Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

İlk uzun yol tecrübem olacak bakar mısınız ?

REKLAM ALANI
    MFTaşkıran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şuanlık Yok
    Ben de ilk uzun yolumu 20 gün önce yaptım. 750 km kadar bir yol uzatsak etsek falan 800 de Sabah 7.30 da Milas/Muğla da çıktım öğleden sonra Çanakkale deydim orada dinledim zaten arkadaşım vardı orada saat 5 de Çanakkale den feribota binip karşıya geçtim gelibolu dan Tekirdağ oradan da Çerkezköy. Yolda gelirken sık ama kısa molalar verdim yalnız çok fena yoruldum. He zevkli miydi evet hem de çok ama acayip de yorucuydu. Bir de diyorsun 1 aydır motosiklet kullanıyorum diye. Ben o yolu gelirken 10 defa kaza tehlikesi atlattım uzun yol resmen hayata meydan okumak yani :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    sym joymax
    bence 1 aylık kullanımla 700 km lık bır uzun yol yapmak dogru değil.heleki küçük hacimli motorla 700 km birgünlük mesafe çok yorucu olur. ist-konya arası yaptım bir günde ama birisinde vfr800 digerinde fz1 fazer vardı. fz1 de yalnızdım 5,5 saatte girdim.benzin molaları ve ufak atıstırmalıklar dahil. vfr de eşimle beraberdik 8 saat sürdü tabi molalar uzadıgı için. yorucu olmadı yanımada bişey almadım.öyle dümdük bindik gittik. kamp vs tarzı bir uzun tur değilse motor bakımlıysa bence bişeye gerek yok. tedbir amaçlı alınabilir tabi ama merkez yollardan gidildiği sürece sorun olmaz bence. eşimle ege turu yaptıgımda konya izmir yaptık tek seferde sonrasında ege turu onlar ufak mesafeler tabı konaklayarak gezdık. neticede uzun lafın kısası kıssadan hisse.bir ay bence yetersiz bir zaman.lastiğinin bile nasıl oldugunu bilmeden motorunu tanımadan bu mesafe cok uzun olur.küçük hacimli motorda yorulursun. iki parça olsa belki dah az yorucu olur.titreşim rüzgar vb yorar.yanında geçecek olan otobüs ve kamyonların türbülansı bile seni yorar.sele yorar toto ağrır.rüzgardan kask agırlasır kafan agrır.belin ağrır okadar saat otur otur. yani bence yok cık olmaz ...
    MFTaşkıran bunu beğendi.

Coach_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xciting R
    Uzun yol araba gibi olmuyor maalesef. Ankara - istanbul arası 140 150 gelirken bomboş yolda otobanın ortasında adam beni biçiyordu Ben kendimi sağa o kendi sola attı... Altımda ki alet 675cc üzerinde iyi ses veren egzoz var saat öğlen 11-12 hava sıcak görüş uygun zemin güzel... Motosikletle uzun yol işi biraz riskli. İçine kalın giyersen güneş açan yerlerde terlersin, ince giyersen rakım yükseldiği yerlerde - gerede gibi- üşürsün. Kaskının camına bilimum börtü böcek arı sinek doluşur, titreşim ve rüzgar parmak uçlarını uyuşturur. devamlı uyanık olmak zorundasın. eğer gittiğin güzergah da tali yol varsa her an önüne traktör vs çıkabilir, kavşaklarda görünmeyebilirsin... Uzun yol yapılır burada fikir sorduğun için yazıyorum, biraz daha motosiklete alış yola öyle çık... Zaten 1-2 ay daha binersen ve kafanda ufak bir modelleme yaparsan burada insanların sana neden yap ama şimdi değil dediğini çok daha iyi kavrarsın...
    Straights are for Fast Bikes, CORNERS are for FAST RIDERS !

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)