiyorum gerçi ama bir ölçü oluyor. Benim için yol Maps'te 8 saatten daha fazla olursa son kısımlar yorgunluk oluyor, geceye kalınabiliyor. Size de tavsiyem Maps'de rotayı çizin kendi sınırınızı kendiniz belirleyin. Benim için kafamdaki sınır 8 saat. Sizin sınırınız size göre olacaktır.
-
Şu lastik tamir tüpü var bendeki yaklaşık 20 psi basıyo + deliği tamir ediyo bundan iki tane al,lokma takımı,debriyaj teli,gaz teli,buji alsan yeter diye tahmin ediyorum aslında takımları saymaya gerek yok sende olman gereken şeyleri yanına al işte.Gece yolcuğu olur mu bilmem ama yedek ampul ve yağmurlukta al.
-
1 günde gidersen çok yorulucaksın öyle böyle değil. 350-350 böl imkanın varsa
-
ne kadar da bir mola vereyim motor fazla ısınmasın ?
-
omer2to adlı üyeden alıntı
Oturma organın uyuştukça mola ver.
-
Endişe edeceğiniz şey motor değil. Motora bir şey olmaz. Benzin almak gerekir, tuvalete gitmek gerekir, sürücü yorulur, susar, acıkır. "Şu kadar saatte bir mola vereyim de unutmayayım." diye yola çıkılmaz. Veya "Aa 4 saattir motor sürüyorum, mola vermeyi unutmuşum." olayı zaten olmaz.
Siz bir günde planladığınız yolu katedecek kadar dayanabilecek misiniz, onu doğru değerlendirin.
-
01 Temmuz 2015, 15:03
Düşük cc yoruyor titreşimi yokuşlarda bayılması sollamaları hepsi dert Antalyaya gittim molamı ilk yola çıktıktan 120 km sonra verdim follofoş oldum kasıklarım nanay hacet gideremedim 10 dakka diye durdum oturduğum yerden 40 dakka kalkamadım 100 -110 lar bir süre sonra bisiklet hızı gibi geliyo bi şekilde 700 km yapılır sonra hemen 250 cc bir süre sonrada 600 cc ye geçmek istersin hep kendimi düşünerek mola verdim hiç motor şiştimi kaldımı diye mola vermedim soğutma varsa abartmadığın sürece sıkıntı yok
-
01 Temmuz 2015, 15:04
Merak etmeyin, motor bakımlı ise hiçbir sorun çıkmaz.
Motor yorulmadan çok önce siz yorulmuş olursunuz zaten.
Bu sebeple en azından bir saatte bir mola vermeniz sizin açınızdan çok faydalı olacaktır.
Hayırlı yolculuklar.
-
01 Temmuz 2015, 15:06
Yokuşta veya düz yolda motorun canını çıkarıcak gibi tam gaz sürme motor fazla ısınmaz. Normalde benzin bitene kadar motoru sürebilirsin ama 2-2.5 saatte bi mola verirsen daha rahat olur.
-
01 Temmuz 2015, 15:17
Kuba sj 100 16-D cub motosikletle 2 kez izmir'den Antalya'ya gidip geldim.Motor yorulmuyor ama sizin bi taraflarınız uyuşuyor.Bir iki ihtiyaç molası,Acıpayam'da yemek molası,devamında Antalya.Yoculuk 9 ila 10 saat sürüyor.Yanınıza mutlaka yedek zincir almanızı tavsiye ederim.Zincir gergi ayarını yolculuk öncesi muhakkak kontrol etmelisiniz.Yolu erken bitirmekten ziyade keyif almayı amaç edinmenizi öneririm.
-
01 Temmuz 2015, 15:21
yokuşları çıkarken vites kaçta çıkayım inerken vites kaç da ineyim dostlar ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:18 ----------
Güzergahım şöyle Samsun dan çıkacağım amasya-erbağ-tokat-sivas-malatya ve adıyaman da İnşallah kazasız belasız olacağım. Yolda karşılayacak olanlar varsa dediğim güzergahlarda bakım için durabilirim :D
-
01 Temmuz 2015, 15:22
Senin motor hava soğutmalı sen gittikçe motor soğur zaten dert etme
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
-
01 Temmuz 2015, 15:23
yokuşları çıkarken vites kaçta çıkayım inerken vites kaç da ineyim dostlar
700 km yol o modelle dinlenmeler dahil 10 saat sürer.
soru tarzı ve içeriğine bakarak diyebilirim ki bu uzun yola çıkma planını tekrar gözden geçir.
-
01 Temmuz 2015, 15:43
Google 10 saat 40 dakika diyor. Ben o yolu bir günde yapamam.
-
01 Temmuz 2015, 15:50
Honda CB 125 e ile Maks. 300km yol yapmış biri olarak söylüyorum eğer tenha çevre yolları kullanacaksan yanına alet edavat al koltuğun altında motorun kendi anahtarları var mı bilmiyorum. yoksa buji anahtarı al yıldız tornavida düz tornavida vs. al su al benzinini kontrol et kırmızıya düşmeden benzin al bence yoksa motorun sana ufak bir şaka yapabilir bel ağrısı çekersin. ufak tefek bisküvi tarzı yiyecekler alabilirsin konserve falan. motorun bakımları tam olsun lastik havalarını kontrol et ne fazla şişkin nede fazla inik olcak balans ayarları iyi olsun. motoru fazla zorlama devrinde akullan 150 ile gideceğine 120 ile git temiz git rahat git motoru fazla titretmemiş olursun hem yoksa mazallah altına işetir. yolsa Sabah ezanında çıkarsan gece olmadan yolu tamamlamış olursun petrollerde dinlenme tesislerinde 20-30 dk dinlenir bir çay kahve veya enerji içeceği içersin o ara hayvanda soluklanır zaten.
-
01 Temmuz 2015, 15:53
Dün Çorlu Ankara yaptım, sabah erken çık geceye kalma, geceye kalırsan alışık değilsen her mola yerinde 15-30 dk duraklarsın yani daha çabuk yorulursun. 6 saat lik yol olur sana 10 saat.
-
01 Temmuz 2015, 17:55
yanına hiç bir şey alma kardeşim zira kefenin cebi yok nasılsa. Iftara yaklaştığımız şu saatlerde sana Allah'tan akıl fikir vermesini diliyorum.
Illa yanına bişey alacaksan eğitim al, tecrübe al sonra uzun yola çık.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)