Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

İlk uzun yol tecrübem olacak bakar mısınız ?

REKLAM ALANI
    omer2to - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı ruthsims adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yanına hiç bir şey alma kardeşim zira kefenin cebi yok nasılsa. Iftara yaklaştığımız şu saatlerde sana Allah'tan akıl fikir vermesini diliyorum.
    Illa yanına bişey alacaksan eğitim al, tecrübe al sonra uzun yola çık.
    hocam niye öyle diyorsunuz ki iyi dileklerinizi iletirken cebinizden para çıkmıyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Ybr esd 125
    Alıntı omer2to adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam niye öyle diyorsunuz ki iyi dileklerinizi iletirken cebinizden para çıkmıyor
    Ah be güzel kardeşim ah be

Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı zaferce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Google 10 saat 40 dakika diyor. Ben o yolu bir günde yapamam.
    hocam şevkimi kırmayın yav :D

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Az tecrube ile uzun yol risktir, uzin yolda viraja nasil girilir viraj icinde ne yapilir cizgi konumlanma hiz, cikista ne yapilir.. bunlari biliyormusun dostum tecruben egitimin varmi... uzun yol affetmez..

Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Az tecrube ile uzun yol risktir, uzin yolda viraja nasil girilir viraj icinde ne yapilir cizgi konumlanma hiz, cikista ne yapilir.. bunlari biliyormusun dostum tecruben egitimin varmi... uzun yol affetmez..
    Hocam 70-80 geçmeyeceğim zaten olmaz mı öyle ? Daha önce defalarca araba ile uzun yol yaptım motorcuma gittim bakımını yaptırdım kontağı aç git dedi birşey olmaz dinlene dinlene gidersin.

Motosikleti
    XXX
    düşük cc motorla uzun yola çıkılmaz diye bir şey yok arkadaşım, sen gerekli olan alet edavatını ne olur olmaz diye al, 6 saatte gidilecek yola misal 10 saatte gidersin benım için sıkıntı yapmaz bu durum diyorsan, ben 100 cc ile 2 sefer ankaraya gidip gelmişliğim var adanadan, pozantı aksaray tuz gölü ve şerefli koçhisarda toplam 4 mola vererek gittim,80 -90 km hızla, tabi baya geç vardım o ayrı mesele ama motor üstünde olmak baska keyıftı o zamanlar.!!!

hocam şevkimi kırmayın yav :D
    Mesela şu rota. https://goo.gl/maps/vHtPt 1 tam günlük bir sürüş ediyor. Google 6s 40d diyor. Sabah 9 gibi çıkıp akşam hava kararırken varış noktasında olunuyor. Bunun iki katını, ilk defa uzun yola gidecek, bir ay tecrübe sahibi bir sürücü bir günde yapamaz. Arada en az bir gün konaklamayla bölmek lazım.

Motosikleti
    apache rtr 150
    Mesela şu rota. https://goo.gl/maps/vHtPt 1 tam günlük bir sürüş ediyor. Google 6s 40d diyor. Sabah 9 gibi çıkıp akşam hava kararırken varış noktasında olunuyor. Bunun iki katını, ilk defa uzun yola gidecek, bir ay tecrübe sahibi bir sürücü bir günde yapamaz. Arada en az bir gün konaklamayla bölmek lazım.
    sabah 6 gibi kalkıp gece 12 gibi orda olmayı planlıyordum hem gezip görmek hemde kazasız belası memlekete atmak istiyorum kendimi

sabah 6 gibi kalkıp gece 12 gibi orda olmayı planlıyordum hem gezip görmek hemde kazasız belası memlekete atmak istiyorum kendimi
    Yarın sabah 6 gibi çıkıp öğlen 12'ye kadar motor sürüp durumuna bir bak. Ne kadar yorulmuşsun, kaç km yol gidebilmişsin. Bir o kadar daha gidebilecek durumda mısın bir değerlendir. Belki fikrin değişir.

Motosikleti
    apache rtr 150
    Yarın sabah 6 gibi çıkıp öğlen 12'ye kadar motor sürüp durumuna bir bak. Ne kadar yorulmuşsun, kaç km yol gidebilmişsin. Bir o kadar daha gidebilecek durumda mısın bir değerlendir. Belki fikrin değişir.
    Abi yanıma olmadı otel parası alırım bir otelde kalırım nakit konusunda sıkıntım yok çok şükür.
    birde sivas malatya yol üstünde çoğu şehirde kalacak yerim var

Motosikleti
    <<yeni sahibine hayırlı olsun>>TVS Apache RTR 150
    ben geçen sene apache ile kuşadası yalova yaptım... 450 km civarı olması lazım... forumda apache ile 14 ülke gezen bir arkadaş vardı... 500 km yol değil ben durmadan gidiyorum ama senin ilk olacaksa yorulmadan dinlen, susamadan su iç, acıkmadan yemek ye demişti... ben de öyle yaptım fazla sıkıntı olmadı... şu anda izmirdeyim bir iki hafta içinde tekrar gidip motoru getirecem... ilk başta tedirgin oluyo insan ama sonra alışıyo... merak etme motorunu biliyorsan hiç bir sıkıntı çıkmaz... yanına lastik patlak spreyi al... benzin durumunu iyi gözle... telefonun şarjsız olmasın... bunun yanında öğlen sıcağına kalma kasktı içlikti monttu baya sıkıntı veriyo...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    a-1 aydır motor kullanıyor olsaydım o yola o motorla değil hiç bir motorla çıkmazdım
    Ha gidilmez mi gidilir ama motor üzerinde değil risk üzerinde gidersin.
    Uzun yolda motor kullanmak ,şehir icinde kullanmaya benzemez,yorulduğunu,dikkatinin dağıldığını bile farkedemezsin motor üzerinde ve dikkate ihtiyacın olduğu anda tepkilerin eksik kalır,Allah korusun kaza yaparsın.Yapmayabilirsin de yapmamış olman seni tecrübeli yapmaz
    b-700 km lik bir yola giderken yanına neleri alacağını planlayamıyorsan,muhtemel olumsuzluklara ilişkin çözüm senaryolarını kafanda kuraramışsan o yola çıkman doğru değildir.Yola çıkarken lastiğinin tubeless olup olmadığını bile bilmiyorken yolda kaldığında tek başına lastiğini söküp takamayacaksan,yerine göre debriyaj,gaz teli değiştiremeyeceksen işte bunun üzerinde düşünülmesi gerekir.
    c-Uzun yolda motorun ne olduğundan çok motoru sürenin kondusyonu önem kazanır bu kondusyon fiziksel kuvvetin yanısıra ruhsal olarak da güçlü ,yola hazır olmayı gerektirir.Ruhsal olarak güçlü olduğunda yola devam etmek kadar,yoldan vazgeçmeye de hazırlıklı olursun.
    omer2to, zaferce ve zonta bunu beğendiler.

Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı quattromeb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben geçen sene apache ile kuşadası yalova yaptım... 450 km civarı olması lazım... forumda apache ile 14 ülke gezen bir arkadaş vardı... 500 km yol değil ben durmadan gidiyorum ama senin ilk olacaksa yorulmadan dinlen, susamadan su iç, acıkmadan yemek ye demişti... ben de öyle yaptım fazla sıkıntı olmadı... şu anda izmirdeyim bir iki hafta içinde tekrar gidip motoru getirecem... ilk başta tedirgin oluyo insan ama sonra alışıyo... merak etme motorunu biliyorsan hiç bir sıkıntı çıkmaz... yanına lastik patlak spreyi al... benzin durumunu iyi gözle... telefonun şarjsız olmasın... bunun yanında öğlen sıcağına kalma kasktı içlikti monttu baya sıkıntı veriyo...
    kafam karıştı benim tamamen yarın kararımı vereceğim şuan kararsızım. hocam termal içlik giymeye gerek var mı bu mevsimde ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Senin gideceğin yol tam olarak nereden nereye ?

Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    a-1 aydır motor kullanıyor olsaydım o yola o motorla değil hiç bir motorla çıkmazdım
    Ha gidilmez mi gidilir ama motor üzerinde değil risk üzerinde gidersin.
    Uzun yolda motor kullanmak ,şehir icinde kullanmaya benzemez,yorulduğunu,dikkatinin dağıldığını bile farkedemezsin motor üzerinde ve dikkate ihtiyacın olduğu anda tepkilerin eksik kalır,Allah korusun kaza yaparsın.Yapmayabilirsin de yapmamış olman seni tecrübeli yapmaz
    b-700 km lik bir yola giderken yanına neleri alacağını planlayamıyorsan,muhtemel olumsuzluklara ilişkin çözüm senaryolarını kafanda kuraramışsan o yola çıkman doğru değildir.Yola çıkarken lastiğinin tubeless olup olmadığını bile bilmiyorken yolda kaldığında tek başına lastiğini söküp takamayacaksan,yerine göre debriyaj,gaz teli değiştiremeyeceksen işte bunun üzerinde düşünülmesi gerekir.
    c-Uzun yolda motorun ne olduğundan çok motoru sürenin kondusyonu önem kazanır bu kondusyon fiziksel kuvvetin yanısıra ruhsal olarak da güçlü ,yola hazır olmayı gerektirir.Ruhsal olarak güçlü olduğunda yola devam etmek kadar,yoldan vazgeçmeye de hazırlıklı olursun.
    Hocam yanımda nakit olacak eğer öyle bir durum olursa en yakın otogara gidip veya kamyon kooperatiflerine motorsikleti yükler giderim.

savaş bey'de kötü dileklerini iletmemiş.
    daha hazır değilsin demek istemiş ama sen illaki çıkacaksan yola burada sana yazılanları harmanla kalbin ne diyorsa onu yap.karar senin.

Motosikleti
    apache rtr 150
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin gideceğin yol tam olarak nereden nereye ?
    Hocam sabah 6 gibi samsundan çıkacağım Amasya ya ordan tokat-sivas-malatya-adıyaman ve ordan memleketime Adıyaman a vardığımda Nemrut Dağına çıkıp güneşin doğuşunu izleyeceğim planım bu hocam ama kararsızım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------

Alıntı muratde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    savaş bey'de kötü dileklerini iletmemiş.
    daha hazır değilsin demek istemiş ama sen illaki çıkacaksan yola burada sana yazılanları harmanla kalbin ne diyorsa onu yap.karar senin.
    hocam sözüm savaş hocama değildi zaten

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Hocam sabah 6 gibi samsundan çıkacağım Amasya ya ordan tokat-sivas-malatya-adıyaman ve ordan memleketime Adıyaman a vardığımda Nemrut Dağına çıkıp güneşin doğuşunu izleyeceğim planım bu hocam ama kararsızım.
    Bu yolu bir günde gidersen kahraman olmazsın.
    İlla gideceksen sivasta mola ver,ben olsam yolu iki güne yayar keyfini çıkarırdım.
    Sabahın 6 sında yola çıkacaksan o saatte termometre en iyi ihtimalle 13-15 derece gösterir,motorun üzerinde hissettiğin ise +3 veya +5 olur,
    bu da demektir ki montunun kışlık içliğini giyeceksin,korumalı pantolonun yoksa üzerine alt yağmurluk giyeceksin.Motor botun yoksa ayak bileklerin üşür.
    hesabını buna göre yap.
    quattromeb bunu beğendi.

EneS_Turker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D400
    Apache topiğini takip ediyosan görmüşsündür, ekim de 6bın km de aldığım 2. apachemşle 10 ayda 12bin km ye yakın uzun yol yaptım.. en ufagı 500km oluyor kontak açınca..
    En son geçen hafta kafama esti öğlen istanbuldan çıkıp 826km sonra Tokat-Turhal'a geldim 10 saatte.. osmancıkta sadece iftar molası verdim..
    Kendine güven dikkatin dağıldıkça mola ver motorunda bakımlıysa sorun olmaz..
    Tokat'a geldiğinde mola ver bi çayımı iç dicem ramazan olmasa ama en azından mola vermeni isterim

Ayrıca motor üzerinde geçirdiğim yılların bana gösterdiği uzun yol şehir içinden daha güvenlidir.. dikkat dağılması hariç.. ki bunu da bol mola ile çözersiniz..
    TVS Apache 150 9Bin Km ..- Gilera Runner 200 33Bin Km ... - Honda Cbr 125r 36Bin Km ... TVS Apache 150 33Bin Km... Pulsar 200NS.. Dominar D400
    Motor surerken O AN ORADA olun..Ne o anin onunde, ne ardinda..!

Motosikleti
    <<yeni sahibine hayırlı olsun>>TVS Apache RTR 150
    kafam karıştı benim tamamen yarın kararımı vereceğim şuan kararsızım. hocam termal içlik giymeye gerek var mı bu mevsimde ?
    içlik, boyunluk, mont, pantolon, diz koruma, eldiven şart hacım.... yani kışın şehir içi kullanacakmışsın gibi tam takım giyinmen lazım... bence de yolu herkesin dediği gibi ikiye böl... öğrenciysen ve öğrenci kimliğin varsa her şehirdeki KYK Yurtlarında kalabilirsin hem de çok uygun fiyata... kanunen böyle bir hakkın var ama sadece oradaki memuru ikna etmen gerekiyor biraz... ayrıca param var diyordun daha da olmadı gidip pansiyonda otelde bile kalabilirsin... aynı gün içerisinde o şehri gezersin... sonra sabahtan tekrar yola çıkıp adıyamana atarsın kendini... memleketin orasıymış zaten başka zaman gidersin nemruta... bir de şunu eklemek isterim ben malatya tarafından arabayla gittim nemrut dağına yolu çok sıkıntılıydı gece tek başına alınabilecek bir yol değil bence... adıyaman tarafı nasıldır bilmem ama orası da aşırı virajlı sonuçta ve yerleşim yerlerinden uzakta... ayrıca benim gittiğimde de bu aylardı ama arabada içinde battaniye ile donduk resmen... dikkat et kendine acele etme...

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)